![]() |
|
Kleť vs. JavořiceKolik procent Jihočechů chytá K30 z Kletě? Ještě že zůstal v provozu K32 s přechodovou sítí. Ke Kleti to mám 22 km, Javořice 91 km. Antény namířené na Kleť, umístěné pod střechou. Z Javořice jen tak mimochodem šly všechny 3 DVB-t muxy, i PS na K26. Po najetí Mux 24 na K30 zmizel i Mux3 z Javořice. Dalo se to čekat. Jak antenáři řeší příjem na K30? Nebo PS na K32 vydrží až do vypnutí Javořice / v květnu?/ |
Amater51
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
@Amater51Nijak to neřešíme. Když K30 z Kletě funguje, ladí se. Když nefunguje, ladí se 32. Ještě je v záloze kanál 36 Křeplice, ale ten je spíše na extra anténu.ČRa obecně doporučují při příjmu Javořice přejít na DVB-T2. My doporučujeme zcela opustit příjem Javořice (kvůli inverzím) a nahradit jí Mezivraty, nebo Kletí, či Vimperkem. Nově vzniklá unikátní SFN na K22 trpí ve směru na Mezivrata brutálními pre-echy, nicméně jako každé pre-echo, jde o kvalitu přijímače. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Kleť vs. JavořiceJá K30 nikomu neladim, ani do paneláků to nedávám. Nejraději bych dal ČTU k soudu, kdyby to mělo smysl...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonTakže po vypnutí Javořice znovu do terénu. K32 je asi jen dočasně. Mimochodem, je tady strašně TV smogu. nebyl jsem 14 dní doma, včera mě čekalo v baráku přeladit tři Tv. U poslední jsem pro zajímavost dal automatické ladění. Naladilo se 90 stanic. Dvbt1 Muxy, přechodné Muxy, konečné Dvbt2 Muxy. Kleť, Javořice, Včelná. |
Amater51
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: Kleť vs. JavořiceUž jsem zažil ve své životě hodně, ale větší pitomost než toto jsem nezažil. Když závěr zjednodušíme na minimum, ČTU nechal spustit z Kletě rušičku.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@Amater51Přelaďování drtivé většiny přijímačů jde stejně mimo anténáře. Ať si lidé pouštějí třeba automat, stejně na to nemáme vliv. Obecně informovanost i provedení je zcela tragické. I mladší lidé v tom bordelu plavou. Pokud někomu ladím, tak pouze max. 4 základní sítě manuálně. U LG tímto končím, u Samsungů někdy vyhážu nesmyslný rozhlas, ČT SM a JM, Novu z muxu 13(24) a vše s přídomkem /P. Seřazovat pořadí ? Lokálky ladit ? Minimálně do 1.7. obojí nesmysl.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Kleť vs. JavořicePodobná situace měla nastat na JM, kdy ČTU proti sobě pustil staré a nové vysílání na K33 ze Zlína a Kojálu. Prý na popud anténářů ČTU na poslední chvíli posunul zapnutí T/2 z Kojálu o měsíc, kdy bude Zlín vypnut. Znamená to ale přelaďování a úpravy antén na třikrát, 1.4., 5.5. a 1.6. Do toho ještě přeladí Kamzík 18.4. a V.Javorina 5.5. U rakušáků zatím termín neznám. To se diváci pocvičí v ladění a třídění programů.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@omar3Bohužel naše popudy byly marné. Všechny tři strany trvaly na svém...Už bych to neřešil...Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
![]() |