Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Měřič signálu

Zdravím, mám na půdě 2 antény, jednu jsem nasměroval na Černou studnici druhou na Ještěd. (bydlím v Turnově) Všechno jde OK bez kostičkování, ale nejdou programy (Relax, CS Mystery a rtm+). Antény jsem nastavoval podle mobilní aplikace dvbt finder nebo jak se to jmenuje, kde aplikace ukazuje moje místo a místo daného vysílače. TAk jsem si říkal, že by to asi spíše chtělo nějaký opravdový měřák signálu, který bych připojil koaxiálem a signál vyhledal, jenže nejlevnější přístroj jsem našel od Tesly 3000Kč a prostě nechce se mi kupovat přístroj, který použiji jednou a pak mi bude ležet v šupleti, že jo. Tak se chci zeptat, zda by se tu nenašel někdo poblíž Libereckého kraje, kdo by mi to přijel naladit. Samozřejmě vše zaplatím, to je jasné. Za případné příspěvky děkuji. Vašek

samurraj
Registrace: 8/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

@samurraj

Tak pokud Ti to předtím fungovalo na k31 (jedna anténa na Ještěd) a k24 (druhá anténa na Studnici) a nic si s tím nedělal, měla by Ti Studnice nyní na k43 také fungovat? Zkoušel jsi přeladit?

Kikous
Registrace: 7/2007

@bublajs

BTW v Hrádku jsi asi nikdy nebyl, že? Pokud bys byl, tak bys věděl, že přímá viditelnost na Ještěd je pouze Donín, Loučná. Jižně směrem k Dolnímu Sedlu je zakryt kopcem Vápenný (790m) a severně k DE/PL je zakryt kopcem Dlouhá hora (748m). Mám tedy ve směru Dlouhou Horu a pak těsně před domem ještě část kopece Nad Pastvinou + hromada stromů.

Kikous
Registrace: 7/2007

RE: Měřič signálu

z toho jak to tady ctu mi jednoznacne vychazi, ze za preladenim na DVB-T2 jsou nezamestnani antenari :laughing:
a to ze nekdo vidi vysilac ale signal je lepsi pri nesmyslnem pootoceni nekam vedle treba na plechovou strechu od souseda je bohuzel v SK normalni realita. R^

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Dagy2

pod mokrou strechou s 36dB zesilovacem ma na zasuvce meritelnej signal, ale televize neladi, tak vymysli jeste silenejsi zapojeni :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

v tomto pripade by to slo. prelozil bych antenu do sucheho sklepu a pripadne pouzil jako susak na pradlo se dvema zesilovaci 36dB za sebou pripadne do predsine jeste pridal ten predzesilovac R^

Dagy2
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra