Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Zelene kostixkovani az vypadnuti signalu

Zdravim, mam problem,porady mi jedou v poradku...ale jak zacne prset ci vetsi vitr (vse klasicke,zadna vichrice ani prudky lijak) zacnou mi kanaly vypadavat jak pisu v nazvu...donedavna jsem na primach apod mel take kostickovani,s tim,ze mi opravili prijimac,ze to obcas dela..pak to bylo v pohode a od Sabiny mi to dela skoto na vsech programech...sila signalu je dobra,vyskakuje kvalita signalu kolisave a pak to kostickuje.Menil jsem i LNB konektor a stale stejne,parabola neni hnuta.Muze to byt pricinou prijimace a koupit tedy novy? Pripominam,ze za bezvetri a bez deste to jede v pohode.Dekuji

Exthaze
Registrace: 2/2020
Odpověď v diskusním vlákně

Exthaze

Parabola bude hnuta. Kdyz je klid, mas signal lehce nad hranici prijmu, ale jak zacne prset, snizi se ti signal o par decibelu a uz jsi pod hranici prijmu. Zavolej si technika, at ti doladi parabolu. I kdyz se s ni roky nehnulo, mohla se temi silnymi vetry trochu vychylit.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

RE: Zelene kostixkovani az vypadnuti signalu

Špatně nastavená parabola.

bretah
Registrace: 9/2012

parabola nejspis je hnuta...

Salt
Registrace: 5/2007

kolegové byli rychlejší

Salt
Registrace: 5/2007

mne to od Sabiny dela na 11876, jak je Nova HD na Panasonic plasme. Myslel jsem si, ze to bude taky parabolou, ale nejdriv jsem zkusil pripojit jeden receiver, co jeste mam, ale nepouzivam ho a tam obraz v pohode :-/ :lookaround:

Zigáč
Registrace: 10/2010

každý tuner jiná citlivost

dnurg
Registrace: 12/2016

Mal so rovnaký problém ako exthaze,vypadávanie programov, záseky, kostickovanie, výmena lnb, f - konektorov, atd. stále rovnaký problém... pomohla až výmena 13 ročného kábla cavel, za nový televes 2155, odvtedy všetko ok... a to som prekábloval takmer všety zvody od sat. parabol, darmo, slnko, sneh, mráz, poveternostné vplyvy, urobia na kábli, ktorý je vonku, svoje...

pharao
Registrace: 5/2012

Kostičkování při dešti = slabý signál bez rezervy.
Proč může být slabý signál (podle pravděpodobnosti dle mé zkušenosti):
1. špatně směrově nastavená anténa
2. kabeláž včetně konektorů
3. diseqc switche
4. LNB
5. tuner v přijímači

Antonín
Registrace: 8/2005

Teď sleduji přes net iConcerts koncert Aerosmith, sice na HD od Skylink trochu patlanina,ale jinak na 108 to jde

lglb
Registrace: 9/2017

@dnurg

no citlivost přijímače je signál/šum LNB

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Já od rána pozoruji výpadek signálu na Astra 1N 12148H a Astra 1L 12187H, ostatní běží ok...

MirkoS
Registrace: 7/2008

@MirkoS

tak si to oprav, protoze vse je v poradku

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

pierrepetr

no jo je to stím šumem vždy dohromady , ale tuner je druhé směšování a tam se jakási citlivost (vstupní tranzistor) stále
uplatňuje , dokazujou to různé SAT přijímače na stejném konvertoru a stejném nastavení paraboly.

dnurg
Registrace: 12/2016

Tuner v příjímači má vliv, ale jiným způsobem než samotnou citlivostí danou šumovým číslem vstupu, který je fakt v LNB. Odlišnost bývá spíše v tom, jak se lockne závěs pro demodulaci, což podle mého očumování je často dané tím, jak moc je vyhlazené napětí 3,3V, od kterého je řídící napětí závěsu odvozeno. Jenom hádám - nikdy jsem otevřený tuner neměřil. Třeba je to ještě jinak.

Antonín
Registrace: 8/2005

@dnurg

u běžného příjmu sat přijímač nemůže nic změnit,pro lovce slabých signálů na hranici příjmu možná

pierrepetr
Registrace: 5/2006

kostičkovanie môže byť spôsobené i poruchou na trase,napr.snímanie z vrtuľníka náhle zatienené,alebo búrkou v mieste vysielania, v súčasnosti mám len zastavenie obrazu len jedného programu, ostatné na tom tr. OK mám to na dvoch oddelených zostavách, žeby to bola pomalá rýchlosť pre Amiká?

Duzu
Registrace: 7/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra