Quantcast

Retro Music Television může odstartovat v Česku a na Slovensku

| Tisk

V České republice a na Slovensku může zahájit vysílání další hudební televize. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním čtvrtém zasedání, které se konalo 16. února 2010, udělila licenci novému projektu pod názvem Retro Music Television.

Český regulátor udělil satelitní licenci pražské společnosti Hudební televize, s.r.o. na program pod názvem Retro Music television. Licence platí 12 let.

Retro Music Television, jak již název napovídá, se má zaměřit na starší videoklipy a to na tvorbu ze 60. až 90. let minulého století. Půjde o další připravovanou televizi, která se hodlá zaměřit (i) na starší hudební produkci. Starší klipy plánuje vysílat i kanál Muzika CS společnosti Film Europe.

Retro Music Television může zaplnit mezeru na televizním trhu a poptávku diváků, kteří hledají hudební kanál obdobný například britské The Vault či VH1 Classic.



Zatím není jasné kteří operátoři budou Retro Music Television šířit ve své nabídce. Jednání zřejmě ještě probíhají. Start Retro Music TV je předběžně naplánován na jaro letošního roku. V úvahu přichází šíření přes satelit Astra (23,5°E).

Na česko-slovenském trhu již působí několik hudebních televizí v českém nebo slovenském jazyce. Žádná z nich není zaměřena na starší tvorbu. Diváci v kabelových, satelitních a IPTV sítích mohou přijímat hudební televizi Óčko, slovenskou hudební a interaktivní televizi Music Box, kde o rotaci klipů rozhodují diváci svým hlasováním ale také poměrně novou televizi Musiq1. V listopadu loňského roku zahájila na obou trzích česká verze hudební a lifestylové televize MTV.

Martin vyleťal





Reklama




Vybrané články