, sekce: Příjem DVB-T |
|
Měřič signáluZdravím, mám na půdě 2 antény, jednu jsem nasměroval na Černou studnici druhou na Ještěd. (bydlím v Turnově) Všechno jde OK bez kostičkování, ale nejdou programy (Relax, CS Mystery a rtm+). Antény jsem nastavoval podle mobilní aplikace dvbt finder nebo jak se to jmenuje, kde aplikace ukazuje moje místo a místo daného vysílače. TAk jsem si říkal, že by to asi spíše chtělo nějaký opravdový měřák signálu, který bych připojil koaxiálem a signál vyhledal, jenže nejlevnější přístroj jsem našel od Tesly 3000Kč a prostě nechce se mi kupovat přístroj, který použiji jednou a pak mi bude ležet v šupleti, že jo. Tak se chci zeptat, zda by se tu nenašel někdo poblíž Libereckého kraje, kdo by mi to přijel naladit. Samozřejmě vše zaplatím, to je jasné. Za případné příspěvky děkuji. Vašek |
samurraj
Registrace: 8/2019 Příspěvků: 14 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
|
|
@samurrajTak pokud Ti to předtím fungovalo na k31 (jedna anténa na Ještěd) a k24 (druhá anténa na Studnici) a nic si s tím nedělal, měla by Ti Studnice nyní na k43 také fungovat? Zkoušel jsi přeladit? |
Kikous
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 134 |
|
|
@bublajsBTW v Hrádku jsi asi nikdy nebyl, že? Pokud bys byl, tak bys věděl, že přímá viditelnost na Ještěd je pouze Donín, Loučná. Jižně směrem k Dolnímu Sedlu je zakryt kopcem Vápenný (790m) a severně k DE/PL je zakryt kopcem Dlouhá hora (748m). Mám tedy ve směru Dlouhou Horu a pak těsně před domem ještě část kopece Nad Pastvinou + hromada stromů. |
Kikous
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 134 |
|
|
RE: Měřič signáluz toho jak to tady ctu mi jednoznacne vychazi, ze za preladenim na DVB-T2 jsou nezamestnani antenaria to ze nekdo vidi vysilac ale signal je lepsi pri nesmyslnem pootoceni nekam vedle treba na plechovou strechu od souseda je bohuzel v SK normalni realita. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 176 |
|
|
@Dagy2pod mokrou strechou s 36dB zesilovacem ma na zasuvce meritelnej signal, ale televize neladi, tak vymysli jeste silenejsi zapojeni :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
@bublajsv tomto pripade by to slo. prelozil bych antenu do sucheho sklepu a pripadne pouzil jako susak na pradlo se dvema zesilovaci 36dB za sebou pripadne do predsine jeste pridal ten predzesilovac |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 176 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|