Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu - Prace v televizi

Dobry den, chtel jsem se vas zkusit na neco zeptat.

Uz delsi dobu premyslim, ze bych si rad vyzkousel praci v televizi, vzhledem k tomu, ze se situace v me dosavadni praci o dost zhorsila. Proto si projizdim volne pracovni pozice u nasich TV (CT, Prima, Nova, RTVS...) a kdyz narazim na zajimavou pozici, tak nevaham a posilam zivotopis. Zatim nejvice ruznorodych pozic ma CT a i kdyz nevim presne, co bych na urcite pozici delal, rad bych to zkusil a bud bych za mesic z televize odesel s tim, ze na to proste nemam nebo by me to bavilo a treba konecne nasel tu spravnou pracovni pozici, ktera by me bavila. I kdybych treba nosil kavu pro personal... :)))

Me ta prace v TV laka i proto, ze me bavi (jako asi vetsine z nas) vrtat se v TV technologii, signalu atd., ale ovsem, verim tomu, ze nemuzu srovnavat to co delam doma a to co delaji borci v televizi. Me v CT zaujal napr. studiovy technik nebo technik prenosove techniky. Bohuzel, nejvetsi kamen urazu je v tom, ze ja nejsem vyuceny v oboru elektro ci ve sdelovaci technice. Studoval jsem uplne odlisny obor od TV a to ctyri roky strojirenstvi. Kdyz jsem poslal na urcitou pozici zivotopis, pozice ze seznamu zmizela a po case se objevila znovu, tak jsem volal primo do CT, ze bych se rad zeptat, proc jsem nebyl vybran na vyberove rizeni, kdyz je pozice porad volna. Dostal jsem jednoduchou odpoved - nemam skolu. Proto premyslim, ze bych zkusil udelat co nejvic proto, abych se tam mohl nekdy dostat a zkusit si nejakou skolu udelat. Treba aspon udelat vyhlasku 50 a potom by se prace v TV hledala mozna o neco lepe.

Ted to nejdulezitejsi - mate prosim s praci v TV nejakou zkusenost? Jestli se vam treba povedlo dostat se do TV, i kdyz jste nemeli tu spravnou skolu? Vim akorat, ze Saxon dela pro rozhlas, ale jinak nikoho "mistniho", kdo by pracoval na podobne pozici neznam. Je mi 22 let, tak nevylucuju moznost zase studovat, i kdyz se mi znovu do skoly moc nechce...

Dekuji moc za pripadnou odpoved! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 1 615
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bobo2

Čao.Mě nedá,abych se fakt zeptal.Je ti 22 roků a jsi tu zaregistrován 11 let?P

pichac
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 383
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bobo2

neviem ako je to u va v CR, ale tu v SR :

odborné vzdelanie pre získanie odbornej spôsobilosti v elektrotechnike (v zmysle § 21, 22, 23 a 24 vyhlášky č. 508/2009 Z.z.):

- elektrotechnik je fyzická osoba, ktorá má ukončené stredoškolské elektrotechnické vzdelanie alebo vysokoškolské elektrotechnické vzdelanie

- elektrotechnik je aj fyzická osoba, ktorá môže v rozsahu svojho odborného vzdelania vykonávať činnosť na vyhradenom technickom zariadení elektrickom, ak má odborné vzdelanie v inom učebnom odbore alebo v inom študijnom odbore ako elektrotechnickom, ktorého súčasťou je výučba zameraná na príslušné technické zariadenie elektrické, alebo ak absolvovala ďalšie odborné vzdelávanie v akreditovanom vzdelávacom programe* zameranom na technické zariadenie elektrické v minimálnom rozsahu 400 hodín

pravdepodobne technika bez paragrafu nikto nezamestna

mjamriska
Registrace: 4/2003
Příspěvků: 1 686
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bobo2

Ty by ses měl tedy zajímat o práci na satelitních SNG vozech. Tam technici pouze zajišťují přenos z reportáže signálu buď z 1-3 kamer + zvuk, nebo kompletního signálu z přenosového vozu. Existují i vozy pro přenos signálu po optické síti, ale ty vlastní a provozuje O2, která má i normální nový velký přenosový vůz. I tam by ses měl poptat. Upozorňuji, že všechno je řízeno a ovládáno počítači s vlastním firemním operačním systémem, čili žádná PC s Windows. Tvoje cesta bude trnitá, začal bych, když nemáš TV praxi, třeba postem reportážního technika, kde musíš perfektně zvládnout nastavení a ovládání digitální kamery, v případě nejvyšší nouze i reportáž natočit,jednoduché nasvícení prostoru, práci technika-zvukaře + řídit osobní auto.

konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 913
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

Určitě se v TV najdou profese, kde elektrotechnické vzdělání není potřeba. Třeba stavba kulis, šití kostýmů, catering atd. A když už je člověk uvnitř a je dobrý, tak má větší šanci přesedlat. To vzdělání se ale neobejde.
Mám kolegy, kteří kvůli 50 §6 museli začít studovat dálkově střední školu v 45 letech, aby si udrželi zaměstnání.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Příspěvků: 1 662
Odpověď v diskusním vlákně
 

@omar3

Jasně, dneska výborní technici začínali jako osvětlovači s výučním listem elektro. Znám případ i z jiného oboru, kdy výborný režiser se při studiu na FAMU živil taháním kamerových kabelů na přenosech. Tenkrát byly tlusté a těžké, takže to byla profese.
Jenom jsem ještě zapomněl, že angličtina je základ, jinak si manuály k ovládání zařízení nepřečteš. Překlady do češtiny neexistují. Studium průmyslovky při zaměstnání je dost důležitý předpoklad přijetí.

konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 913
Odpověď v diskusním vlákně
 

krupino a pichac

Ano!
V roce 2008 si moji rodice poridili prvni satelit a protoze me satelit pritahoval uz kdyz jsem byl decko, o rok pozdeji jsem se zaregistroval tady na parabole, abych se mohl tady v diskuzi na neco zeptat. A ucet mi zustal doted...

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 1 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

dobrá diskuze tady :) bobo si dělá srandu z ČT a válí se smíchy za klávesnicí... hoď tam ještě něco Antoníne o Bakalovi - jak má svaté podnikatelské právo vytunelovat z firmy desítky miliard a pak ještě po sobě ty howna a srač.y nechat vyvážet stát za naše daně.. :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 283
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Bobo si asi srandu nedělá. Může to být jeho sen. Dělal jsem v různých TV od roku 1967 celých 45 let, převážně tedy v analogové době, a vím co je práce v televizi za magii.

konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 913
Odpověď v diskusním vlákně
 

konas

Asi tak! R^ Moc rad bych se tam dostal! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 1 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bobo2

No osvobození Měšťanské Besedy, a potom studia Skaut, bratrskou armádou zrovna příznivý level magie nebyl.

konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 913
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

2lance: proč bych si neměl ze své firmy vzít, co mi napadne?
Nebo chceš, abychom Tobě kolektivně určovali, co si smíš vzít ze své ledničky? Jiná věc je, jak tu firmu Bakala nabyl v součinnosti se soudruhem Zemanem. Tam je jádro problému - stát tehdy měl dostat dost i na případné řešení problémů v případě neúspěchu projektu. A to nedostal, problém není Bakala, ale soudruzi v ČSSD. Kteří teď stejně usilovně jako kdysi Bakalu podporují jiného oligarchu, který sosá do svých ze státního rozpočtu každoročně! miliardy a potlesku ne moc přemýšlejících voličů. Koho si volíte, toho máte.
Ad. práce: někdy není nejlepší nápad si udělat z koníčka zaměstnání - přijdete tím o koníčka, protože se z něj stane každodenní povinnost. Udělal jsem podobnou chybu kdysi dávno - a tak trochu vím, jak to chutná. Zpátky se to ovšem vzít nedá.

Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 988
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Antonín

ad1) Svatá prostoto! tolik jednoduchosti v jedné staré hlavě !? :bigeyes:
ad2) Ty jsi zažil všechno a všude, ale zjevně asi ne zaměstnání z musu. Pokud si bobo srandu nedělá a skutečně hledá práci která by ho bavila namísto současné která ho teď pouze živí a nebaví (či snad přímo štve), dělá jen dobře.

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 283
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

Ad. 1 Odjakživa platí, že soudruhům když dojdou argumenty, vždycky dojde na osobní útok, (nejlépe nevyhovující názor pověsit za krk - to teď zatím! naštěstí nejde).
Ad. 2 Mne vždy celkem bavilo pracovat. I když jsem byl na nucených pracích v Ostravě na podporu komunistického průmyslu, tak se mi práce jako taková neeklovala. Náš staříček říkávali: "aji hnůj se musí poklidit s fortelem, pokud chceš olízat sladkou smetanu".

Antonín
Registrace: 8/2005
Příspěvků: 5 988
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

ad1) k soudruhům a věšení mám možná dál než ty, jen nehodlám dál plýtvat energií na beznadějnou diskuzi, důvod proč ji považuji za beznadějnou jsem uvedl, to je vše
ad2) jojo, všude byl a všechno dělal... chtěl bych tě vidět po pár letech u toho hnoje nebo třeba někde u pásu v masokombinátu, jak bys všechny varoval, že živit se nějakou prací která by byla zároveň koníčkem je velká chyba.. :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 283
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

Ať tak,či tak...,mnozí nemohli/nesměli,kdysi studovat/dělat,co by chtěli-důvody mohly být docela pádné,až individuální (od těch politických,až po ty místně osobní ,třebas existence daného oboru v místě bydliště ,nebo aktivity ve vrcholovém sportu...).Dnes je otevřená doba všemu (a všem možnostem),je tedy "jen" na každém jednotlivci,jak se mu to podaří.Někdo to má v sobě, na co sáhne, to mu jde (lhostejno jak,kde,nebo nač doposud vše řešil).Ovšem kritéria,pro profese v oborech elektrotechnik,jsou daná (Vyhl.50/1978 Sb.),od toho je nutné se odrazit...a jít si za svým.Po několik let (cca 2010-2015),jsem býval u závěrečných zkoušek novodobých vyučenců-elektrotechniků,v oborech elektro:slaboproud,silnoproud,auto-elektrikář.Společnost dehonestovala, tyto nanejvýš potřebné a praktické obory.Do každého oboru,(v kdysi naprosto věhlasném učilišti,špičkového koncernu,s cca 40 000 zaměstnanci),nastoupilo asi 30 učňů (=90 ks).K závěrečným zkouškám,se jich dostavilo cca 9 ks od každého oboru :laughing: (=18 ks),ze kterých ,byl aktuálně pro praxi použitelný,cca 1 ks (=3 ks),pro každý obor.
Závěr: dnes jsou možnosti téměř neomezené,kdo bude chtít,může svého dosáhnout,přesto,že ve státních (a relativně dobře placených) institucích, jakou je doposud i ČT ,to patrně bude ,velmi, velmi složité...i kdyby jsi byl docent (a makal na 200%):laughing: .Poslední glosa zní:4 roky,Tě tady cepuju a jseš pořád blbej,jak docent...

hdpe
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

Antonín

Takovou bezvýznamnou politickou vložku bych od Tebe tedy nečekal. Přeji hezký večer.

neuzil
Registrace: 7/2009
Příspěvků: 1 526
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

Omluva,jelikož jsem se najebal,jak ho*vado zemědělské (cca 52% vypálenou,der slywowitz...),zrobil jsem chybu v násobilce ZŠ,totiž tých vyučenců k závěrečným zkouškám,nebylo cca 18 ks,ale rovných 27 ks.:laughing:

hdpe
Registrace: 11/2007
Příspěvků: 4 402
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Mimo misu - Prace v televizi

Boze ved to bude pracujuci inteligent .... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 14 231
Odpověď v diskusním vlákně
 

Bobo2

O důvod víc se do té ČT dostat a vytřít zdejším chytrákům zrak:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 18 235
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

Saxon

No byla by to parada!!! :8) Ne jenom zdejsim, ale znam par lidi i v osobnim zivote, kteri mi rikaji, ze na to nemam... Ale nastesti znam i takovy, kteri me podporuji! R^
To clovek hned pozna, kdo je pravy kamarad!!!

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 1 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bobo2

Prepáč, nechcem Ťa "kritizovať", ale ako sa chceš dostať na nejaké miesto bez príslušného vzdelania. A keď sa aj dostaneš na výberové konanie, čo povieš na nejakú jednoduchú odbornú otázku, že nevieš ale sa to naučíš? Vieš aký bude výsledok. Bohužiaľ už to dnes tak nefunguje, zamestnávatelia potrebujú hneď skoro plnohodnotného zamestnanca. Možno zaúčanie príde v úvahu u čerstvých absolventov škôl. Skôr sa zamestnať v Tvojom obore a možno budeš spokojnejší. Ja nato zvyknem len toľko hovoriť, že ani ja nestaviam domy, lebo by sa zrútili. Ale nech sa darí, držím Ti palce.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Příspěvků: 6 061
Odpověď v diskusním vlákně
 

Peters

Za poslední dva roky jsem měl v rozhlase dva hochy, kteří měli vystudovanou zvukařinu na jeden nějaký institut pana Ondříčka. Všichni do jednoho uplně k hovnu, akorát tak čumět do telefonu na FCB. Kluci, kteří dělají práci s láskou a baví je to a vzdělávání se sami umí většinou mnohem víc. Současné vzdělání v tomto oboru je většinou úplně na nic.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 18 235
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@petersk

Určitě jsou i v ČT práce, kam se nikdo z počítačových absolventů středních škol nehrne. Já třeba s průmyslovkou kdysi začínal jako mikrofonista. Ale na držení bambusu(dnes teleskopická kevlarová trubka) s mikrofonem, musíš mít fyzičku a cit. Zvukař tě nutí jít co nejblíž, kameraman láteří, že mu děláš stín - nedejbože mikrofon v obraze. On se ten bambus občas dodnes používá. Ale tahle práce asi k dispozici moc nebude.

konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 913
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon

tak dneska je vysoka skola a kurz uplne na vsecko. to je vysledek srovnavani urovne skolstvi v EU. vsichni maj VS a nikdo neumi nic.
pro nektery studenty je nejdulezitejsi studovat co nejdyl, hlavne nemakat.
ale znam i par vyjimek, co na postgradualu zjistili ze to nikam nevede a dneska jsou diky realny praxi dal nez lidi s ph.d a ani o takovy nesmyly nestojej.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bublajs

Za co všechno ta EU nemůže, přesněji, co všechno se na ni svede.
Podle mnohých za to ale taky může Václav Havel!

knawi
Registrace: 3/2007
Příspěvků: 2 411
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 67
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra