![]() |
|
Budúcnosť satelitných operátorovBude to ešte zaujímavé, pretože Skylink si začal kopať svoj hrob. Kedysi začali so surflockom a zistili, že by to bola ich samovražda, tak uviedli po crypte systém irdeto. Veľa domácnosti má minimálne 2 televízory s možnosťou využitia domáceho zdielania. Netvrdím však, že je to legálna cesta ba naopak, ale teraz ruku na srdce, ktorá firma získa viac než je tam aj niečo nelegálneho, pozrime sa aj na taký microsoft alebo iné svetové firmy, ak by neponúkli zákazníkom niečo grátis, firma by skrachovala. U operátora na šestnástej pozícii všetko funguje ako má ba aj zdielanie, isto nechcú skončiť ako firma M:sat, čo sa o skylinku povedať nedá, tí idú inou cestou a zákazník má veľký zmätok. Po ďalšom kódovom systéme prichádza na trh viacess a začínajúce testy so systémom nagravision. Úplne celé zle, čo zákazníka odrádza od predplatenia pay ponuky. Veľa zúfalcov chodí dennodenne na čierne fóra, aby získali niečo zadarmo pre vyššie zabezpečenie. Mám pre nich len jeden odkaz to to taký, že v dnešnej dobe je všetko možné čo sa zakóduje-zašifruje sa dá aj odkódovať. Keď to firma zistí, má ďalšiu možnosť len cez párovanie a to nikto nechce. Pre firmu to bude znamenať len odliv zákazníkov a hľadanie inej cesty, čo momentálne ponúka Antik. Veľmi sa mi páči aj prístup Digislovakia, kde začínajú ponúkať zaujímavú alternatívu modulu bez karty, ktorý v budúcnosti ponúkne klientovi viac možností. Veď uvidíme, ako to všetko dopadne... |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
@PeMa"Mám pre nich len jeden odkaz to to taký, že v dnešnej dobe je všetko možné čo sa zakóduje-zašifruje sa dá aj odkódovať."To mi znie ako odkaz pre Policiu: Zbytocne bojujete proti distribucii drog, lebo drogy sa vzdy predavali, predavaju a predavat budu. Nemam rad ludi s takymto nazorom. "..je pravda, že kvalita obrazu patrí medzi najlepšie v porovnaní s inými, ale...Situácia bude ešte horšia," ??? "čo si myslíte vy o budúcnosti operátorov" Linearne vysielanie ma pred sebou este dlhu zivotnost. Nie kazdy sa uspokoji s (pomerne) nizkou kvalitou IPTV. Nie kazdy je ochotny venovat 80% svojho casu downloadom a uploadom image a inych somarin do svojich SAT prijimacov a riesit s tym suvisiace problemy. Vsimni si, ze forum je z polovice zaplnene problemami tych, ktori maju externy SAT prijimac a nepouzivaju built-in DVB-S prijimace s Fastscan. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovv roku 2018 mal skylink na slovensku 546-tisíc zákazníkov a telekom 589-tisíc zákazníkov.v roku 2020 už telekom narástol na 640 tisíc zákazníkov a skylink nedal žiadne číšla,ale odbornící odhadujú pokles..čiže môžu mat teraz cca 500-tisíc zákazníkov. a riešite tu rôzne veci ako cena alebo to kto má,aké kodovanie..kto na akej družici vysiela..kto má ake boxy..kto má akeho majitela atd atd...čo samozrejme rešpektujem,ale u normálneho diváka by mala byt najdôležitejšia vec ponuka programov + cena...ja by som u skylinku nevydržal ani jeden den..kedže mam televiziu hlavne pre športove prenosy a skylink má najhoršiu športovu ponuku programov na ceskoslovensku...digisporty,premiersport,orangesport,02sporty nic nemaju a najnovšie to zaklincovali vyradením aj eurosportov..ale samozrejme sa nejedná len o športy ale aj o iné programy,ktore rád pozeram a chybali by mi u skylinku ako napriklad:Crime and Investigation,CBS Reality,History Channel,ID XTRA,BBC EARTH,Discovery,Tlc |
jožko
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 319 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovVolakedy bola kazda buducnost svetla, uz aj to zmenili terajsi experti?![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@jožkotento rok telekom ešte asi pribudnú další zákazníci cez optiku už dosiahli 750 tisíc domácností🇸🇰
|
Jupi
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 17 338 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovje to nieco podobne ako ked v nejakej krcme capuju grc pivo, no tak tam treba prestat chodit, akurad ze je uplne ok ak majitela vyzieraku stve ked mu kradnu pivecko, no tak bude robit protiopatrenia, fakt ludia neplacte, vsetko je ok a presne tak ako to ma byt, no a?, tak dostanu po prstoch zdielaci, toto ma byt akoze moj zivotny problem?, skratka sa kazdy prispsobi, nech to spravia cim skor, aspon bude po forach pokoj, na druhej strane nech tu nik neukazuje ze ty si vol bo zdielas, vsetci dobre viete v akej dobe zijeme, filmy a mp3 sa stahuju kazdy den, ja viem netreba to ospravedlnovat ale tieto veci su tu odkedy niekto napisal prvy riadok kodu a nemam pocit ze by z toho krachli, netreba vystrkovat rozky a vsetko bude ok |
peterkozel
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovporadte mi prosim - ponuka nejaky SK operator zariadenie na ktorom mozem obsadit 3xtv a sledovat 3x bez ohladu na TP a polar.?, riesenie je jedine 3xmodul?, nema skylink viacess modul kde je to mozne v pocte 2x? |
peterkozel
![]() |
|
@Jupipre objektívnost treba napísat,že pri telekome sa tie čísla započítavaju zo zákaznikov Magio TV, Magio GO, Magio Sat a DIGI TV...ale nič to natom nemení,že ten nárast zas určite budú mat..teraz už môžu byt niekde na čísle 750-800 tisíc zákaznikov...napomôže im aj to,že skylink-freesat vyradili eurosporty a všetky ostatné programy od discovery group...ale celkovo mne u telekomu nič nechýba..vyradovanie programov je minimalne..práve naopak stále niečo nové pridavajú a digisporty+premiersport maju stále atraktivnu ponuku prenosov..ešte keby sa dohodli na vysielaní LM od novej sezony,to by im prinieslo novych zákaznikov |
jožko
![]() |
|
@jožkovšak aj kylink přidal canál+ domo🤣🤣 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@Dusana ostatní ktorí snívajú o silných začkách a o tom ako to tie silné značky majú premyslené. Možno si ešte spomenieš na značku Kodak ktorá hrala desiatky rokov prím na poli filmovej a foto techniky. Alebo Nokia, Ericsson, Lotus a Tyrell v F1..Teraz zobrali do rúk TV zábavu "mobilní" operátori z ktorých sa stávajú pomaly tiež imobilní, internetové služby a pod. Neviem aké všetky aktivity plánujú súdruzi z Kanálu plus ale co třeba tohle: https://www.parabola.cz/zpravicky/25953/skonci-programy-canal-plus-ve-francii/ Nevypovedá to o niečom? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@jožko"kedže mam televiziu hlavne pre športove prenosy a skylink má najhoršiu športovu ponuku programov na ceskoslovensku"Zrejme ti treba otvorit oci a rozsirit obzor poznania. Vies, su ludia, ktorych sportove prenosy vobec nezaujimaju. Neveril by si, ale su. Ja k nim patrim tiez, sportove prensy ma nezaujimaju, vysledky si pozriem vo vecernych TV spravach, aby som bol v obraze - tie sledujem pravidelne a nikdy ich nevynecham. Takze u mna Skylink OK. "chybali by mi u skylinku ako napriklad:Crime and Investigation,CBS Reality,History Channel,ID XTRA,BBC EARTH,Discovery,Tlc" Zase len ja, ja a len ja. CBS Reality Skylink ma, History Channel tiez, Discovery vyhodili uplne pravom a TLC ma vobec nezaujima. Takze Skylink zase OK. Ludia si mozu vybrat dodavatela signalu - a to je fajn, to sa tu da a tak je vsetko v poriadku. Samozrejme, toto je diskusia o nazoroch a som rad, ze si do diskusie prispel. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
@romanssZrejme ti treba otvorit oci a rozsirit obzor poznania.práveže žiadny obzor nepotrebujem rozšírit,lebo ja akceptujem,že každeho baví niečo iné...ja som proste ten typ človeka,že ked zapnem tv,tak mi tam ide z 95% vždy športový alebo dokumentárny program..preto potrebujem programy ako digisporty,premiersport,eurosporty,crimi,discovery,id xtra atd... ak je niekto iny typ človeka,že ho pozerat šport nebaví a fičí hlavne na základnych sk-cz programoch,tak vtedy je prenho skylink dobrá volba PS:skylink má history channel?cbs reality zaradili až teraz to máš pravdu..nato som aj zabudol |
jožko
![]() |
|
@Dagy2Táto správa je už teraz bezpredmetná, je skoro päť rokov stará... Od tej doby došlo k ďalším posunom v branži. Trh sa konsoliduje, čo má za následok zníženie prevádzkových nákladov operátorov a optimalizácia infraštruktúry pre uplinky. Toho dokazom je napríklad postupný presun na pozíciu 23E5.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovKaždý operátor si chce ukrojit svůj krajíc a zde je jasně vidět, že ne vždy se konkurence na trhu vyplácí. V podstatě jsou to většinou paraziti, co se přiživují na cizím. Jak by to to bylo krásný, kdyby běžně žádané programy byly vysílány z 1-2 satelitů pro celou stř. Evropu od 1-2 operátorů ve špičkové kvalitě? Muselo to být za hubičku. A co by se ušetřilo transpondérů a další techniky. A co by přibylo lidí na práci.Na druhou stranu si nedovedu představit, co by většina těch lidí nějakou pořádnou práci dělala . Polovina jsou to lehkoživky, zvyklé na luxusní kanceláře a pobočky a v podstatě nic neumí a do výroby jsou nepoužitelní. Ale těch peněz, co ti lidé, personál a pronájmy stojí. Pokud s tím EU něco neudělá, tak se to bude vyvíjet živelně jako u mobilních operátorů, dokud se nezačaly dělat centrální zásahy. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 523 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovpresne tak vsichni delaj vsechno a vsechno stoji za h.o.v.n.o. a to jeste chteji aby jsme se vsichni meli stejne stejne spatne 👍 |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@Dusanje bezpredmetná správa o tom, že kde je dnes Kodak, Nokia, Lotus - teda značky na ktoré boli ľudia ochotní vsadiť pred 10-20-30-timi rokmi?Ano máš pravdu, ale tebe pripomínam, že "zavedená a silná značka" sa dá pre.s.rať eins-zwei. |
Dagy2
![]() |
|
@mmorousneboj, ono to príde samo. EU má práve za úkol strážiť, aby to nedošlo tam, čo sme si my v strednej európe už odskúšali na 40 rokov. Zvyšok sveta stále žije v tom, že vymysleli koleso a tak optimalizuje náklady až ich to všetkých zoptimalizuje.Máš pravdu, že sa míňajú prostriedky, za ktoré by ľudstvo mohlo napríklad nakŕmiť rodiny v Sierra Leone alebo postaviť nové domy na východe našej vasti za tie už "vybývané". Ale lenivosť ľudstva by potom zvíťazila a vývoj nových technológií by zastavil - viď ten Kodak, Nokia o ktorých tu píšem kolegovi nad tebou. Pravda otázka či nové technologie prinášajú pozitívne veci ľudstvu a planéte. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovPlatim si Digi SK kvoli Digisportom, Skylink kvoli Cinemaxom a Orange sat kvoli Orangesportom...No, snad tito sat operatori na SK trhu vydrzia![]() Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovozembuch-Ak by si v reálnom živote niekedy normálne chodil do práce, tak by nemusel v chudobe visieť na nete ako samotár -_- alebo predplácať plno hlúpostí aby si zabil tú samotu![]() Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.
|
suto123
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 467 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovJeště bych přidal slova podvodník a lživá reklama, když si vzpomenu na éru mazanic, kdy UPC nabízelo zcela vážně a veřejně - konkrétně v plzeňském PRIORU - službu MULTICHOISE, která se právě rušila. A to i s nákupem satelitu DSX6010, což byl po řadu let sice legendární přijímač, ale na který jsi bez dalších dovedností nechytl prakticky nic, pro laikabezcenný přístroj, pro někoho ale zlatý důl. Takový jsou naši operátoři a stádečko přisluhovačů okolo. |
MMorous
![]() |
|
@Dagy2Tak sa dobre pozeraj:https://www.kodak.com/en/ https://www.nokia.com/networks/ https://www.lotuscars.com/cs-CZ/ Stále životaschopné značky. Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovs tym ze kde je napr nokia...ste zadreli, origo nokia prestala vyrabat fony ale napr stale vyraba sietove konponenty naj kvality..., prisposobili sa a frcia dalej, nerozumiem tejto debate, blaboli, co ste sa narodili vcera?, kolko tv... sme tu mali v 90tych r., kolko je toho dnes?, telekomunikacny kseft, tv, druzice, internet, siet, fony, data... - ved je to v rozkvete, zaraba sa ako nikdy, budte uz ticho, nema hlavu a patu co tu tvrdite |
peterkozel
![]() |
|
MMorous,ty stary popleta, Multichoice bylo jeste analog, DSX6010 byl digitál, srovnej si to. |
whitecreek
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovNevim jak vy, ale ja mam DVB-T2 + FTA ze satu a víc nepotřebuju. Hodily by se mi ještě komerčky z pár zemí ale to lze řešit IPTV z alika.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovSorry,Toto vlákno je o ničem. Chci se jen zeptat jestli je toto forum parabola.cz nebo parabola.sk Češi sem moc nepíší a hlavně se nehádají.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
RE: Budúcnosť satelitných operátorovNokia nepotřebuje paběrkovat, má jiné ambice. |
MMorous
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |