Quantcast

Disney ukončí vysílání stanice ESPN Classic Sport

| redakce | tisk

Společnost Disney oznámila, že na konci roku 2021 ukončí vysílání programu ESPN Classic Sport, a partnerům z řad provozovatelů placené televize již k tomuto chystanému kroku zaslala dopis.

Internetová služba ESPN Classic 2.0 bude rovněž vypnuta. Informuje o tom Sports Business Daily.

ESPN Classic Sport je součástí mediálního konglomerátu ESPN, který z 80% vlastní společnost The Walt Disney Company a z 20% Hearst Communications. Holdingová společnost získala sportovní kanál, tehdy známý jako Classic Sports Network, v roce 1997 od Briana Bedola a Steva Greenberga. V Česku a na Slovensku byla stanice ESPN Classic Sport vypnuta již v roce 2013, kdy byla ukončena její distribuce v Evropě a na Středním východě.

Podle publikace však společnost v posledních deseti letech nevěnovala rozvoji ESPN Classic Sport velkou pozornost, v důsledku čehož byl kanál mnoha kabelovými sítěmi důsledně vypínán. Americké společnosti DirecTV a Dish Network ji začaly nabízet jako samostatnou službu VOD v roce 2014. Společnosti Comcast a Altice USA se v roce 2017 vzdaly služby ESPN Classic, stejně jako společnost Verizon Fios v roce 2019.

Nakonec se majitelé rozhodli kanál a jeho službu VOD 31. prosince 2021 uzavřít.

Mimochodem, Comcast/NBCUniversal v prosinci ukončí provoz dalšího amerického kabelového sportovního kanálu NBCSN.

zdroj: cableman.ru





Reklama




Vybrané články