Quantcast

freeSAT zařazuje JOJ Cinema HD a jako první nabídne LaLa TV

| Tisk

logo Satelitní platforma freeSAT v Česku i na Slovensku rozšiřuje svoji programovou nabídku. Od 1. března nabídne divákům filmový kanál JOJ Cinema, o měsíc později, tedy od 1. dubna, doplní portfolio o dětský kanál LaLa TV.

V obou případech budou stanice přístupné jak pro české, tak slovenské diváky. Obě stanice na obou trzích distribučně zastupuje společnost AXOCOM, která informovala a potvrdila zařazení stanic do nabídky freeSATu.

Filmové a dětské kanály patří mezi stálice, které si vždy najdou své diváky a dlouhodobě nabízí další rozvoj a stabilní sledovanost,“ komentovala Erika Luzsicza, ředitelka společnosti AXOCOM.

JOJ Cinema je filmový kanál spadající do skupiny JOJ Group. Vysílat začal v roce 2015 a mezi specializovanými kanály si našel své stabilní místo. V loňském roce si zlepšil pozici na trhu v konkurenci filmových placených stanic a celkově zvýšil svůj výkon i ve všech relevantních parametrech v rámci sledovanosti. Meziročně rostl ratingově i podílově, v prime time i celodenně a v obou cílových skupinách — v komerční 15-69, i v univerzální 15+.

Kanál se pyšní jedinečnou nabídkou filmů, diváci pravidelně najdou jak Film týdne, tak Film měsíce. V obou případech půjde o televizní premiéry současných kinohitů. Vysílání je s českým dabingem. V následujících měsících půjde například o filmy Než přišla bouře, Gringo: Zelená pilule, Hrdinové ohně nebo například Fakjů pane učiteli 3, Špión, který mi dal kopačky.

Průzkumy divácké sledovanosti řadí stanici JOJ Cinema na první příčky mezi filmovými stanicemi v ČR i na Slovensku, což nás nesmírně těší, protože se této stanici intenzivně věnujeme a snažíme se přinést divákům ty nejnovější a nejlepší kinohity. Navíc filmy nepřerušujeme reklamou. Jsme velmi rád, že i klienti freeSATu budou mít možnost poznat JOJ Cinema. Přeji jim mnoho příjemných filmových zážitků,“ řekl Marcel Grega, generální ředitel JOJ Group.

technické parametry - JOJ Cinema HD

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 12,380 GHz
polarizace: vertikální


SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

LaLa TV je unikátní lokální dětský kanál

Stanice nabídne program ve stylu kdysi známých Zpívánek. Půjde o jednoduché písničkové pořady s českou produkcí. Za LaLa TV stojí režisér a producent Peter Núněz, který má za sebou práci na úspěšných projektech jako reality show Česko-slovenská Superstar, Farma, zábavní pořad SuperSilvester, taneční pořady Bajlando či Let’s Dance a podobně.

Lokálním dětským kanálům dlouhodobě roste sledovanost. Navíc průzkumy ukazují, že podobné stanice sledujíc s dětmi i rodiče, které si s dětmi zpívají či mají společné téma, které mívá výchovný charakter,“ doplnila Luzsicza.

redakce





Reklama




Vybrané články