Quantcast

Sky UK prodlužuje smlouvu na SD, HD a 4K vysílání na Astře

| redakce | tisk

Programová nabídka britské satelitní pay-tv platformy Sky UK se bude i v dalších letech vysílat přes satelitní systém Astra. Operátor zmíněné služby podepsal se satelitním operátorem SES (Astra) víceleté smlouvy.

Uzavřené kontrakty umožní šířit SD, HD a 4K programy divákům Sky UK ve Velké Británii a Irsku. Přední poskytovatel placené televize prodloužil několik smluv na transpondéry se společností SES v hodnotě přibližně 84 milionů eur, které navazují na kapacitní dohodu v hodnotě 90 milionů eur podepsanou mezi oběma společnostmi v roce 2021 s dobou trvání smluv až do konce roku 2028.

Rodina u televizní obrazovky (foto: SES Astra)
▲ Rodina u televizní obrazovky (foto: SES Astra)

Díky tomuto obnovení bude Sky UK nadále využívat kapacitu v Ku pásmu v hlavním sousedství společnosti SES na 28,2/28,5°E, aby svým předplatitelům poskytovala televizní kanály ve standardním rozlišení (SD), vysokém rozlišení (HD) a ultra vysokém rozlišení (UHD).

28,2/28,5 stupňů východně je jednou z hlavních televizních oblastí společnosti SES, která dosahuje k více než 18 milionům televizních domácností ve Spojeném království a Irsku.

"Se společností SES máme silné a dlouhodobé partnerství a jsme rádi, že ho touto dohodou můžeme dále rozšířit. Satelitní vysílání je základem našeho televizního podnikání a bude hrát důležitou roli i v budoucnosti," řekl Patrick Behar, obchodní ředitel společnosti Sky.

"Společnost Sky UK je partnerem již téměř čtyřicet let a toto nové víceleté prodloužení smlouvy s více transpondéry podtrhuje význam satelitu při poskytování prémiových diváckých zážitků v měnícím se televizním prostředí," řekl Steve Collar, generální ředitel společnosti SES. "Jako přední evropská mediální a zábavní společnost zůstává Sky lídrem v našem oboru a my jsme nadšeni, že můžeme i nadále podporovat Sky v jejím poslání poskytovat ten nejlepší obsah v nejvyšší kvalitě a spolehlivosti, a to udržitelným a nákladově efektivním způsobem k milionům předplatitelů."





Reklama




Vybrané články