Quantcast

Dokončeny testy nového satelitu Express 80

| redakce | tisk

Na novém ruském telekomunikačním satelitu Express 80, který je již zaparkován na své cílové orbitální pozici 80°E, byly dokončeny veškeré technické testy. Družice je tak připravena na zahájení komerčního provozu.

Informace o dokončených testech se objevily na YouTube kanálu "Telekanal Razvitie". V tuto chvíli se jedná o první oficiální informaci o nové ruské družici. Možný komerční provoz Express 80 koncem ledna až začátkem února odpovídá dřívějším informacím RSCC.

Express 80 je vybaven 38 transpondéry zajišťující komunikaci a vysílání v C, Ku a L pásmu. Družice byla vypuštěna v létě loňského roku nosnou ruskou raketou Proton M společně s dalším satelitem Express 103.

Doposud není známo, zda bude družice Express 80 pokrývat některým ze svazků území střední Evropy. Provozovatel satelitů Express, společnost RSCC, doposud nezveřejnila footprinty satelitu.

Pro letošní rok jsou v plánu tři starty rakety Proton M, včetně startů ruských satelitů Express AMU3 (plánovaná pozice 96,5°E) a Express AM7 (plánovaná pozice 145°E).

zdroj: obob.tv





Reklama




Vybrané články