Quantcast

Stingray kupuje iConcerts

| redakce | tisk

Kanadská firma Stingray se stala největším vysílatelem živé hudby po dosažení dohody o akvizici stanice iConcerts. Švýcarská stanice iConcerts poskytuje svůj program více než 100 operátorům pay-tv a OTT v 85 zemích.

Stanice iConcerts TV se díky tomu dostává do 250 mil. domácností v Evropě, Asii, Africe a na Střední východě.

Pro Stingray je to obzvláště důležitá dohoda s ohledem na asijský trh. Transakce umožňuje společnosti rozšíření dosahu díky spolupráci s CCTV v Číně, KT v Koreji a StarHub v Singapuru. iConcerts má také uzavřené dohody s operátory v Evropě, včetně M7 Group (Skylink, Canal Digitaal) či Trikolor TV v Rusku.

Program iConcerts odstartoval 21.6.2006. Vysílání provozovala společnost Transmedia Communication SA. Obsah stanice je složen z pořadů a živých vystoupení největších hvězd hudby a její historie, koncertů, televizních pořadů, dokumentů a rozhovorů.

Stojí za zmínku, že to není první akvizice Stingray v televizním průmyslu. V červenci letošního roku získala holandské hudební televize Brava, Brava hd a djazz.tv. Stingray je také vlastníkem stanice The Karaoke Channel a také tématických audio kanálů Music Choice International (dnes Stingray Music), které jsou dostupné abonentům platforem UPC DTH, tedy freeSAT v Česku a na Slovensku, UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články