Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Občasné rozpady obrazu u kanálů České televize

Od 1.6. pozoruji občasné rozpady obrazu u kanálů České televize na frekvenci Skylinku 12344H (na všech kanálech ČT ve stejný čas). Přitom ostatní kanály na stejné frekvenci (Prima +1 HD a Skylink 7) jsou úplně v pořádku - tedy k místnímu rušení frekvence/mezifrekvence nedochází, to by byly chyby i u těchto kanálů.

Nepozorujete někdo podobné chování?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Občasné rozpady obrazu u kanálů České tele...

Od začiatku využívania TP 12344H som nikdy nepozoroval rozpad obrazu, výpadky a podobné neduhy... Príjem ČT programov som mal a mám väčšinou bezproblémový... Jedine tak pri výpadku uplinku pri technickej poruche, alebo pri silnej búrke, ale to som komplet bez signálu... Miesto toho, aby sa pri bežnom príjme zabezpečila dostatočná rezerva na strane príjmu, tak sa tu vymýšlajú rôzne nahrávania, skenovania a merania 24/7... To mi už vážne pripadá ako závislosť... ;) Možno hlavne závislosť si stále na niečo sťažovať...

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Já mám rezervu při příjmu dostatečnou. Bez sinálu jsem až když je opravdu silná bouřka a přívalový déšť. A kvalitou signálu to teď opravdu není, když Prima +1 HD a Skylnk 7 jdou bez problému.

SirMax

Občasné rozpady obrazu u kanálů České televize

Přidám taky něco kapky do mlýna, ano, z čt nahrávám docela hodně, hlavně z čt2 a čt3(tady nahrávám celý den a pak si vybírám to co si chci ponechat do archivu), a bojuji z chybami ve streamu už minimálně rok, dělá to nepravidelně i několik dní po sobě v různých částech dne a pak je několik dní zase klid, je to chvilkový rozpad obrazu a je to ve stejný moment na všech programech čt. A nahrávám si duplicitně to samé též z kabelovky a vždy je chyba ve stejný moment i tam, nevím odkud moje kabelovka bere primárně signál čt ale ze skylinku to asi nebude, protože když má skylink poruchu či výpadek(nemyslím bouřku u mě), tak kabel normálně běží dál. Z čt2 mi to zase až tak nevadí, protože to většinou 3x opakují ale z čt3 to většinou při mé smůle chybuje tam, kde si chci záznam ponechat :(

Pavel H
Registrace: 1/2006

@Maneto

Uvedl jsi to velice správně. R^ R^

neuzil
Registrace: 7/2009

1/ že něco nevidím já, neznamená, že to neexistuje.
2/ v CT probíhají nepravidelné testy s kapacitou, jak na satelitním Multiplexu 12344, tak v pozemním multiplexu 21. Důvodem je záměr dostat dovnitř ještě jeden či dva regionální kanály CT1 pro Čechy. Dvořák to dostal na posledním jednání velké rady jako nedostatek z minulého období. Region Čechy už měl být dávno na tři části. Jednou z nich má být Jihozápad...:)

To může být příčina, ale taky nemusí...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@SirMax

No tak tohle já vůbec neznám, letos si vůbec nepamatuji, že bych nějakou chybu řešil a už jsem si i odvykl tyto chyby řešit a to i když jsem na tyto věci velký pedant. Kdysi dřív to byl velký problém a to až tak, že jsem se spojil se šéftechnikem ČT a spolu jsme to řešili, jenže tenkrát to mělo nějaké důvody o kterých mi vyprávěl a trvalo to cca půl roku, než ty chyby vychytaly a zmizly úplně. Teď jsem max. spokojený, že si můžu nahrávat celé série vysílaných pořadů v dobré kvalitě a bez chyb.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

@SirMax

Ještě dodatek: Mám v ulici kamaráda, podobný případ, jako já, taky pedant na chyby a ten jede na DM7080HD a taky bez jakékoliv chyby, průběžně diskutujeme o sat. příjmu a je spokojený stejně jako já.

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

Tak nyní se kolem uplinku v Usingenu od JV na Z stahují bouřky a kvalita signálu na 12344H je sice o něco nižší, ale stále velice dobrá.

SirMax

Pánové zdravím!!

Na svém Vu nepozoruji nějaké anomálie,ale: donesl mi kolega
Go a na něm je permanentně,a jen na 12 344 trvalá degradace
obrazu ,mozaika,interference,13 x vrch obrazu,podle záběru.
Otevřel - 2x C nafouklý hurá!!Projev nezmněn...
Další C měřeny,mněněny,Go se mi vysmívá.,.Matně si pamatuji,že
o tom nekdy dávno kdosi psal a přesñě na tom f.Hledání v archi-
vech bez výsledku.Prosím o pomoc,předem dík..QTH Levoča R^

ralp5
Registrace: 9/2007

může být i další vada ve zdroji, než jenom nafouknuté C, může být vadný tuner, může mít Go menší citlivost pro lock, na dálku uhodnout nejde.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

Ahoj,to je jasné.Zdroj jsem prolez,zkoušené na 3 parabolách...
Je divný že jen na na tom to dělá.Dík!

ralp5

@Antonín

Jestli pamatuješ,dávali někteří výrobci k ellytum keramiku ,věděli
proč...A ellyt výměna není všelék...

ralp5

Keramika se paralelně k elytům dává z jiného důvodu.

On Air!

Saxon

Hoši když to tady čtu tak jsem rád že jsem ze satelitem skončil nejen že pořád zdražuje ale ještě pořád něco řešit tohle by jste měli říkat zákazníkům a SL by měl po kšeftu už dva roky nahrávám CT z T2 a mám klid :)))

doors1
Registrace: 8/2017

@doors1

Pozemák nepoužívám, tak neznám současnou situaci.
1) To nahráváš opravdu fullHD, tedy 1920 x 1080? (jako já ze satelitu)
2) Jaký máš v tom pozemáku datový tok?
3) Odkud asi tvůj pozemní vysílač bere signál?
4) Jsi si jistý, že v nahrávkách ani ve vysílání chyby nemáš? Jak to víš? Někomu jednosekundové kostičky nevadí, ani je neregistruje. Pro někoho to je fatální problém.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006

@Hugocz

1) rozlišení je 1920x1080 50p, ale je to převáděné z 1920x1080 25i - každý půlsnímek 1920x540 je v DVB-T2 1920x1080
prakticky všechny pořady (většinou dokumenty), které mají v satelitním vysílání náznaky prokládání, si nahrávám z DVB-T2

2) tak třeba včera ČT 2 21:20-22:15 byl průměrný datový tok 4.726 Mbps, což při HEVC v pozemním vysílání není vůbec špatné

4) výpadky jsou u mne většinou pouze při inverzi

SirMax

3/ z optické distribuce centrály CRa, z headendu CT pro DVB-T2. Tedy uplně jiný TS, než je na 12344 Astra 3B

On Air!

Saxon

1Hugocz U CT je fullHD, tedy 1920 x 1080 je i v T2

2 ani SL se na na dat toku nikdy nepředal

3 Nahrávky sleduji obraz nekostičkuje

doors1
Registrace: 8/2017

Dík za info. Pozemák nepoužívám, protože mám prostě zafixováno, že kvalita je hrozná. Samozřejmě za to můžou SD programy, které jsem viděl na vlastní oči. HD v T2 jsem ještě neviděl. Ale o té optické distribuci bych pochyboval. Samozřejmě ne u základnových vysílačů. Ale doors1 nepíše, jak velký (místní dokrývač) vysílač chytá. Ale nechci se hádat. To nemá smysl.

Hugocz

@Saxon

Jinak jsem byl na exkurzi na Ještědu. Myslím uvnitř v televizním vysílači. Tam mě překvapilo právě to, že i když je věž ověšena spoustou parabol (pozemní širokopásmové linky), tak signál pro vysílače dostávají právě optikou. Ty paraboly jsou komerční služby s vysíláním TV nesouvisející. To bych nečekal, že v takovém prostředí bude někdo zakopávat kabel do země. Ale je to tak.

Hugocz

@MMorous

"To by snad mělo být obráceně - nebo ne?"
Mám to tak, že po sieti je nahrávka bez chyb a na flashke s občasnými zanedbatelnými nepravideľne častými chybami - napríklad za pol hodinu, alebo za hodinu jedna, ale keď by som chcel takto nejaký program archivovať, radšej to nahrám z STB do PC v sieti.

Tiež mi to je divné, ale neriešim to-možno vada STB, ale flashku používam len na nahrávky, ktoré pozriem a vymažem.

A ešte k tomu LNB...Občas som v minulosti zaznamenal sekundový výpadok zvuku na starom ale dobrom Vantage HD 8000S a po kúpe Amika to robilo aj tam, tak usudzujem že bol problém s LNB.

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008

mozna by to chtelo se na to cetecko nekoukat. tam nic rozumnyho stejne nedavaj.
zrusit bez nahrady

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

radšej to sem nepíš..... prečíta si to JG a od pondelka máme po ptákoch.... :))) ešte to musíme aspoň 5X preladiť a potom nám to zrušia. :laughing:

maradona
Registrace: 8/2018

@digitals

Nevím dost dobře, o čem se tady bavíme. Ze satelitu nenahrávám, z pozemáku párkrát. Když si chci něco nahrát, stáhnu si film. Sportovní zápasy jako hokejové mistrovství-mě stačí že jsem naštvanej jednou. Ale k tématu:
U nahrávání ze satelitu není nikdy zaručena 100 procent kontinuita, důvodů je několik - od počasí až po náhodné překážky mezi satelitem a LNB, jako jsou práci, letadla, satelity, smetí z nosných raket a družic a já nevím co všechno. Skylink, o kterém tady byla řeč, má FEC 2/3 nebo 3/4 a to není žádná sláva.
A i kdyby byla nahrávka 100 procent, tak dopředu vím, že bude ořezaná - sestříhaná na stopáž, a to mě nebaví.
-Mám jednu zajímavou zkušenost ze stahování - jednou jsem zkoušel stahovat u Ulozto 2 filmy najednou a to tak že to bylo po síti ze dvou počítačů najednou a obě nahrávky je ukládaly na jeden točicí HDD. Když jsem si ten film pustil, tak to občas zakoktalo. Dělaly to obě nahrávky. Zřejmě to drhlo někde bufferu nebo co. Od té doby to nezkouším a stahuju sólo a bez chyby.
Ze satelitu jsem kdysi dělal několik filmů a koncertů a dával to na DVD, bylo to bez chyby, ale bylo to přes starou dobrou SKYSTAR ve formátu *.TS rovnou do počítače.
Příspěvky, že někdo nahrává 8 filmů najednou čtu s úsměvem.
Na VUčku má nahoře položenej už rok rámeček na disk, a pořád nevím, jestli ho tam chci dát nebo ne. A z televize - mám Sony - nahrávka nejde v PC přečíst a abych to nějak konvertoval, to mě nebaví.
- výpadek LNB - hejno holubů udělá svoje, hlavně jestli to máš na střeš. Já to mám na balkoně a soused vedle krmil holuby a hrdličky, musel jsem ho napomenout. Každou chvíli podělanej talíř i LNB holubím trusem.

MMorous
Registrace: 10/2019

jednou to jsou starlinky, pak zase holubi. pak je to nedifinovatelny ruseni odkudsi z boku. na flashku to blbne, na sitovej disk ne. dve nahravky naraz to nezvladne ale jednu jo (soucastny disky davaj zapis 100MBs a cache ma jednotky MB) nebo tisic jinejch veci.
podle me to sou blaboly dokazujici ze prijimaci soustava neni v korektnim stavu vyhovujicim 100% bezproblemovymu prijmu.
ale dneska je standart resit externality.
takze ja tleskam. Rv Rv Rv Rv

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra