Quantcast

Mýtus Karla Velikého na Viasat History

| redakce | tisk

Každé úterý od 9.7. do 23.7.2013 ve 20:00 hodin uvede televizní kanál Viasat History třídílné dokumentární drama s názvem Mýtus Karla Velikého. Byl to člověk z masa a kostí, vladař mezi hříchem a vírou, mnohými považován za zakladatele Evropy - mini seriál Mýtus Karla Velikého líčí dramatický, násilný a obscénní život nejdůležitějšího císaře středověku.

Díky více než 350 unikátním záběrům, propracovaným bojovým scénám se stovkami komparsistů a exkurzím do císařova nejniternějšího soukromí, vykresluje tento třídílný seriál život ve středověku opravdu živě a je zároveň i fascinující cestou zpět v čase do kolébky evropské civilizace.

Mýtus Karla Velikého na Viasat History
▲ Mýtus Karla Velikého na Viasat History

Až dosud bylo vše, co víme o životě Karla Velikého založeno na spisech jeho soudních kronikářů, kteří neměli jinou možnost, než oslavovat císaře. Nové výzkumné přístupy a moderní kriminalistické metody ale odkryly nové důkazy, které způsobily naprostý převrat v pohledu na franckého císaře, který byl uchovávaný po generace. Svědčí o temných stránkách panovníka, který postavil svůj úspěch na bezohledné brutalitě a politických intrikách, jež jsou všechny odhaleny v tomto fascinujícím portrétu člověka, který stvořil říši, jež vymezuje a určuje společnost a kulturu, ve které žijeme a dýcháme každý den.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články