Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

TV OLED nebo QLED?

Zdravím, chci koupit novou TV 55 palců s operačním systémem Android. Příjem mám přes internetovou TV Poda a O2. Která je vhodnější? Prosím poraďte, děkuji.

mattes
Registrace: 7/2018
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78
Odpověď v diskusním vlákně

@romanss

Ináč mne je jedno, či reaguješ alebo nie, len som Ti to primomenul. Ale ak chceš kľudne, ja sa zanič neurazím :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: TV OLED nebo QLED?

Keby sa podarilo najst dobru cenu, kupil by som LG OLED65CX. Ak by cena taka nebola, potom o nieco lacnejsi LG OLED65BX. Android by som osobne nechcel, nabaluje sa to, nabaluje...casom uz je velky jak Windows a mam dojem, ze vyrobcovia ho nedostatocne podporuju. Vyda sa par aktualizacii a koniec. Na Android mi staci cinska krabicka. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

@LucaBrazza

Přesně tak. Android a TV nejdou prostě k sobě (seká se to, padá to, restartuje se to, aktualizuje se to, narůstá to, mazat cache, starat se atd, atd., Kodi málo použitelné). Na mé Oled C9 provozuji pouze interní přehrávač a externím krabičku s S905X3 s CoreElec. Obraz vynikající, přes krabičku lepší než přes interní přehrávač. HDR naprosto famózní. Tv i s interním přehrávačem přehraje videa 140 Gb a výše s tokem i 85mbps ( a to má TV jen 100mbit síťovku). Tv zkousne i 5Tb externí disk. CoreElec a TV jdou perfektně k sobě, ten navíc propustí raw i DolbyTrueHd with Dolby Atmos do AVR. Pro přehrávání Dolby Vision doporučuji UHD přehrávač nebo Nvidia Shield, kde ale čekám na letošní model.Za mně je Oled prostě nej, opravdový filmový zážitek. Nástupcem bude, nebo již je technologie MicroLed, ta je ale zatím velmi velmi drahá.Oled s kvalitním přehrávačem a kvalitním obsahem bnemá prostě chybu. Kupovat Oled na TV vysílání nemá smysl.

aafroman
Registrace: 6/2014

Lidé, co mají LG si kupují většinou opět zase LG - hlavně kvůli ovládání. Časem ale někteří zjistí, že sousedovi jede na SONY přes KODI něco, co LG neumí.
Další si koupí Samsung a pak zjistí, že k tomu nepřipojí starou věž a že jim zlobí tuner.
Někteří dají na moudré rady a dokupují k TV chytré krabičky, nejlépe s oddělenými adaptery a radují se, jak jim to krásně hraje, ale jenom do té doby, než se zamotají do spousty drátů a přestane je bavit střídat ovladače a měnit v nich baterky. U seniorů bývá další problém, že zapomenou po úklidu nebo malování, kam který konec kabelu vůbec patří a co a kde zmáčknout aby to hrálo. Občas něco vyhoří, ale to vůbec nevadí, protože reklama do Vás stejně pumpuje - kupte si Qled LG, kupte si Samsung ...
Všiměte si, že Sony tenhle typ hloupých reklam vůbec nepoužívá, protože je nepotřebuje. Je autorem nebo spoluautorem mnoha patentů např. DLNA, které funguje bezchybně, hlavně s Win10, a umožňuje Vám jednoduše zasíťovat domácnost bez dalších krabiček. Sony je také posledních 5 let průkopníkem v oblasti obrazových Chipů a odsunula Canon a Nikon na druhou kolej, viz bezzrcadlovky.
Jestli tomu nehovíte, jděte do krámu a kupte slušnou SONY jak radí Kristián1, hlavně si pohlídejte, aby měla 10bit a 100Hz. To je podstatné a důležité pro oči. Oled, Ambilight, Dolby Atmos tak výrazně důležité nejsou ale připlatíte si za ně. Možná pamatujete nedávné reklamy na 3D, dneska po tom nikdo nehlesne. Asi tak.

MMorous
Registrace: 10/2019

Kdo zvolí kombinaci Lg a krabičky, tak může počítat s tím, že krabičku schová (přilepí) za tv a bude ji ovládat Magicem (ovladačem od Lg k Tv), neboť CoreElec se samozřejmě ovládá přes Cec. Co se týče Sony a Kodi, je to jen marketing. Samozřejmě, že ono androidí Kodi vám toho příliš nedovolí a pokud budete chtít pustit HD formáty zvuku do svého AVR, tak jste v pasti, ne tak máte-li CoreElec. Co se týče Dlna, tak to samozřejmě v Lg funguje perfektně, ale vy máte CoreElec, kde slinknete všechny domácí a netové zdroje ze všech zařízení (ftp, smb, http atd.) a pustíte na CoreElec Dlna, které tyto zdroje sdílí v síti, a ejhle v Lg tv klepnete na Dlna a máte z jednoho bodu přístup do všech svých služeb (na lokální síti i inetu, neboť CoreElec se postará). Chcete nahrávat přes tuner nebo své IPTV rozkodovane, tak, ze nahrávka je přístupná v celé vaší síti a přehraje ji každé zařízení? Tvheadend pod CoreElec vám to zajistí a sdílí v síti, samozřejmě přes dlna.Krabička se vyplatí a proč se plácat v ulepeném androidtv systému, kde je vše problém, pořád se něco aktualizuje a přestává fungovat, takže nakonec zjistíte, že krabku stejně potřebujete (i kvůli AFR, protože Kodi v Sony si s některými fps prostě neporadí a přehrává vše na 60 Hz, takže máte pěknou androidí nemoc, které říkám cukatůrta), protože vám prostě usnadní život. Že by vyhořela? No nevím, mám 4 krabky, 2 z nich běží již několik let 24/7 a zatím tedy nic.A že by někdo neuměl zapojit jedno hdmi a jeden adaptér do zásuvky, protože víc zařízení prostě nepotřebujete?

aafroman

Já mám Philipse 8303 55palců s androidem a na to co to používám úplná spokojenost obraz výborný i zvuk na slušné úrovni a android šlape jako šlak suprově.před 2,5 rokem mě stála 24000 a 5 let záruka za mě spokojenost.Ambilight není marketingový tah je to příjemná vymoženost a šel bych znovu do philipse,nastavení tv trošku složitější než si na to člověk zvykne ale jinak spokojenost.

kanon
Registrace: 2/2007

Netřeba příliš rozebírat individuální domácí dovednosti, tazatel se ptal na OLED a Android a asi ví proč. SONY žádnou krabičku ani KODI pro běžný provoz nepotřebuje. AV reciever automaticky poslušně přepíná přes ARC formáty audia před i po reklamě, rovněž DLNA funguje po normálním ethernetovým kabelu a přes VLC přehraješ prakticky všechny Audio a Video formáty včetně fotografií, a to všechno po jednom kabelu s konektorem RJ45. Nepodstatné výjimky se možná najdou.YouTube taktéž. Hlasové vyhledávání excelentní, automatické titulkování z YouTube taktéž. USB přečte i Tera disky, video 45 GB bez sekání z USB, i po síti z notebooku nebo PC. A bez krabičky a dalších drátů. Tunery DVB-T2 i DVB-S bez potíží, tuner SAT má pomalejší přepínání kanálů.
4K - obraz excelentní, a to jak napřímo i přes Sat Box.
Oled je určitě pokročilejší technologie, ale na běžný sortiment u nás vysílaných programů se cenově moc nevyplatí.
U kvalitních FullHD programů není kvalita obrazu podle značek Samsung-LG-SONY výrazně rozdílná. SONY má velmi dobrý Upscalink a tak i staré filmy vypadají na 55-65 palcích velmi dobře. Záleží samozřejmě na individuálním posouzení uživatele.

MMorous
Registrace: 10/2019

Tak na Tv vysilani opravdu nema oled smysl.Na to ostatni ano.Vlc prehraje jen to,co mu ten upachteny Android dovoli prehrat,a to je max DD+ a dal je ticho.Ver zkusenym,androidi Sony nebrat a usetris si spoustu nervu.Btw kdo by dnes chtel prehravat neco lokalne,na hladky stream mame prece CoreElec.

aafroman

A ted je tu navic ta zatrolene nepouzitelna Google Tv,kam se neda nic instalovat.https://www.televizniweb.cz/2021/04/televizor-sony-xr-55a90j-skvely-obraz-i-zvuk-ale-zapomente-na-android-je-tu-podivna-google-tv/

aafroman

@aafroman

Nechápu ty bez urážky omezence, kteří si Addroid box spojí s CoreElecem.... tzn, OS který podporuje JEDINÁ aplikace, KODI.... Jasně, i v KODI jede IPTV, ale pokud chceš užít plného komfortu IPTV, jako je nejen EPG a nekonečné možnosti sortování kanálů do skupin, ale i mediatéka a archiv, obraz v obraze tak k tomu potřebuješ spešl aplikace k tomu určené, jako například OTT navigator, nebo TiviMate. CoreElec je v mých očích jen úsměvná hračka a náhražka pro lidi, co neví, jak z IPTV vytřískat maximum... a to se nebavím o dalších aplikacích (Youtube, VLC, Tidal/Spotify plus další streamovací služby) které pod CE prostě nejedou.

Pokud chce někdo svět Android boxu brát vážně, žádné placebo jménem CoreElec na čínském dreku X96 jej neukojí, ale stejně nebude mít jinou možnost, než zainvestovat do nVidia Shield TV

michalnew
Registrace: 3/2019

@michalnew

Súhlasím. Ale keď ľudia chcú všetko zadarmo :)) Keby aspoň vedeli narábať aspoň so základnými aplikáciami v Google TV a nie pchať tam verzie na mobilné zariadenia, ktorými doj..ú celé. Ináč OTT navigátor perfect, ale základné veci sa dajú s LiveChannel urobiť.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

Připadá mi úsměvné (i když vlastně k pláči) že někdo si koupí telku za 40 tisíc a nedá desetinu z této částky na adekvátní krabičku (Shield) ale řeší to nějakými zbastlenými X96 s CoreElecem, který více věcí neumí, než umí.... Já investoval do Oled 55 CX, Shieldu, zaplatil si TiviMate i OTT Navigator (preferuju ale TM) a opravdu kvalitní IPTV. Žiješ jen jednou

michalnew

@michalnew

Zdravím,tak mi prosím tě porad. Mám 3 krabičky, Poda,O2 a Telly na sport,včetně TV čtyři ovladače a vzhledem k tomu, že chci novou větší TV,tak chci 1 max dva ovládače,kvalitní obraz bez sekání. Děkuji.

mattes

@michalnew

Áno je to tak. Tak ja by som doporučil tiež Shield, potom Chromecast Google TV. Ja som vsadil na Chromecast, ale Shield je asi najlepšie vyladený box.

petersk

@mattes

Nevím, jak Telly a Poda, ale O2 jede na Androidu, tzn v Shieldu.... a přes CEC mi stačí jen jeden ovladač.... tzn od Shieldu, nebo od LG TV... všechny funkce udělám jedním..... Ono se to zdá moc, necelé 4 litry, ale věř mi že investice do Shieldu nebudeš litovat..... rychlost, stabilita možnosti nastavení (frekvence, rozlišení v různýc situacích), tohle Ti nenabídne jiný přístroj, jakože jsem si prošel Xiaomi Mi TV S boxem, i Google certifikovaným ATV Mecoolem... skončil jsem u Shieldu.... už jen ten jeho trojůhelníkový dálkáč je totální orgasmus.... kup Shielda!

michalnew

@michalnew

Děkuji. Vše jede v Androidu. Jen ještě jeden dotaz amatéra. Co je to CEC? Děkuji.

mattes

@mattes

Spoločné ovládanie napr. telky a boxu tj /CEC=Consumer Electronics Control/ jedným DO. Obyčajne sa to označuje HDMI CEC.

petersk

@mattes

Jak píše petersk, navíc u Shieldu funguje nastavení této funkce dokonale.... například já to mám tato... Shieldem probudím TV a uspím ji pokud není na HDMI vstupu TV aktivní jiný přístroj... naopak pokud koukám na Shielda, ale rozhodnu se zapnout O2 BOX, nebo satelit, takže se oživí jiný HDMI vstup TV, Shield se automaticky vypne...

Navíc dálnáč od Shieldu není infra, ale Bluetooth, takže nemusíš na přístroj řídit, naopak, můžeš jej mít hozený za TV...

michalnew

oprava...

mělo být samozřejmě "nemusíš na přístroj MÍŘIT" :-)

michalnew

@michalnew
A jak jsi prisel na to,ze nemam Shield? Navic ho doporucuji v prvnim mem prispevku.O CE nic nevis,cili je to pouze mlaceni prazdne slamy,tak se k tomu nevyjadruj.A samozrejme,ze mam i Slimbox v dualbootu s CE,takze ATV rom bezne pouzivam.Slimbox samozrejme svym rozhranim strci Shield do kapsy.Jen nema certifikaci na Nf apod.A priste nehejtuj,kdyz o problematice nic nevis.Ja vim,koupil sis Shield,ale tim to zhaslo.

aafroman

@michalnew
A o iptv nevis uz vubec nic,nebot neexistuje nic lepsiho nez TvHeadend,ktery jede len pod linuxem jako je Ce.O jeho moznostech si ale shield user muze nechat jen zdat a dal zit v blazene nevedomosti.A je to dobre.

aafroman

Tv oled nebo Qled

Tak ja mam doma sony A1 65cm oled a po necelých troch rokoch dole v rohu čierny flek asi ako 1euro. Mam aj Qled samsung asi 4 roky a v pohode. Tak fakt neviem.

vpvpvp
Registrace: 10/2018

Chystám se delší dobu koupit TV, ale rád bych se podíval jak jde až otevřou. Chtěl bych jít do té SONY, ale ale nevím ještě do jakého modelu. Chtěl bych minimálně 65". Nabízí se Sony Bravia KD-65XH9505, ale příjde mě docela drahá. Doporučíte nějaký ještě jiný dobrý model tak do 30tis.?

DM 920UHD, DM 7020HD, DM 7020s, SG 2100

Josef35
Registrace: 8/2012

65XH9505 draha ??? 35 pokud vim 👍 a to je krasna cena

kristian1
Registrace: 7/2016

ale v obchode na tom nic neuvidis. max tak tu televizi. pusti ti nejakou smycku. v horsim pripade T2. a tim to konci. at ti pusti sat,nebo nejakou iptv, a pak uvidis, jen aby jsi neodchazel z obchodu presvedceny ze uz zadnou televizi vlastne nechces 👍

kristian1
Registrace: 7/2016
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra