Quantcast

Snídaně s Novou startuje v novém kabátě již v pondělí 4. února

| redakce | tisk

Ke svým čtrnáctým narozeninám si televize Nova nadělila inovovanou grafickou podobu několika publicistických pořadů. Přímo v narozeninový den, v pondělí 4. února, se v nové podobě a s novými moderátorskými dvojicemi představí divákům první z nich - Snídaně s Novou.

Jako první v pondělí ráno (4. 2.) s diváky posnídají moderátoři Pavel Svoboda a Marta Ondráčková. Pro Pavla Svobodu to bude den jako každý jiný, protože ve Snídani s Novou působí od začátku vysíláni TV Nova, tedy už čtrnáct let. Pro Martu Ondráčkovou, herečku Slezského divadla v Opavě, absolventku brněnské JAMU (obor muzikálové herectví), jež má zkušenosti s moderováním pořadů pro děti v ostravské a brněnské ČT, znamená pondělní moderování velký zlom v její dosavadní kariéře. „Jsou to dvě a půl hodiny přímého přenosu, což je pro mě obrovská výzva, protože jsem zatím dělala jen předtočené pořady. Nejhorší co jsem musela zvládnout byla orientace ve studiu. Je tam hodně techniky, se kterou nejsem zvyklá pracovat. Všechno ve Snídani je pro mě úžasné a nové a musím se ještě hodně učit. Na pondělní vysílání se moc těším a zároveň se i maličko bojím. Ale je to ten příjemný, těšící se strach.“

Další dvě moderátorské dvojice vytvořili Tomáš Krejčíř a Iveta Kořínková, absolventka Vyšší odborné školy herecké v Praze s praxí v Pididivadle, a Klára Doležalová a Ondřej Vodný, současný moderátor Radia Evropa 2 se zkušeností s moderováním lifestylových magazínů v severočeské regionální televizi Prima. „Trému ani moc nemám, spíše je to rozechvělé očekávání toho, jaká bude skutečnost,“ prohlašuje Ondřej a pochvaluje si třítýdenní intenzívní zkoušky s profesionály a technikou ve studiu, které museli všichni nováčci absolvovat.

Nového kolegu dostal také tým moderátorů zpráv, který tvoří Tomáš Hauptvogel, Eva Chaloupková, Martina Lhotáková a Markéta Holatová. Spolu s nimi bude ranní zprávy moderovat Jakub Hofmann, student Univerzity J. A. Komenského v Praze, obor masová komunikace. Jakub má za sebou moderátorskou i redaktorskou zkušenost ve Fajn Radiu, Info DJ Radiu a Deníku Sport. Nováčka ve svém týmu přivítali i sportovní redaktoři Ivan Krákora a Marcela Špálovská. Je jím Jaromír Vlček, student marketingové komunikace zlínské Univerzity Tomáše Bati a regionální sportovní redaktor ČT.

Změny v ranním vysílání Snídaně s Novou se lehce dotknou i obsahu relace. Novinkou bude rubrika Horoskop. Dvě „vědmy“, Dagmar Kludská a Helen-Silvan Vainerová (té podle jejích slov novou práci předpověděly karty) v ní budou pravidelně diváky seznamovat s tím, co je „čeká a nemine“ v právě nadcházejícím týdnu.

Jedinou částí ranní relace, která zůstane beze změn, je Počasí. Meteorologické informace nám i nadále budou předkládat Jana Adámková, Karla Mráčková, Radka Kocurová a Michal Jančařík.

Novou podobu studia Snídaně s Novou vytvořil ing. arch. Michael Klang. Pořad se posunul i barevně, ve prospěch žluté. Zcela nové jsou také znělky a jingly, ve kterých se objevují siluety postav a měnících se ikon slunce, mraků, točících se zvěrokruhů, zeměkoule a podobně, podle toho, kterou rubriku pořadu ohlašují. Jejich autorkou je Kateřina Bažantová.

zdroj: PR Nova





Reklama




Vybrané články