Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+Duo4K SE

Tak po půl ročním rozhodování jsem si koupil tento satelitní příjmač.A srovnávám ho smím dva roky starým Octagonem 8008SF.Vše zprovoznil za jeden den i když je to teprvé můj druhý linux.Image VTI picony HD Glass17 a oscam na Skylink mněl už naistalované od známeho prodejce jako dárek jsem dostal i čokoládu Studenskou pečet cena byla nejniší co našel za instalaci nic neplatil. Obrazově kvalita stejná jak Octagon a to mám měsíc starou Qled Samsung.Co semi vůbec nelíbí jen info o programu dvojklikem tlačítkem Ok.Lcd displej oká za světla večer ho vypínám jinak by mně rušil.Co mi tento sat přistroj přinesl je ten že jsem rozjel Fotelku což Octagon nedokázal.I tak pomněr cena výkon vede Octagon.Mohli by ste mi doporučit SSD disk 256GB do VU+DUO4K SE.

Vu+DUO 4K SE,OpenAtv6,4.Octagon SF8008 multiboot,Parabola 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.
uživatel
ROSTA
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 628
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 84
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Duo4K SE

Jaký je důvod ssd-čka? Proč tam nedáš levnější spolehlivý plotnový? A doporučuji hned min 500 gb. Ten dvojklik ok přece můžeš změnit v nastaveních, nejlíp přes webif, anebo se prohrab v menu přístroje. Fbc nepoužíváš? Tam je velký bonus...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 611
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Duo4K SE

Ten lcd display si ztlum a rušit nebude...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 611
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

Na Octagonu SF8008 mně FTA programy Fotelky fungují bez problému.

DM920 S2X FBC dual+triple 2xS2X/T2,Skylink,AntikSAT,Experimental image+GP4,T 90,125 USALS 75E-30W,universal+circular+C band LNB,AX HD51 4k 2xS2+DVBSkyT330 T2 OpenATV6.4,Octagon SF8008 Satdreamgr8,Qviart LUNIX 4K privateOpenpli,Abertis,internetová Telly.
uživatel
lz405
Registrace: 7/2006
Příspěvků: 473
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Duo4K SE

Píšeš, ale jako (nevhodné slovo), že se v tom člověk ani neorientuje:) Info o programu, dvojkliky tlačítky a spoustu dalšího, lze modifikovat tak, že je spokojený snad každý...Duo4K mám třetí rok a pořád objevují nové možnosti. Receiver bez duálního T2, bez dvou FBC tunerů, bez podpory S2X a MIS bych už nechtěl. Používám dva moduly(SimpliTV a Telly) a kartu Skylink a receiver je stabilní. Jednou za rok ho přeinstaluju z USB a pak už jenom užívám...:)

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 18 109
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Duo4K SE

Mám VU+ DUO 4K SE hned pod televizí a i když by ten barevný displej ztlumil což samozřejmně vyzkoušel tak mně prostě ruší ve tmě samozřejmně tak ho vypnu což není velký problém.Tukan nevím co to je FBC pravděpodobně plugin.No a proč SSD disk jelikož si myslím že klasickému hardisku už odzvonělo.IZ405 no mně se na Octagonu nerozjeli ani fta programy mám Open ATV 6,3 což na Vu+ ano i Čt1,i jiné české programi mám VU+ teprve druhý den tak vše ještě nevyzkoušel.Ted zravna pustil VU+ ze spánku a ta délka zpouštění je docela dlouhá.

Vu+DUO 4K SE,OpenAtv6,4.Octagon SF8008 multiboot,Parabola 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.
uživatel
ROSTA
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 628
Odpověď v diskusním vlákně
 

Saxon.

To co píšeš že umí Duo4K umí i combo Octagon 8008sf a duální T2 ani S2 já nepotřebují jelikož nenahrávám.Jsem v důchhodě a mám čas si stáhnout jekej koly film a to nemluvím o Netflixu.Jenže chci podotknout že Vu+DUO SE i z DVBT tunerem je čtyřikrát dražší než Octagon 8008SF.

Vu+DUO 4K SE,OpenAtv6,4.Octagon SF8008 multiboot,Parabola 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.
uživatel
ROSTA
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 628
Odpověď v diskusním vlákně
 

Rosta

Z toho co píšeš je evidentní, že ani nejsi schopen docenit, co VU Duo umožňuje, proto se ti zdá jeho cena neadekvátní. Tot vše.

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 18 109
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

VTI ?

Každý len VTI Image /hadam najškaredšíe prostredie /
uživatel
pisco
Registrace: 1/2013
Příspěvků: 23
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pisco

V Octagonu mám Open ATV 6,3 tak chtěl v VU+ DUO něco jiného.A také prodejce který tady na Parabole testoval nové sat,boxy mi řekl že zrovna ve VU+DUO Open ATV nepodporuje HBTV a jiné věcí že to není prostě vychytané jak VTI.

Vu+DUO 4K SE,OpenAtv6,4.Octagon SF8008 multiboot,Parabola 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.
uživatel
ROSTA
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 628
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Duo4K SE

Zvláštní staročeština...
uživatel
bretah
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 4 513
Odpověď v diskusním vlákně
 

bretah

Se pleteš jsem slezo moravák.

Vu+DUO 4K SE,OpenAtv6,4.Octagon SF8008 multiboot,Parabola 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.
uživatel
ROSTA
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 628
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

Ohledně toho disku bych se předem dohodl s prodejcem, zda povolí montáž kvůli záruce, pokud má být externí, pak je to jedno, ale s tím diskem jste si to mohl domluvit rovnou při nákupu. Jinak recenze třeba tu
https://www.arecenze.cz/ssd-disky/
ot pokud bude ten původní octagon v prodeji, uměl bych ho využít.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
uživatel
gunter
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 2 937
Galerie: gunter
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

-- K ceně - tak proč sis nekoupil levnější VU+Uno4K SE ?
-- Dvojkliky apod. - všechno jde přenastavit
-- LCD displej ruší - box můžeš zastrčit za televizi, a ovládat přes externí čidlo
-- SSD disk - proč by mělo být plotnovým odzvoněno? Co je to za blbost.
-- Jestli máš 4K televizi, tak si zkus nastavit rozlišení 3840x2160 na VU hned do HDMI
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 794
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: VU+Duo4K SE

Môj názor ohľadom SSD disku:
- strašne malá kapacita disku na môj vkus! Napr. pred mnohými rokmi som už na starých IPboxoch mal HDD-ky s kapacitou 500GB. Teraz v linux stboxoch, ktoré reálne používam, mám HDD o veľkosti 2TB na dvoch stb a na ďalší som preventivne dal radšej 3TB HDD!
A áno HDD, nie SSD disk, veď HDD v stb bohate postačuje. ;)
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 258
Odpověď v diskusním vlákně
 

Rosto

Nebudeme Tě peskovat, nějaký důvod ke koupě si mít musel, tak si to zbytečně nekaž. Vše podstatné už bylo řečeno, dej tomu čas...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 611
Odpověď v diskusním vlákně
 

@tukan

Jaký je důvod ssd-čka?
To myslis vazne? :-/
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 564
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

Plugin "Multi Quickbutton" a nastavis si podla svojej predstavy
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 564
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

Disk
SAMSUNG 870 EVO Int. Disk SSD 250GB/2,5"/SATA3/7mm R^
uživatel
A je to
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 564
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

500 GB HDD bežne vymieňam v notebookoch za 1 TB SSD a následne putujú do Dreamov, kde v pohode súžia aj niekoľko rokov... Až toľko nenahrávam a preto mám v piatich DM len 500 GB HDD, k TV je pripojený 2 TB HDD a k routru tak isto 2 TB HDD... V dreamoch sú v spánkovom režime, zobúdzajú sa len keď je treba... Tiež nevidím žiadny zmysel dávať do boxu SSD disk... ;)

DM920UHD4K Dual DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB ,(Fuba DDA110 / motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DDA850 + E-85 Maximum + E-85 Gessat + 85 TeleSystem + 85cm Famaval = 52°E-30°W
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 404
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

@gunter

Čo sa týka vloženia HDD do VU+Duo4K SE, tak ten má ak sa nemýlim Plug & Play výsuvný odnímateľný rám pre 2,5" pevné disky SATA (max. výška HDD 15 mm) na zadnej strane... Predajca nemusí nič povolovať a už vôbec nie kvôli záruke... Jednoduchú montáž zvládne každý a box nie je potrebné vôbec rozoberať... Podobne to mám na DM900 a aj na DM920... ;)
A len tak mimochodom, do DM920 som pridával ďalší tuner a som si istý, že záruku som neporušil... ;)

DM920UHD4K Dual DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB ,(Fuba DDA110 / motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DDA850 + E-85 Maximum + E-85 Gessat + 85 TeleSystem + 85cm Famaval = 52°E-30°W
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 404
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

A je to

Myslím. Proč platit peníze navíc? Rychlost nepotřebuješ, ticho taky asi ne, teplota leda tak v lunixu, v duu ne, tak proč? Ted je tolik skvělých 2,5-kových disků z notebooků za hubičku, že nenī co řešit, ale pokud má někdo peníze a chce "to nejlepší", proč ne, já nejsem proti, každý at si koupí, co chce...

Všechno zlé, je k něčemu dobré a všechno dobré je k něčemu zlé /obzvlášt na vu-čkach .../
uživatel
tukan
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 3 611
Odpověď v diskusním vlákně
 

Mmorous

Proč si nekoupil levnější VU+Uno4K SE jelikož jsem chtěl i DVBT2.Proč chcí ssd disk jelikož si na forech někteří majitelé sat.boxů stěžovali na hluk klas.hardisku což se dá večer pochopit.A jestli jsem už dal 12 tis za VU+DUO4K SE tak dám i 8 stovek za ssd disk 256GB.Jak říkám nenahrávám ale nevylučuji tuto možnost.A důvod koupení VU+DUO 4K SE je že jsem si koupil docela slušnou TV65Samsung QE65Q80T a prostě jsem chtěl vytáhnout co nejlepší obraz bohužel to se nestalo obraz je stejný jako u Octagona.

Vu+DUO 4K SE,OpenAtv6,4.Octagon SF8008 multiboot,Parabola 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.
uživatel
ROSTA
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 628
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Maneto

je to možné neznám duo 4k podrobně

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
uživatel
gunter
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 2 937
Galerie: gunter
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA

No bohužiaľ... Asi na to docela slušná TV Samsung nestačí... Maximálny výsledok sa dá dosiahnuť len do parametrov najslabšieho článku v reťazci a u koncového zobrazovača to platí dvojnásobne... ;)
P.S. Neber to osobne, ale si skladateľ, alebo hudobník, že máš tak citlivé uši, ktoré počujú večer hluk klasického HDD ? Ja som potom asi úplne nahluchlý, lebo som doteraz nič nepočul... ;)

DM920UHD4K Dual DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C, DM900UHD4K Dual FBC DVB-S2X Multistream, ARMTBS2910 + TBS5925USB ,(Fuba DDA110 / motor DG380S Speedy = 60°E-30°W) + Fuba DDA850 + E-85 Maximum + E-85 Gessat + 85 TeleSystem + 85cm Famaval = 52°E-30°W
uživatel
Maneto
Registrace: 9/2010
Příspěvků: 4 404
Galerie: Maneto
Odpověď v diskusním vlákně
 

@ROSTA píše:

Proč chcí ssd disk jelikož si na forech někteří majitelé sat.boxů stěžovali na hluk klas.hardisku což se dá večer pochopit.
;) ;) ;) Že hluk?! :))) :))) :))) Vyššie som písal - mám v 3ks stb HDD, dva stb z nich sú v spálni a ver, zatiaľ ma žiaden s tých HDD nezobudil a nepôsobil rušivo. Totižto ten dotyčný, kto ti narátali tie bludy o vysokej hlučnosti zabudol podotknúť, že každý HDD má aj "spiaci mód"!
Netreba veriť všetkému, čo vytrepne niekto štýlom JBP!
Rv
Ostatné okolo HDD som už popísal vyššie!
uživatel
mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 2 258
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 84
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra