Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

Set Top Box na dálkový příjem

dobrý den, prosím o radu...již několik dní hledám po webech vhodný set top box...požadavky : měl by mít scart konektor, dobrý tuner s výbornou citlivostí i pro dálkový príjem...
pokud je možné ale není nutní aby měl webový prohlížeč kde lze sledovat videa na ruzných webech..zařízení by se nemělo přehřívat a obraz sekat, pri prohlížení webu aby byl obraz taky bez sekání.... je takový přístroj vůbec k dispozici? Co jsem sledoval diskuze tak skoro kazdý má problém se sekáním nebo pokud podporuje webový prohlížeč napr technisat tak tam nejdou vubec sledovat videa z webu....
prosím jen odpovedi tech kteří tomu rozumí dělají s tím denně..dekuji moc R^

Soundlover
Registrace: 3/2020
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Set Top Box na dálkový příjem

Kup si satelitní kartu TBS 5927 nebo 5590 a máš možná vyhráno

matchboxx
Registrace: 9/2012

satelit mám jde mi jen o ten set top box na prijem pozemniho signalu viz moje predstavy...

Soundlover

@Soundlover

Skús si niekde požičať Cryptobox 752, napríklad kúpiť v ALZE, otestovať funkčnosť - prístroj má 5V napájanie aktívnej antény, a ak nevyhovie, vieš ho do 14 dní vrátiť. A daj vedieť, ako funguje v DVB-T2, ja to zatiaľ overiť neviem ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

matchboxx

5927 neumi DVB-T2. On se pta na pozemak.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

dzordzo

752 cryptobox jede na dvbt2 úplně v pohodě používám zároveň na sat i pozemák.I Amiko 8265+ jede taky v pohodě dával jsem jej u souseda a ještě 3 lidí a zatím spokojenost.

kanon
Registrace: 2/2007

Octagon 8008 a budeš mít vše v jednom... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

@bobo2

tak je to jasné 5590 :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

to zas nemá scart.... takze neni zadný který umí dobře pozemní vysílače přehrávání videa z ruznych webů? diky moc

Soundlover

@Soundlover

kdo chce moc má...Investuj do dobré antény (např. EE 45UC) + nízkošumový zesák. Pak si kup obyčejný STB. Recenzí je dost i s chováním v jednofrekvenční síti.(SCART-Diway2020, Tesla 300-CEC..)

RAFI007
Registrace: 1/2006

krom klasického pozemního vysílání jsem chtěl nějakým způsobem na TV prehrávat i videa z netu z ruznych stránek proste zadám adresu a prehraji video tak jako na notasu nebo PC šlo mi o to abych nemusel zapínat treba notas nebo PC...např mnoho nedostupných TV stanic má moznost sledování na netu treba hudebni UTV
https://www.utv.ro/live takze mi jde o to zda by šlo nejakým způsobem toto prehrát na TV, TV nemá HDMI jen scart... pokud to vysvetluji dobře...(pripojeni netu RJ45)

diky moc

Soundlover

Soundlover ideální pro tebe

Octagon SF138, Enigma 2, DVB-T2, červené tlačítko HbbTV , dálkový příjem -můžeš přijímat i z austrálie pomocí internetu rádia, TV apod pomocí pluginů , webif přes prohlížeč ovládat streamovat

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

tak to by bylo super, jen jsem práve nehledal zařízení bez scart konektoru, zeptám se uplne blbe - jde nebo existuje interface pro propojení scart(TV vstup) - HDMI výstup(setTopBoc) ?

Soundlover

@Soundlover

ale CRB 752 má scart výstup ...

Dzordzo

Interface existuje, ale provozovat analogové zařízení bez HDMI nedává v digitální době smysl. Snad jedině jak tady kdysi někdo psal v chatě kterou vykrádají každý rok několikrát...ae tam zase asi těžko provozuje dálkový příjem.
Základ jakéhokoliv dálkového přijmu není přijímač, ale anténa. U digitálního přijmu je pak situace ještě komplikovanější, protože nejspíše nejde o citlivost, ale o jiné parametry.

Antonín
Registrace: 8/2005

jo ještě: zajímalo by mne, co se vlastně myslí dálkovým příjmem v době internetové televize? Nebylo by lepší napsat, jsem tam a tam a chtěl bych přijímat to a to?

Antonín

k dálkovému příjmu - anténa na stožáru X colorka, nikošumový zesilovač, to vše je v pořádku tomu rozumím s tím nemám problém, jedine co nyní neznám jsou veci kolem set top boxu, nezajimal jsem se dlouho o toto téma, proto jsem chtěl zde poradit...
asi ten Octagon SF 138 by byl dobrý, jen jeste resim jak ho pripojit na scart jaký přesně interface použít aby nebyl problém... diky

Soundlover

V dnešní době není u zesilovače nejpodstatnější parametr šumové číslo, ale fázové zkreslení. Ale tomu jistě rozumíš...jak píšeš.
Skutečně by bylo lepší napsat jsem tam a tam a chci přijímat to a to.
A kdybys třeba chtěl něco udělat pořádně, tak třeba místo širokopásmové X color použij dvojče nebo čtyřče z kanálových Yagi (nebo logaritmických - ale ty já nemám zkušenost) antén. Zesilovač je jenom na to, aby vyrovnal ztráty v kabelu. K ničemu jinému. Zvlášť v dnešní době. A jestli je to starší zesilovač, tak je pro digitální přijím na 90% nevhodný, i kdyby byl nízkošumový - starší zesilovače měly právě ve snaze a maximální zisk s co nejmenší šumem zákonitě dost velké fázové zkreslení.
I dnes platné pravda: nejlepší zesilovač je pořádná anténa.
Novinka: Parametry tunerů pro digitální příjem jsou poněkud složitější než jenom citlivost.
Fakt.

Antonín

@Soundlover

žeby kábel 3xCinch - scart ?

Dzordzo

zberny elektrosrotu jsou plny funkcnich LCD TV, ktery tam poridite za jednotky stokorun. vyhod tu TV co nema scart !!!

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

proc mám vyhazovat TV akterá krásne funguje, má scart tak nevím proc mi radíte vyhodit TV... to to asi nemá fakt smysl nic psát o radu... Rv

Soundlover

@Soundlover

nehádž všetkých do jedného koša. Tu máš link na ten kábel, ale ber rýchlo, kým mi to nezmažú ...
https://www.alza.sk/premiumcord-kabel-scart-3xcinch-m-m-1-5m-s-prepinacom-d5247701.htm?kampan=adw4_prislusenstvi-pro-mt_pla_all_prislusenstvo_kable-redukcie-radice_c_9062579___420988126056_%7e98225632738%7e&gclid=Cj0KCQjwjcfzBRCHARIsAO-1_OqE5iFKnemoe8uV7z4wK-aLuS_FOjNZP8W_Vi6roKgBdJL1LFB7fzIaAgBfEALw_wcB

Dzordzo

Soundlover: protože krásně nefunguje. Například nemá rozhraní, má rozlišení podstatně menší, než data, která přijímáš, má malou úhlopříčku, nemá tuner pro současné vysílání atd atd... Kůň s bryčkou taky krásně funguje pro přepravu, ale většinou to nepoužíváme, anžto se lze přepravovat levněji, efektivněji a pohodlněji. Dost podobné je to nejspíše i s tím "dálkovým příjmem".
Ale můžeš jistě udělat cokoliv, je to tvoje rozhodnutí jít do slepé uličky. Už největší s Čechů, sám velký Cimrmann v tomto umění vynikal nad jiné. Proč ne! Nikoho tím neohrožuješ.
Jestliže má přijímač cinche je scart jenom jiný konektor pro tentýž signál, stačí kabel s potřebnými konci. Kdyby měl jenom HDMI, může to být malinko složitější - pokud nemá na HDMI vyvedeny i analog.

Antonín

@Antonín

Nesúhlasím s Tebou, veci, ktoré fungujú a postačujú tak, ako sú je vymieňať neekologické, aj keď možno majú vyššiu spotrebu, na výrobu ich náhrady sú energetické nároky spravidla vyššie ...

Dzordzo

Předpokládám, že v tom případě jezdíš bryčkou. Nesouhlasit jistě můžeš do alelujá, ale na tom, že 1+1=2 se mnoho nezmění. Televizor se scartem funkční prostě není.
Aby bylo jasno: nic nevyhazuju zbytečně, k děsu mých dospělých vnuků, co se mnou žijou v našem domě, ale používat nesmysly rozumné není.

Antonín

@Antonín

Bryčku mám odstavenú, skapal mi kôň asi na koronu ...

Dzordzo
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra