Quantcast

Óčko přechází na satelit Astra 1G a mění transpondér

| Tisk

logo V březnu dochází ke změně příjmu hudební televize Óčko přes satelitní vysílání. Óčko začne vysílat ze satelitu Astra 1G a to na transpondéru 3.224 satelitu. Vysílání poběží po dobu 3 měsíců ještě souběžně na obou transpondérech.

K 31. květnu bude vysílání na satelitu ASTRA 1E transpondéru 3.111 ukončeno. V průběhu roku 2010 pak bude finálně Óčko přesunuto na satelit ASTRA 3B avšak beze změny parametrů.

Na tuto změnu se již připravujeme delší dobu a vítáme přechod na satelit nové generace, který nám umožní zvětšit pokrytí a standardizovat parametry naší stanice např. symbolovou rychlost“, říká ředitel techniky Óčka Lukáš Hnilička.

Diváci televize Óčko budou o této změně informováni informačním crawlem, který se bude zobrazovat měsíc před ukončením provozu satelitu ASTRA 1E a také prostřednictvím vysílání Óčka, direct mailem na zákazníky satelitních operátorů a tiskovou inzercí v denících.

Nové technické parametry příjmu TV Óčko (od března/marca 2010):

satelit: Astra 1G (23,5°E)
kmitočet: 12,168 GHz
polarizace: vertikální


SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kódování (CA systém): žádný

Tento transpondér je již v provozu a vysílají z něj lucembutské free-to-air stanice Chamber TV a RTL Télé Lëtzebuerg, rozhlasová stanice RTL Radio Lëtzebuerg a také chorvatská kryptovaná stanice Nova TV (CA Viaccess PC 4.0).

K 31.5.2010 bude vysílání na satelitu Astra 1E (23,5°E), na freq. 10,862 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6 ukončeno. Změna parametrů satelitního vysílání se týká DTH příjmu free-to-air programů z pozice 23,5°E a také zákazníků platforem CS Link a Skylink.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články