Quantcast

BBC Earth HD s kódováním M7 Group

| redakce | tisk

Dokumentární kanál BBC Earth HD, vysílaný Telenorem na satelitu Thor 5, rozšířil simulcrypt o další systémy podmíněného přístupu - o čtyři kryptovací systémy společnosti M7 Group, vlastníka satelitních platforem freeSAT, UPC Direct a Focus Sat.

Program BBC Earth HD je rozšířen o CA systémy Conax (CAID 0B02), Irdeto (CAID 0D97 a 0653) a Nagra MA (CAID 1815). Všechny čtyři systémy používá na českém a slovenském trhu satelitní platforma freeSAT. Znamená to, že se program objeví u dalšího operátora?

"BBC Earth bude pravděpodobně časem zařazen do rumunské nabídky Focus Satu," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group (Canal+ Luxembourg), která provozuje satelitní služby Skylink, freeSAT, UPC Direct a zmíněný Focus Sat.

"V česko-slovenské nabídce prozatím nebude," dodává Jaromír Glisník.

BBC Earth HD na český a slovenský trh uvedla společnost Slovak Telekom. Program nabízí zákazníkům DTH služeb Magio Sat a Nová Digi TV SK na Slovensku a T-Mobile SAT TV v České republice. Skupina si vyjednala čtyřletou exkluzivitu pro český a slovenský trh, která je nyní ve svém poločase.

technické parametry - BBC Earth HD:

• Thor 5 (0,8°W), freq. 12,015 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články