Quantcast

Technický ředitel Lukáš Hnilička odchází z ÓČKA

| redakce | tisk

Lukáš Hnilička končí ke konci roku na vlastní žádost v pozici technického ředitele hudební stanice ÓČKO. Věnovat se bude HbbTV.

Ano, odcházím po vzájemné dohodě s vedením, kterému děkuji za vstřícnost a konstruktivní přístup,“ potvrzuje Hnilička.

Hnilička působil na ÓČKU od roku 2005, když od roku 2008 zastával post ředitele zodpovědného za distribuci, televizní a vysílací technologie, nová média a new business development.

Během svého působení se podepsal pod spuštění prvního livestreamingu do chytrých zařízení, návrat do celoplošného terestrického vysílání, přestěhování kanálů ÓČKA a výstavbu studií na MAFRA Plaza na pražském Andělu. ÓČKO také jako první komerční televize uvedla do provozu HbbTV, které se chce Hnilička nadále věnovat, a to zejména technologickým a obsahovým řešením. „Budu se orientovat na platformu hybridního vysílání, ve které spatřuji zářnou budoucnost pro celý televizní trh. Je to velká výzva,“ dodává Hnilička

Tímto však spolupráce obou stran zřejmě nekončí. „Společně jednáme o možnostech budoucí spolupráce týkající se oblasti nových médií, kde má Lukáš hodně zkušeností,“ říká Štěpán Wolde, generální ředitel ÓČKA.

Nástupcem Lukáše Hniličky na pozici technického ředitele ÓČKA se stane od 1. 1. 2016 Alexander Brož, který přichází se zkušenostmi mj. z Top TV a společnosti ACE.

Hudební stanice ÓČKO, ÓČKO GOLD a ÓČKO EXPRES jsou součástí multimediální skupiny MAFRA.

zdroj: Óčko





Reklama




Vybrané články