![]() |
|
satelitní přijímač s OS linuxVážení satelitní fandové,je mi šedesát, o satelitní techniku se zajímám od 80-tych let minulého století, kdy jsem odebíral Technické noviny, psal jsem p.Kožehubovi, byla to fajn doba kdy každý článek o satelitní technice jsem hltal každým colem, pak vycházel moc dobrý měsíčník Parabola. Začínal jsem na přijímačích Opticum, Ferguson různé verze, nyní Openbox S2 mini HD. Rád bych si pořídil satelitní přijímač s OS linux(Octagon SF 8008 4K), ale mám minimální zkušenosti. Je prosím Vás nějaký zdroj, kde by se dali čerpat informace pro začátečníka. Díky za tipy. Satelitní fanda Fergi. |
fergi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 369 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxno jo multiboot je na dve veci . a android tiež . zatiaľ vyhráva linux ,E2 . to sú rady ako zarobiť na tom druhom . viac hláv viac rozumu , ale keď príde za zálohu u daného boxu , tak je tu extrémne ticho a nikto nič nemá . buď to tostal nakonfigurované a zo zvyšku je s teho pako . pomaly sa to človek aj naučí . no to sú rady pre deti a . . . to sú fakt názory .lubos3nec sa potrebuje tých črepov zbaviť a tak vychváli aj klinec v gume . samotná pomoc , je poskytnúť na daný model zálohu poprípadne zálohy rôznych image . potom je si z čoho vyberať a dávať rozumy . nikto nič nemá , ale vie všetko . a prednášky sú tu tiež na dve veci . sorry ,už som sa vykecal , teraz k veci . ak už mu chcete radiť čo si má vybrať , doložte mu aj ten zvyšok . youtube to zvládne . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
To fergiDaj si do googla toto:"Návod VU+ duo pre začiatočníkov (od začiatočníka)" Je to sice navod pre VU+ , ale to je tiež E2, takže vela veci je totožných. Octagon SF8008 je dobrá voľba. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
@fergiSezen si nekoho kdo ti prijimac nastavi, jinak zbytek zivota budes jen studovat a testovat. E2 pro nezkuseneho neni na chvilku ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 224 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxtakto to tu konci, talafatky, dristy, autor otazky nereaguje, ludia radia co maju doma, nevie sa nic o poziadavkach autora, rozpocte..., vsetko sa komplikuje, cloveku co nema sajnu o linuxe je tu navrhovany multiboot..., cloveku co si najskor nikdy nenapise config na oscam je tu radeny box bez sachty, fakt pani, oplachnite si celo a autor nech reaguje |
peterkozel
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxAutor článku reaguje, jsem celkem překvapený za množství Vašich příspěvků. Našel jsem prodejce s již přednastaveným přijímačem, ten zbytek je už na mně. Díky všem za Vaše tipy. |
fergi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 369 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxnezabudaj ze za par rokov ti prijimac bez sachty nebude na nic |
peterkozel
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linux![]() vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
peterkozelSouhlasím stebou jeto na dlouhou trať ten linux.Dělám do satelitu 30 let a Octagona dával do kupy skoro rok než vychytal ty mušky.A dodnes nejsem z toho chytrej.Také mije přes 50 let na pc jsem jakžtakž zdatnej.Tady na parabole jsou už jen kecálkové moc neporadí.Pamatují na počátky paraboly to tady byli frajeři poradili jasně a stručně.Také tu nebyla taková cenzůra.Jsem amatér namontoval přes 100 komplétu samo né Skyling jestli mně chápeš.Ale už to nedělám byl by otrokem z práce do práce dělal to za směšný peníz za flašku aby byla jak se říka praxe.Jenže pak jen telefony nám to nehraje samé přeladováni frekvencí samo ted už je fastcan.Ale vysvětluj po telefonu jak to udělat lidi co o tom nemaj páru.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxneni nejaka citacka kariet co sa pripaja cez usb, myslim ze som o tom niekedy pocul, ale uz si nepamatam ?![]() Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro
|
kratos
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
kratosPamětníci pamatují programátor Phoenix na úpravu karet UPC - dohrávání balíčku Sport a HBO. To byla doba....Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 989 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxNo s tou pomocí je to takové divné.Jsou zde lidé kteří se snaží pomoci i psaním do soukromých zpráv a za to dík.Ale někdy se člověk zeptá na zdánlivě jednoduchou věc a čekal by,že se zde strhne lavina odpovědí,že by z toho mohla být anketa jak který přijímač co zvládne a ono nic.Jako příklad uvedu dotaz zda někomu jede na Zgemma H9 combo cz/sk paket na 51.5E.Myslel jsem,že se budete předhánět komu a na jakém linuxu to jede a ani jedna odpověď.Děkuji těm co mě ohledně toho napsali ale stejně nikde na žádném foru jsem se jednoduché odpovědi ano jede mě to na tomhle nebo tomhle s takovým OS nesetkal.Dokonce mě zarazilo i to,že někdo kdo prodává sat.přijimače nemá natáčecí anténu.Doufám,že při testech nových satelitních přijímačú bude tento údaj protestován a ne jen kopírované Vyhledávání programů s velmi vysokými přenosovými rychlostmi SR nečinilo tuneru žádné potíže tam kde se používá SR 45 Msym/s. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 100 |
![]() |
|
JarousTak jsem to přetočil a 51,5 signál Snr 98% Agc 99% dB 16,00 ale ani čt24 nejede všude černo černá tma.Ani můj pejsek si stím neporadí.![]() Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxDíky.Konečně první odpověď a hned víme,že Octagon SF8008 si taky neporadí.A co jiné strojky? Aby jsme měli přehled.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxTo bude tym, ze tam vela ludi asi netoci. Ale preco to nevedia dovozcovia, predajcovia to by bola otazka na mieste.... ktora ale zase niekoho vytoci, ze?![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@Jarousu duo 4K snr 0-28 % agc 91% . to vyzerá na iný problém.až tam začali vysielať pred rokom , tak to išlo bez problémov . ukraina číňanom odmietla doplatiť za satelit . tam niečo bude . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linux@Brumo: ja myslim ze si taky adept na kvalitny citron![]() @fergi: trosku doplat a VU+ ZERO 4K ... vrelo odporucam pokial ide o "How to" ... na youtube je vela navodov, a najma pokial clovek ovlada aspon zaklady anglickeho jazyka tak cez googla sa vie dopracovat pomerne ku vsetkemu ... su aj predajcovia ktori ti stroj pripravia takmer k dokonalosti, a dokonca ti vedia aj pomerne slusne aj mimo zarucnu dobu pomoct resp poslat k danemu primacu soft :-) ... nechcem robit reklamu ale napriklad ja mam fakt luxus skusenosti s ellano podbrezova ... samozrejme cital som len tvoj uvodny prispevok, zalezi co od toho ocakavas, osobne sa nepriklanam k octagon ... asi najzakladnejsiu chybu nech si vravi kdo chce co chce, je podpora z komunity, a tam VU+ a napriklad Dreambox maju exluzivnu ... nech sa dari, ahoj ![]() Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
@JarousTak Octagon sx 88 se+wl na 51,5 zkoušel jsem jen 2 tp,11230,11290H,signál i kvalita OK vysoká sr 44 990 nevadí jede tam pár kanalů Čt,Stv FTA![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
@ditTak na těch 2 tp jede celkem 19 kanálů FTA,Rai1,Tv5 Monde,M1,2....+několik regionálek![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
![]() |
|
@jackinoAno tohle tam je volně včetně několika cz, dík.Ale Octagon sx 88 se myslím nemá Enikmu 2 ale nějaké DEFINE.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
|
Jarous
![]() |
|
@JarousE2 nemá to máš pravdu![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
![]() |
|
JarousMáš zgemmu, kde máš už nainstalovaný multiboot na 4 systémy, takže si můžeš "hrát" tam, od instalaci celého image, setingů, piconů, skinů, softcamů a já ještě nevím čeho. A když něco dodrbeš, nic se neděje, nabootuješ přednastavený nainstalovaný systém /třeba na 1/ od prodejcu a můžeš začít nanovo "si hrát a zkoušet" /na 2,3 a 4/, nepotřebuješ ani nic zálohovat, o takovém multibootu jsem mluvil já. Evidentně to někteří nepochopili...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: satelitní přijímač s OS linuxhrať sa ani nebude . samotný image plus picony a pár pluginov a pamäť je plná .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
BrumoAký image + par pluginov chceš zaplnit 8G flash pamat ?Popripade,co tak presun piconov a pluginov na SD kartu ? Co vsetci blaznite s CI modulmi ? To jediny provider na svete je Skylink ? GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
alfasex / rasto-od kdy se za plastik PVC připláci? Ten už snad v dnešní době zakázali a je jedno jestli je to VU+ nebo VU-- 51,5E dnes , co bude zítra 51,5W nebo 365N ? K čemu to je dobré .. Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.
|
lubos3nec
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 942 |
![]() |
|
@lubos3necty ty ty .. vyžuzlanej a vyplakanej centralni dovozce :D je to proste křap kterej neumi kopec veci co uni vuucka .. Mas toho plne sklady a nevis se toho zbavit pac nemcura zajimaji cisla prodeje a ne bohapuste zvasty tady aneb na abecku....Kdyz si kupuji prijimac pozaduji abych mal moznost prijmu vsech sk/cz platforem a ne jenom nekterych. ku prikladu ted jede kopec programu na 51,5 E volne vcetne regionalnich ke kterym ma bezny uzivatel pristup jenom kdyz ma kabelovku a jelikoz nybrz ma satelit nebude si platit kabelovku .. kapišto ty jetelicku ze trince !! BTW: uz ti tam jede alespon skylink live ? nebo jsi to jeste od nikoho nevysomroval ? ![]() ![]() |
pelc
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 143 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
![]() |