![]() |
|
snih+parabolatakovy dotaz od pulnoci u nas snezilo a okolo 6:30 se vzbudim zapnu telku na digisport 3 kvuli tenisu s acapulca tak skusim qualitu 80%,kdyz venku je asi 5cm snehu...skoro 20minut v pohode a pak naraz vypadek signalu 0% a quality 0%..tak cekam skoro 40minut a pak se uz to rozjelo a qualitu jsem mel uz 75%...je to normalni jev,ze se to tak stava kvuli snehu,ze vypadne signal na 40minut??na strese jsem nebyl se podivat jestli je parabola zasnezena..ja ji mam na volnem prostoru strechy,ze snih muze kdykoliv ze stran padat no.. |
kolopik
Registrace: 4/2014 Příspěvků: 864 |
![]() |
|
RE: snih+parabolaSníh = voda = útlum pro elektromagnetické vlnění = výpadek.Otázka je jen, kolik je ten útlum (mokrý sníh větší), kolik máš signálovou rezervu. Evergreen: parabolická anténa patří na střechu jen v případě, že neexistuje jiné místo. Kromě jiného i kvůli sněhu. Kdybys ji měl na dostupném závěrném místě, tak by tam toho sněhu třeba nebylo tolik, nebo by se smetákem snadno oklepnul. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: snih+parabolaTak kdyz je normalni pocasi tak mam qualitu u digi tv 97-100%....ja jinde tu parabolu nemam kde dat....snih mi pripada mokry jak ho vidim venku...na strechu se mi nechtelo jit tak brzo,kdyz je to tak trochu komplikovane tam vylezt....stejne jedu za chvili pryc tak uvidim s venku jak vypada parabola...kdyz nasnezi tak parabola je vzdy od spodu a trochu nahoru smerem zasnezenna malo. |
kolopik
![]() |
|
RE: snih+parabolaTie výpadky mohli byť aj pre mraky.Nie každý mrak má stejnú priepustnusť, a pretože mraky sa pohybujú tak sa signál mení... Keď sú výpadky aj bez snehu treba pozrieť koncovky v satelite a aj v anténe,problém je v kontakte,hlavne kostra |
Igor
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 794 |
![]() |
|
RE: snih+parabolaJá mám zase dlouhodobě vysledované, že pokud mám parabolu celou zasněženou, tak se nic neděje. Problém nastane v okamžiku, kdy začne tát a sníh se sveze k dolnímu okraji. Tam vytvoří takovou bouli a ta poruší geometrii a signál je v čudu.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: snih+parabolaKdybych žil někde, kde často sněží, a měl parabolu na hůře přístupném místě, tak bych asi na její zadní stranu umístil odporový vodič ohřívací a měl někde vypínač, kterým bych parabolu trochu ohřál, aby se to svezlo dolů. Řešení za pár korun. Až by se mne zima zeptala, co jsem dělal v létě, zapnul bych vypínač a bylo by. |
Antonín
![]() |
|
RE: snih+parabolaNo nevím, jestli je to řešení za pár korun. Myslím provozní náklady. Při -2 až -5 stupních ohřívat parabolu tak, aby roztál sníh, to si nějaký výkon vezme. Vím, že se to u větších talířů běžně dělá - topení je součástí paraboly. Ale té spotřeby bych se bál. A to nemluvím o krytí el. zařízení před tekoucí vodou. To by obyčejný odporový drát neustál.Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K
|
Hugocz
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
@HugoczSníh se nemusí rozpustit celý, stačí aby se rozpustila slabá spodní vrstva, po které už vše sjede dolů. Tedy čím více sněhu, tím to půjde dolů rychleji. Co se týká krytí, tak to nemusí být hned pod 240V, ale při nějakém bezpečném napětí a tam se do dá docela zvládnout.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: snih+parabolaPoužil bych ty dráty, co jsou vyráběné do okapů proti mrazu. Splňují vše potřebné, včetně napájení. Ohřívat by to stačilo asi jen pár minut, (nebo desítek minut), než to sjede. Ale jenom hádám, nikdy jsem to nedělal. Může to mít praktické zádrhele. A protože nemám žádnou nepřístupnou anténu, na kterou by mohlo sněžit, ani to nikdy nezjistím. |
Antonín
![]() |
|
sniha k tomu ještě ofuk ozařovače. |
kolop
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 187 |
![]() |
|
RE: snih+parabolataky mám teď bohužel talíře na střeše a přemýšlel jsem o řešení které píše Antonín. Naštěstí u nás již změna klímy postoupila tak daleko, že sníh už asi nikdy neuvidíme.Nicméně viz zrcátka na autě - pár minut a sníh je pryč a 12V. Je mi jasné, že plocha paraboly je větší než zrcátko takže pár kilowatů navíc to bude ale holt je to daň za anténu na střeše. Jiné řešení zadarmo je knížka nebo přítelkyně. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@kolopikJakou na tom máš parabolu ? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: snih+parabolaprofesorova teoria je dobrá , ale prax nemá žiadnu .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
RE: snih+parabolajeste se zeptam dnes zapnu telku po 24h a divam se treba na premier sport u digi tv a lita mi qualita 88-95% a jine programy taky to u nas je jasno myslite,ze to je normalni??qualitu mam vzdy okolo 97-100%. |
kolopik
![]() |
|
RE: snih+parabolazrovna co jsem napsal prispevek tak se divam a uz to leze ke 100% ta qualita u kanalu.. |
kolopik
![]() |
|
RE: snih+parabolaProcenta neznamenají vůbec nic. |
Antonín
![]() |
|
@Antonínvcera jak jsem odjizdel rano pryc tak jsem videl parabolu od spoda asi do pulky paraboly zavatou snehem malo a na lnb jsem nevidel moc dobre na 40-50m s chodnika.....kdybych mel parabolu na dostupnem miste tak bych zjistil po tom vypadku 40minutovem,ze to bylo snehem kdybych ji ometl vsechno ten snih...nechtelo se mi v 7h rano saskovat na strese aby me kazdy ze sousedu nebo od skolky materske videl. |
kolopik
![]() |
|
![]() |