Quantcast

Nové CA moduly Xtra TV

| redakce | tisk

Dne 23. prosince 2020 ukrajinská satelitní platforma Xtra TV zahájila prodej nových přístupových CA modulů standardu CI+. Nové moduly poprvé představeny na ukrajinském trhu nabízejí divákům ještě více výhod a komfort sledování svých oblíbených stanic.

Nový bezkartový CAM modul Xtra TV pracuje pracuje v systému podmíněného přístupu Verimatrix a je nabízen v rámci promo akce za 480 hřiven (cca 370 Kč) do 31. ledna 2021. Poté bude tento modul operátor prodávat za 960 hřiven (cca 740 Kč).

Nový CA modul Xtra TV (foto: Xtra TV/satkurier.pl)
▲ Nový CA modul Xtra TV (foto: Xtra TV/satkurier.pl)

Výhody nového modulu Xtra TV

- automatické vytvoření programového listu s programy platformy Xtra TV
- žádná dodatečná zařízení a kabely
- jeden dálkový ovladač - ten od televizoru s CI+ slotem
- rodičovská kontrola zabraňující přístup dětí k nevhodnému obsahu
- vícejazyčné jazykové rozhraní: ukrajinské, anglické, ruské a podobně
- možnost přijímat oznámení a důležité technické zprávy přímo na televizní obrazovce

Vlastnosti modulu

- modul pracuje v CI+ slotech televizorů s DVB-S2 tunery
- dekódování televizního kanálu Xtra TV kryptované bezkartovým systémem Verimatrix
- dekódování kanálů v systému BISS, které jsou součástí Xtra TV
- vícejazyčné rozhraní
- rodičovská kontrola
- zpracování zpráv na obrazovce televizoru nebo "mail" od operátora

Modul Xtra TV pracuje v CI+ slotech televizorů s DVB-S2 tunery. Programy se vysílají ze satelitů Astra 4A (4,9°E) a Eutelsat 9B (9°E).

Pokud divák může přijímat programy ze satelitu Eutelsat 9B (9°E), CA modul automaticky vytvoří programovou mapu programů pro příjem ze čtyř satelitů: Astra 4A (4,8°E), Amos 3/7 4°W), Hot Bird (13°E) a Eutelsat 9B (9°E).

V případě, že zákazník nemá signál na satelitu Eutelsat 9B, ale může přijímat satelity Astra 4A, modul automaticky vytvoří programový list pro 3 satelity - Astra 4A, Amos 3/7 a Hot Bird.

V menu CA modulu je možnost vybrání operátora s programovou nabídkou ze tří nebo ze čtyř satelitů.

Televizory Samsung mají obvykle možnost přepínat mezi seznamy operátorů a kanály, které byly nebo mohou být naskenovány ručně. Pro správnou funkci CA moduly s profilem operátora by na televizorech LG neměly být v televizoru žádné předskenované kanály. Pokud již má divák nějaké stanice naladěné, měl by uvést televizor do továrního nastavení a poté nainstalovat CAM, aby se inicializoval a vytvořil seznam kanálů. Na televizorech Philips budou před vytvořením seznamu kanálů operátora všechny předskenované televizní kanály automaticky odstraněny. Televizory Sony a další značky televizorů nemusí podporovat funkci CAM s profilem operátora. U těchto televizorů doporučuje vysílatel zakoupit běžný modul CAM.

Provoz modulu CAM s profilem operátora nemusí být u konvenčních satelitních přijímačů podporován. Musí podporovat CI+ rozhraní ve verzi 1.3 a vyšší. některé linuxové přijímače s příslušným pluginem s novým modulem fungují. Jedním z certifikovaných UHD přijímačů je TechniSat DigiPlus UHD S.

zdroj: satkurier.pl + Xtra TV





Reklama




Vybrané články