Quantcast

Virtuální realita a nejnovější Ultra HD technologie od SES Video na veletrhu IBC

| Tisk

logo Návštěvníci IBC zažijí živý satelitní přenos virtuální reality, vysoké frekvence snímků Ultra HD a také nejnovější standard vysokého dynamického rozsahu HDR10+.

Divize SES Video představí špičkovou technologii v oblasti televizního vysílání na jednom z největších veletrhů vysílacích technologií IBC 2017 v Amsterdamu. Stánek SES 1.B51 je otevřen návštěvníkům veletrhu od 15. do 19. září.

Na základě spolupráce se společností Fraunhofer HHI budou mít návštěvníci možnost přenést se do města Lucemburk, a to díky živému satelitnímu přenosu panoramatického video obsahu 10Kx2K. Nejnovější verze kamery Omnicam-360 společnosti Fraunhofer HHI bude zachycovat živé scenérie z centra města Lucemburk, které budou přenášené přímo do stánku SES prostřednictvím satelitu ASTRA 2E umístěného na orbitální pozici 28.2°E. Živé přenosy mohou návštěvníci sledovat pomocí VR headsetu, a zažít tak virtuální přítomnost v centru tohoto města. Živý přenos virtuální reality bude také možné sledovat na obrazovce, která umožňuje přiblížení obrazu díky dálkovému ovládání skrze 360-stupňový panoramatický obraz.

SES Video ve spolupráci se společnostmi LG, ATEME, France Television a 4-Ever bude demonstrovat vysílání 100 Hz vysoké snímkové rychlosti Ultra HD prostřednictvím satelitu ASTRA 19.2°E. Obsah bude zobrazovat dynamické akční scény, aby poukázal na výhody zobrazení 100 snímků za sekundu ve srovnání s dnešním standardem (50 fps) televizního vysílání v Evropě. Televizor OLED od společnosti LG bude sloužit k příjmu a zobrazení a zároveň bude využívat prototyp firmwaru HFR.



Ve spolupráci se společností Samsung se uskuteční první živý Ultra HD přenos prostřednictvím satelitu s využitím nového standardu HDR10+. Jedná se o nový bezplatný standard z dílny Samsungu pro vysoký dynamický rozsah (technologie HDR). Využívá dynamická metadata, aby zajistil ten nejlepší HDR efekt pro každou scénu tím, že ještě více sníží stmívání a sytost, zatímco běžné HDR využívá statická metadata s konstantním HDR efektem.

Společnost SES neustále zkoumá nové technologie a spolupracuje se zákazníky a odborníky z televizního odvětví, aby ještě více zlepšila sledování obsahu s cílem vždy přinést strhující zážitek," uvedl Thomas Wrede, viceprezident pro nové technologie a standardy divize SES Video. „Rádi přivítáme návštěvníky IBC, kteří budou moci zažít město Lucemburk prostřednictvím virtuální reality, vychutnají si obraz s využitím technologie HFR a objeví úrovně jasu pomocí technologie HDR10+.“

redakce





Reklama




Vybrané články