Quantcast

Francouzská BFM TV HD testuje FTA na 19,2E

| redakce | tisk

Nabídka programů ve vysokém rozlišení (HDTV) na hlavní evropské orbitální pozici 19,2°E se rozšiřuje o další stanici. Na jednom z transpondérů se objevily technické testy francouzské stanice BFM TV v high-definition TV.

Francouzská televize BFM TV doposud vysílala přes Astru jen v SD rozlišení. Nyní mohou program stanice sledovat i v lepší technické kvalitě přenosu s více obrazovými detaily.

BFM TV HD (BFM TV) je zpravodajský a informační kanál vysílací skupiny NextRadioTV. Stanice byla spuštěna v listopadu 2005. Diváci tak dostali k 10. narozeninám stanice dárek v podobě HD verze stanice.

Francouzská BFM TV HD testuje FTA na 19,2E
▲ Francouzská BFM TV HD testuje FTA na 19,2E

Připomeňme, že francouzská pay-tv platforma CanalSat již přestala označovat programy, které jsou v HD rozlišení a bere jako naprostou samozřejmost poskytovat stanice v nejlepší technické kvalitě. Francouzské stanice ale na obrazovce nadále používají index HD - stejně jako programová HD novinka BFM TV HD.

CanalSat v létě provedl velkou migraci programů z SD do MPEG-4/HD. Spuštění HD verze BFM TV je proto vcelku očekávaným krokem. Zatím ale není jasné, zda HD verze zůstane FTA.

technické parametry - BFM TV HD:

• Astra (19,2°E), freq. 11,895 GHz, pol. V, SR 29700 nebo 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

Upozornění: BFM TV HD je v testu. Multiplex se dopoledne vysílal se symbol rate 29700, později odpoledne došlo ke změně SR na 27500 ksymb/s.

technické parametry - BFM TV SD:

• Astra (19,2°E), freq. 12,552 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články