Quantcast

V Česku startuje nová stanice DVTV Extra

| Tisk

Na českém trhu začne brzy vysílat nový lineární tématický program s názvem DVTV Extra. Zahájení pravidelného vysílání je naplánováno na úterý 31. října 2023 ve 20:00 hodin a to pořadem DVTV: Radek Kašpárek.

DVTV Extra je název projektu, který odkazuje na úspěšný internetový projekt DVTV známých novinářů Daniely Drtinové a Martina Veselovského (z jejich počátečních písmen vznikl DVTV).


obrázek

▲ Obr č. 1 - Záběr z vysílání DVTV Extra před svým oficiálním startem

Nový projekt s názvem DVTV Extra bude divákům nabízet publicistický program specificky zaměřený na politické, ekonomické, kulturní a společenské dění v České republice a ve světě. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně v českém jazyce.

Licenci pro tuto stanici vydal český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) dne 1. listopadu 2022 a to společnosti TV Extra partners z pražského Smíchova. Licence platí 12 let.

Podle licenčních podmínek bude stanice převážně vysílat rozhovory s komentátory domácích a světových událostí z politiky, byznysu, kultury a životního stylu. Zpočátku bude nejméně 10% vysílacího času nabízet aktuální rozhovory, zbývajících až 90% procent vysílacího času přinášet reprízy rozhovorů a ostatní pořady.

V další fázi fungování projektu bude aktuální podíl rozhovorů ve vysílání činit nejméně 40%, reprízy rozhovorů a ostatní pořady až 60% vysílacího času.

Spektrum rozhovorů má být rozmanité a to od politického dění, přes kulturní dění až po rozhovory o životním stylu. Jednotícím prvkem rozhovorů je zaměření na aktuální dění a různé názorové proudy v České republice a ve světě.

Podle EPG se mohou diváci DVTV Extra těšit nejenom na nejlepší rozhovory z dílny DVTV ale i dalších tvůrců obsahu jako je Čestmír Strakatý, Standa Hruška a jeho Talk TV, Kluci z Prahy, U Kulatého stolu a mnoha dalších pořadů.

DVTV Extra i na satelitu

Od svého spuštění bude stanice dostupná exkluzivně v nabídce Magenta TV a to jak v internetové (OTT/IPTV), tak i satelitní (DTH) televizní platformě. Testovací vysílání již běží na satelitu.

technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,245 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000 ksymb/s
FEC: 3/4


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

DVTV Extra.
service ID: 4019
video PID: 1902 (MPEG-4/SD)
audio PID: 190 (AAC, česky)
CA systémy: Nagra MA (CAID 1882, 1886)

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články