![]() |
|
Čeština na krátkých vlnáchSpíše ze zvědavosti jsem kolem poledne zapnul stařičký Tesla Talisman 306U, a k mému překvapení jsem na KV rozsahu 20m zachytil vysílání v českém jazyce... normálně tam běžel pořad Barevný svět z HEY Rádia.![]() Až díky googlení jsem zjistil, že to je čínský rozhlas pro zahraničí na frekvenci 15225 kHz, který denně mezi 12:00-13:00 SEČ vysílá v češtině. ![]() Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 968 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
@Děda PetrNejlepší pro příjem SE byla Riga 103.Zprvu měl děda starý Telefunken Arie s měnitelnou šířkou pásma mezifrekvence.A k radiu Tirana - je vidět jak kvalitní vysílače dělala Tesla Strašnice. ![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@knawiStardivari3 mám doma 4 kusy. Daly se ještě předloni sehnat za 500-800Kč. Jedno luxusní po kompletní rekonstrukci (zaoblené rohy)a druhé také hrající (hranaté) po částečné opravě. Zbylé 2 na ND. U všech je naprosto nutné vyměnit všechny svitkové kondenzátory - rozpadají se, a elyty v katodách EL84. Filtrační elyty po nafomátování jsou kupodivu naprosto v pořádku.Stradivari bylo citlivé na kv protože má navíc VF předzesilovač na AM. Pentodu EF89.Servisní manuál komplet mají Slováci na "radiohistorii". |
konas
![]() |
|
@konasTo je pěkné. Na tu radiohistorii se už ze senti,emtu podívám, děkuju za tip. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
@knawiNa německém radiomuseu máš jednoduchou dokumentaci snad pro všechna radia vyrobená v Německu. Holanďani mají také podobný web, ale teď si nevzpomenu jaký to je. |
konas
![]() |
|
Ahoj Robur, aliaz dedošírenie signálu na krátkych vlnách je špecifické v priebehu dňa, noci vtedy obíde signál zem i viac krát , vždy sa využívalo viac frekvencií na celom pásme,nebolo možné rušiť každú frekvenciu z vhodného miesta vyhradenom pre rozhas, na vojenčine sme mali vstupný tuner pre celé spektrum krátkych vln, pre armádu vyhradené sa bežne kúpiť nedali no nebol problém ho spraviť, bol problém pre vyššie frekvencie, neboli vhodné súčiastky ako dnes pre príjem sat signálu rádovo milimetrové vlny |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 358 |
![]() |
|
RE: Čeština na krátkých vlnáchObide zem? Odraza sa od ionosfery!... |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
@Duzujj, já byl na vojně také u radistů, resp. radiodálnopisců...Měli jsme v autě přijímač Molybden. Byl to super stroj. 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |