Quantcast

Multiplex 24 se rozšířil o vysílač Hanušovice

| Tisk

Další rozšíření pokrytí území signálem DVB-T2 připravila společnost Digital Broadcasting. Její celoplošný multiplex 24 mohou diváci přijímat v další oblasti České republiky - konkrétně v Olomouckém kraji. Firma uvedla do provozu nový vysílač Hanušovice.

Vysílač Hanušovice pracuje na K44 v rámci jednofrekvenční sítě (SFN) s vysílači Olomouc - Slavonín, Jeseník - Zlatý Chlum a Přerov - Čekyně.


obrázek

▲ Mapa č. 1 - Pokrytí DVB-T2 multiplexu 24 z vysílače Hanušovice (mapa: Digital Broadcasting)

Multiplex 24 z vysílače Hanušovice vysílá s výkonem 501 Watt ERP s horizontální polarizací z nadmořské výšky 642 metrů. Úkolem vysílače menšího výkonu je zlepšit či dokrýt oblast v Olomouckém kraji, kde doposud mohl být příjem celoplošné sítě problematický.

Po spuštění vysílače Hanušovice se vysílá multiplex 24 z celkem 77 vysílačů po celé České republice. K dnešnímu dni tato DVB-T2 síť poktývá již 92,5 procenta území a 97,3 procent obyvatel České republiky (tj. 10.161.572).


obrázek

▲ Mapa č. 2 - Pokrytí DVB-T2 multiplexu 24 celé České republiky (mapa: Digital Broadcasting)



V multiplexu 24 jsou aktuálně šířeny tyto programy:

Celoplošné:
Nova, Nova Action, Nova 2, Nova Gold, Paramount Network, JOJ Family, RELAX, REBEL, CS Mystery, ABC TV, GALERIE, KLENOT TV, SPORT 5, ŠLÁGR TV a Televize přes anténu.

Regionální (vždy v příslušných regionech):
JTV, ZAK TV, rtm plus Liberecko, V1, Info TV Brno a Jižní Morava, TV MORAVA, POLAR HD, LTV PLUS a TVS.

Rozhlasové programy:
Radio Čas, Radio Čas Rock a Radio Dálnice.

redakce





Reklama




Vybrané články