![]() |
|
Set Top Box na dálkový příjemdobrý den, prosím o radu...již několik dní hledám po webech vhodný set top box...požadavky : měl by mít scart konektor, dobrý tuner s výbornou citlivostí i pro dálkový príjem...pokud je možné ale není nutní aby měl webový prohlížeč kde lze sledovat videa na ruzných webech..zařízení by se nemělo přehřívat a obraz sekat, pri prohlížení webu aby byl obraz taky bez sekání.... je takový přístroj vůbec k dispozici? Co jsem sledoval diskuze tak skoro kazdý má problém se sekáním nebo pokud podporuje webový prohlížeč napr technisat tak tam nejdou vubec sledovat videa z webu.... prosím jen odpovedi tech kteří tomu rozumí dělají s tím denně..dekuji moc ![]() |
Soundlover
Registrace: 3/2020 Příspěvků: 8 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemKup si satelitní kartu TBS 5927 nebo 5590 a máš možná vyhráno |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemsatelit mám jde mi jen o ten set top box na prijem pozemniho signalu viz moje predstavy... |
Soundlover
![]() |
|
@SoundloverSkús si niekde požičať Cryptobox 752, napríklad kúpiť v ALZE, otestovať funkčnosť - prístroj má 5V napájanie aktívnej antény, a ak nevyhovie, vieš ho do 14 dní vrátiť. A daj vedieť, ako funguje v DVB-T2, ja to zatiaľ overiť neviem ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
matchboxx5927 neumi DVB-T2. On se pta na pozemak.Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
dzordzo752 cryptobox jede na dvbt2 úplně v pohodě používám zároveň na sat i pozemák.I Amiko 8265+ jede taky v pohodě dával jsem jej u souseda a ještě 3 lidí a zatím spokojenost. |
kanon
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 914 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemOctagon 8008 a budeš mít vše v jednom...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
@bobo2tak je to jasné 5590 :-) |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemto zas nemá scart.... takze neni zadný který umí dobře pozemní vysílače přehrávání videa z ruznych webů? diky moc |
Soundlover
![]() |
|
@Soundloverkdo chce moc má...Investuj do dobré antény (např. EE 45UC) + nízkošumový zesák. Pak si kup obyčejný STB. Recenzí je dost i s chováním v jednofrekvenční síti.(SCART-Diway2020, Tesla 300-CEC..) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemkrom klasického pozemního vysílání jsem chtěl nějakým způsobem na TV prehrávat i videa z netu z ruznych stránek proste zadám adresu a prehraji video tak jako na notasu nebo PC šlo mi o to abych nemusel zapínat treba notas nebo PC...např mnoho nedostupných TV stanic má moznost sledování na netu treba hudebni UTVhttps://www.utv.ro/live takze mi jde o to zda by šlo nejakým způsobem toto prehrát na TV, TV nemá HDMI jen scart... pokud to vysvetluji dobře...(pripojeni netu RJ45) diky moc |
Soundlover
![]() |
|
Soundlover ideální pro tebeOctagon SF138, Enigma 2, DVB-T2, červené tlačítko HbbTV , dálkový příjem -můžeš přijímat i z austrálie pomocí internetu rádia, TV apod pomocí pluginů , webif přes prohlížeč ovládat streamovatChuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 942 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemtak to by bylo super, jen jsem práve nehledal zařízení bez scart konektoru, zeptám se uplne blbe - jde nebo existuje interface pro propojení scart(TV vstup) - HDMI výstup(setTopBoc) ? |
Soundlover
![]() |
|
@Soundloverale CRB 752 má scart výstup ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemInterface existuje, ale provozovat analogové zařízení bez HDMI nedává v digitální době smysl. Snad jedině jak tady kdysi někdo psal v chatě kterou vykrádají každý rok několikrát...ae tam zase asi těžko provozuje dálkový příjem.Základ jakéhokoliv dálkového přijmu není přijímač, ale anténa. U digitálního přijmu je pak situace ještě komplikovanější, protože nejspíše nejde o citlivost, ale o jiné parametry. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemjo ještě: zajímalo by mne, co se vlastně myslí dálkovým příjmem v době internetové televize? Nebylo by lepší napsat, jsem tam a tam a chtěl bych přijímat to a to? |
Antonín
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemk dálkovému příjmu - anténa na stožáru X colorka, nikošumový zesilovač, to vše je v pořádku tomu rozumím s tím nemám problém, jedine co nyní neznám jsou veci kolem set top boxu, nezajimal jsem se dlouho o toto téma, proto jsem chtěl zde poradit...asi ten Octagon SF 138 by byl dobrý, jen jeste resim jak ho pripojit na scart jaký přesně interface použít aby nebyl problém... diky |
Soundlover
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemV dnešní době není u zesilovače nejpodstatnější parametr šumové číslo, ale fázové zkreslení. Ale tomu jistě rozumíš...jak píšeš.Skutečně by bylo lepší napsat jsem tam a tam a chci přijímat to a to. A kdybys třeba chtěl něco udělat pořádně, tak třeba místo širokopásmové X color použij dvojče nebo čtyřče z kanálových Yagi (nebo logaritmických - ale ty já nemám zkušenost) antén. Zesilovač je jenom na to, aby vyrovnal ztráty v kabelu. K ničemu jinému. Zvlášť v dnešní době. A jestli je to starší zesilovač, tak je pro digitální přijím na 90% nevhodný, i kdyby byl nízkošumový - starší zesilovače měly právě ve snaze a maximální zisk s co nejmenší šumem zákonitě dost velké fázové zkreslení. I dnes platné pravda: nejlepší zesilovač je pořádná anténa. Novinka: Parametry tunerů pro digitální příjem jsou poněkud složitější než jenom citlivost. Fakt. |
Antonín
![]() |
|
@Soundloveržeby kábel 3xCinch - scart ? |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemzberny elektrosrotu jsou plny funkcnich LCD TV, ktery tam poridite za jednotky stokorun. vyhod tu TV co nema scart !!!Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemproc mám vyhazovat TV akterá krásne funguje, má scart tak nevím proc mi radíte vyhodit TV... to to asi nemá fakt smysl nic psát o radu...![]() |
Soundlover
![]() |
|
@Soundlovernehádž všetkých do jedného koša. Tu máš link na ten kábel, ale ber rýchlo, kým mi to nezmažú ...https://www.alza.sk/premiumcord-kabel-scart-3xcinch-m-m-1-5m-s-prepinacom-d5247701.htm?kampan=adw4_prislusenstvi-pro-mt_pla_all_prislusenstvo_kable-redukcie-radice_c_9062579___420988126056_%7e98225632738%7e&gclid=Cj0KCQjwjcfzBRCHARIsAO-1_OqE5iFKnemoe8uV7z4wK-aLuS_FOjNZP8W_Vi6roKgBdJL1LFB7fzIaAgBfEALw_wcB |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemSoundlover: protože krásně nefunguje. Například nemá rozhraní, má rozlišení podstatně menší, než data, která přijímáš, má malou úhlopříčku, nemá tuner pro současné vysílání atd atd... Kůň s bryčkou taky krásně funguje pro přepravu, ale většinou to nepoužíváme, anžto se lze přepravovat levněji, efektivněji a pohodlněji. Dost podobné je to nejspíše i s tím "dálkovým příjmem".Ale můžeš jistě udělat cokoliv, je to tvoje rozhodnutí jít do slepé uličky. Už největší s Čechů, sám velký Cimrmann v tomto umění vynikal nad jiné. Proč ne! Nikoho tím neohrožuješ. Jestliže má přijímač cinche je scart jenom jiný konektor pro tentýž signál, stačí kabel s potřebnými konci. Kdyby měl jenom HDMI, může to být malinko složitější - pokud nemá na HDMI vyvedeny i analog. |
Antonín
![]() |
|
@AntonínNesúhlasím s Tebou, veci, ktoré fungujú a postačujú tak, ako sú je vymieňať neekologické, aj keď možno majú vyššiu spotrebu, na výrobu ich náhrady sú energetické nároky spravidla vyššie ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Set Top Box na dálkový příjemPředpokládám, že v tom případě jezdíš bryčkou. Nesouhlasit jistě můžeš do alelujá, ale na tom, že 1+1=2 se mnoho nezmění. Televizor se scartem funkční prostě není.Aby bylo jasno: nic nevyhazuju zbytečně, k děsu mých dospělých vnuků, co se mnou žijou v našem domě, ale používat nesmysly rozumné není. |
Antonín
![]() |
|
@AntonínBryčku mám odstavenú, skapal mi kôň asi na koronu ... |
Dzordzo
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |