Quantcast

Skylink: Spuštěny testy maďarských a českých programů

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink: Spuštěny testy maďarských a českých programů

Další rozšíření programové nabídky na satelitu Astra 3B (23,5°E) chystá operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg). Na nových transpondérech se objevily maďarské a české programy.

Na testovacích pozicích na kmitočtech 11,778 a 11,973 GHz se objevila řada maďarských programů v HD i SD rozlišení. Mezi nimi také lokalizované programy jako AXN Black, AXN White, Nicktoons, Filmbox Family a History HD. Žádný z maďarských či vyjmenovaných stanic zatím nejsou součástí žádného balíčku Skylinku. Nově spuštěné programy budou sloužit pro zákazníky freeSATu, kteří budou přesměrovávat parabolu z pozice 0,8°W/1°W na 23,5°E. Právě přes Astru bude majitel freeSATu poskytovat své služby zákazníkům v České republice a na Slovensku. Stejně jako klientům Skylinku.

Nově spuštěné programy se již vysílají pod svými názvy a rovněž i s EPG (elektronický programový průvodce). Zatím ale nové stanice nejsou dostupné ani s kartami Skylink ani freeSAT (jsou připojeny CA systémy Irdeto a Viaccess Skylinku i Irdeto freeSATu u druhého TP, u prvního zatím jen Irdeto a Viaccess Skylinku). Jedná se zatím o testy před zahájením oficiální distribuce. Oficiální start se plánuje na 1. únor 2021.

Diváci se baví s televizí Skylink (foto: M7 Group)
▲ Diváci se baví s televizí Skylink (foto: M7 Group)

"Nové programy chceme představit 1. února," uvedl na dotaz webu parabola.cz k termínu spuštění Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformy Skylink a freeSAT provozuje.

technické parametry - ATV Hungary, Comedy Central Family, Comedy Central Hungary, Cool TV, Duna HD, Duna World / M4 Sport+, Fem3, Film+ HD Hungary, Galaxy4, Hír TV, Izaura TV, M1 HD, M2 / Petofi HD, M4 HD, M5 HD, TV2 Comedy:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,778 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

technické parametry - AXN Black, AXN White, Mozi+, Muzsika TV, Nick Jr. Hungary, Nicelodeon Hungary, Nictoons CZ, Prime, RTL Gold, RTL Klub HD, RTL+, RTL2 HD, Sláger TV, Sorozat+, Story4, Super TV2, TV2, TV4, Zenebutik, Filmbox Family, History HD:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články