Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

univerzální přijímač DVB-T2/S2,IPTV

Zdravím, mohl bych se Vás zeptat na ujasnění pár informací?
Hledám univerzální box (linux,android), kterej umí příjem po satelitu,pozemním tak i přes IPTV. Prostě univerzální stroj.
Co jsem tak prohlížel tak se mi líbí Octagon SF8008 4K UHD E2 DVB-S2X + T2/C.

Jelikož nemám zkušenosti a nechci neustále kupovat nové a nové zařízení tak by mě zajímalo, jestli bude tento přijímač vyhovovat mím požadavkům.
Předpokládám že DVB-T2 funguje jako u běžných boxů ( připojím anténu, naladím a koukám ).
U satelitu zasunu kartu, nastavím, naladím a koukám (např skylink).?
U IPTV mám nějaký doplněk (archiv czsk) kde nastavím např. jméno a heslo popř. playlist?Třeba jako na KODI doplněk skylink Live - kde se nastaví č. karty,heslo plus nastavení okolo..
Lze využít funkce cardshare? Jen pro mé ujasnění, nikde jsem to nedohledal.Je to funkce oscam?A funguje to tak, že přijímač má připojenou parabolu a přijímá signál přes ní a údaje jsou brány z virtuální karty (která je nastavena v přijímači)?Nebo parabola není potřeba vůbec.

Omlouvám se jestli se ptám hloupě, ale nemám s tím zkušenosti nějak se v tom zamotávám a než něco kupuji tak chci o tom vědět co nejvíce. Jinak rád se učím novým věcem a baví mě to.

Předem Vám všem děkuji za objasnění a případné odkazy k přečtení

Lucky323
Registrace: 4/2021
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

mmiriboy

Ano ako píšeš ale v setingu ma svoj súbor DVB T ako DVB S. Čiže ak dáš nesprávny seting a dáš Európa,Middle East a nieje v setingu súbor na DVB T ani ručne ti to nevihľadá keď nevie aké frekvencie ma hladat. Cz stanice mi vyhľadal cez seting ellano a cez iný už nie.

joki741
Registrace: 2/2017

@joki741

Neviem, že aký image používaš?! Ale na image OpenPli a OpenATV po čistej inštalácii image som vždy našiel možnosť bezproblémového vyhľadávania všetkých dostupných programov v terestriáli. Buď som takéto ladenie urobil hneď, po inštalácii image a prvotnej konfigurácii stb (stb automaticky ponúkne možnosť nakonfigurovania jednotlivých tunerov v stb - t.j. nastaviť dostupné sat pozície pre DVB-S/S2 - DiSEqC povely atď... a taktiež pri DVB-T/T2 tuneri nastaviť región a taktiež spustiť automatické vyhľadávanie), alebo som to urobil dodatočne. Ale vždy som mal možnosť správne, podľa mojich potrieb nastaviť jednotlivé tunery tak, aby ďalšie vyhľadávanie programov prebehlo úplne v pohode a bez problémov.
Čiže nerozumiem tvojej "dileme", v ktotej píšeš toto:

"Cz stanice mi vyhľadal cez seting ellano a cez iný už nie".
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

RE: univerzální přijímač DVB-T2/S2,IPTV

spĺňa hádam každá android tv. určite filips a rovnaký tcl (tlc?)
určite má dvb t2, s2, lan a ovládanie cez smartfón.

mpatri
Registrace: 2/2019

Poděkování

Po delší odmlce Vám chci poděkovat za reakce a osvětlení dané problematiky. R^

Lucky323
Registrace: 4/2021

@Brumo

Už jsem viděl v IPTV i takové že bylo 4K pouze v názvu ale program byl ve FHD. Ale bylo to opravdu kvalitní FHD

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

výhoda těchto

je hlavně v tom,že když chcípne,nemáš nic

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra