Quantcast

Sky News Arabia zahajuje vysílání

| redakce | tisk

Sky News Arabia, nový 24 hodinový arabský zpravodajský kanál pro oblast Středního Východu a severní Afriky dnes v 18:00 hodin středoevropského času zahájí pravidelné vysílání. Stanice bude vysílat FTA přes transpondér 15 na družici Badr 4 a transpondér 14 na Nilesat 201.

Dále bude Sky News Arabia šířena přes IPTV ve Spojených arabských emirátech v Etisalat nabídce eLife a Du TV. Placená služba OSN bude šířit Sky News Arabia v HD rozlišení. Tato verze bude zakódována a poskytována abonentům po celém arabském světě.

Od počátku bude stanice šířena různými platformami, včetně smartphone, tablety a online.

"Tým Sky News Arabia tvrdě pracoval téměř dva roky na vytvoření nezávislého 24 hodinového arabsko jazyčné multimediální platformy. Jsem si jist, že vytvoříme nový standard pro zpravodajství v arabském světě. Doporučuji divákům naladit naše inaugurační vysílání v neděli 18:00 CET a podílejte se na budoucnosti arabského zpravodajství," řekl Nart Bouran, šéf Sky News Arabia.

Kanál Sky News Arabia je join venture britské BSkyB a Abu Dhabi Media Investment Corporation (ADMIC) se sídlem v Abu Dhabi twofour54.

technické parametry:

• Badr 4 (26°E), freq. 11,996 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Vysílání Sky News Arabia je možné naladit i ve střední Evropě. Pro příjem je nutná parabola od průměru cca 90 cm.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články