![]() |
|
Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?Většinou když přepnu na zápasy na těchto kanálech tak komentují slovenští komentátoři a jsou to ti, kteří v minulých letech komentovali na DIGI Sportech, čekal jsem víc českých komentátorů, třeba dnes šlágr Bundesligy Dortmund - Bayern:"Utkání začíná v 18:30 a bude se vysílat na Nova Sport 4. Už v 18:00 si nenechte ujít studio, které moderuje Filip Mentel. Hostem v něm bude bývalý slovenský fotbalista Peter Lérant, který kdysi působil v béčku Bayeru Leverkusen. Samotný duel pak komentují Stano Suvák a Marek Skáčik" Přesně tihle lidi byli na Digi, samozřejmě vím že komentátoři migrují, ale nemyslím si že ten zápas se odbavuje ze sídla TV Nova.. |
jean55
Registrace: 11/2018 Příspěvků: 1 094 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?@plekab :![]() |
icoq
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
@ivo2001A slováci sú po česky rozprávajúci maďari![]() ![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 627 |
![]() |
|
@petersk😁😁 ... Dobry ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 224 |
![]() |
|
@ivo2001To som len dokončil vetu TGM, prvá časť povedal to, čo si uviedol. Celá veta znie. Slovenčina je nárečím češtiny, takže slováci sú v podstate po česky rozprávajúci maďari. S tým myslel to, že slováci žili na území Uhorska.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 627 |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?No ja bych to shrnul, resite fakt blbosti :-D Budme radi za jakekoliv prenosy a hlavne komentar. Jediny rozdil ted mezi nami je, ze slovakum z karanteny pomalu "hrabe" a my za hodku musime z piva domu.![]() Skylink CZ, Skylink SK v šuplíku, HBO Max + SkyShowtime
|
faust
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 268 |
![]() |
|
@mmiriboyKdyž mi bylo 12 a to už je 65 let,tak mě na Zelené Žábě topil 20-letý voják,že jsem čehún.Kamarádi mu řekli dyť to je moravák,tak mě vytáhl a říká,mal si to hovoriť a jak jsem se rychle naučil hutorit po slovensku👍😉👍😂 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?bože máte teda problém och |
satmaker
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 624 |
![]() |
|
@korkoran![]() ![]() ![]() Takéto "potyčky - šikana" sa deje aj dnes a vôbec to nemusí súvisieť z národostnou otázkou. Skôr je to o meraní, že kto má väčšie péro! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 144 |
![]() |
|
@mmiriboySi predstav, čo taký priemerný Američan, zbehne si dole na dovolenku za Mexické hranice a je zo španielčiny celý "happy"!Myslím si že nemusí jezdit za mexické hranice a od poloviny USA na jich se mluví také Španělsky a také si myslím že člověk pokud žije v cizí zemi by měl mluvit tím jazykem kde žije a to myslím také Slováky kteří zde žijou a nebýt líný se něco naučit i když mi staří slovenštině trochu rozumíme a ti mladší už tolik ne a nebýt třeba jako náš bývalí ministr dopravy Gustávo Slanečka který po třnácti letech pobytu v Čechách říkal že se naučí česky a co myslíte? Nenaučil a pak byl ředitelem nákladní železniční dopravy ![]() |
pedro
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
@pedronie slovenštině , ale slovenčine . slovenština je vo windowse a v poniektorých mobiloch (americký paškvil). stadiaľ si to odpísal. kto , ako a kde za toľké roky čo tam býva , rozpráva slovensky alebo česky , v inej krajine ma vôbec neserie . práve naopak je to veľmi dobre , precvičiť si slovíčka . až ale niekto rozpáva tromi jazykmi a naraz ,tak tomu asi ťažko porozumiem. no , snaha sa cení.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?U sportovních přenosů mi slovenština (pro Slováky slovenčina) nevadí, od narození jsem Čechoslovák, ale nechápu jak může na veřejnoprávní televizi ČT1 uvádět pořad Objektiv slovensky p.Kubalová. Asi jen proto, že je to manželka vlivného moderátora p.Michala Kubala. Pamatuji dobu kdy byl šéfem zpravodajství slovenské televize TA3 p.Bohuš a ten musel skončit protože nemluvil slovensky........
|
Libour
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
@Libour"ten musel skončit protože nemluvil slovensky."To snad nie, takto prekrucat skutocnosti. "Šéfredaktor zpravodajství Petr Bohuš, který zároveň provází publicistickým pořadem Černý Petr, moderuje česky, čímž porušuje zákon o státním jazyce." Dovodom ukoncenia pracovneho pomeru p. Bohusa bol (v tom case platny) zakon o statnom jazyku, nie to, ze hovoril po cesky. Presnejsie by bolo, ze nehovoril po slovensky, ako to vtedy vyzadoval zakon o statnom jazyku. Vnimas ten rozdiel? |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?Asi jak na ukrajině- kdo nemluví ukrajinsky ven..![]() ![]() |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 671 |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?@ jean55 :"Tak to může komentovat Čech a Slovák" No vidím že tady je opravdu někdo pořádný nacionalista. Proč zrovna podle tebe ten Čech a Slovák a nemohl by to byt např. Moravák a Slovák nebo Slezan a Slovák když jsi založil toto téma s nacionalismem. |
Moravia CS
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 862 |
![]() |
|
ivo2001Ano a preto nemame v slovniku ako christiř a velblouda :D a este ako 90%populacie na zemi mame normalne nazvy mesiacov v kalendari..ale ano "slovencina je jen nareci cestiny"..ach boze daj mi silu![]() IPTV+Kodi
|
Shumi21
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 347 |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?@ Shumi21 :Pre teba sa teda pokúsim písať po slovensky aj keď som Moravák, od narodenia žijem iba na Morave a rodičia sú taktiež "Moraváci" (po slovensky Moravania). A môžeš mi teraz prosím povedať čo je podľa ten "christiř"? Nepíš láskavo po česky keď to evidentne vôbec nevieš. Vidím že si o sebe asi naozaj myslíš ako perfektne vieš po slovensky a pritom to nie je vôbec pravda ako vidím. Pokiaľ si tým myslel lievik tak to je po česky "nálevka nebo trychtýř" a žiadny christiř ako píšeš. Taktiež si sa ukázal ako nacionalista a dúfal som v to že Slováci budú múdrejší ako Česi. PS: Kedy si Česi a Slováci konečně uvedomíte že keby nebolo Veľkej Moravy tak by dnes s veľkou pravdepodobnosťou neboly žiadne Čechy ani Slovensko. Vidím že naozaj Slovák alebo Čech háji iba to svoje a keď príde na vec tak "Moraváky a Slezany" ako aj Moravu zo Sliezskom ignorujete úplne rovnako. Na záver eště následujúce. Ten kto naozaj rieši češtinu (naozajstnú a nie tú z Prahy a Čiech) v televízii tak to podľa mňa nemá v hlave až tak úplne v poriadku. |
Moravia CS
![]() |
|
@Shumi21@ Shumi21 : Oprava posledního odstavce.Na záver eště následujúce. Ten kto naozaj rieši češtinu (naozajstnú a nie tú z Prahy a Čiech) alebo slovenčinu v televízii tak to podľa mňa nemá v hlave až tak úplne v poriadku. |
Moravia CS
![]() |
|
@Shumi21Na co to bolo dobre?![]() |
romanss
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?Naprosto chápu autora tohoto příspěvku. Ať se na českých stanicích mluví česky a na slovenských slovensky. Jsme přece již téměř 30 let dva samostatné státy, tak nevím proč by např. zápasy českých fotbalových klubů v evropských pohárech měl uvádět slovensky mluvící moderátor, nebo tradiční pořad na veřejnoprávní televizi paní Kubalová. Zvláště když za dob federace paradoxně slovenští herci mluvili v českých filmech česky. Také nedokážu pochopit, jak se na českém webu někteří diskutující ze Slovenska navážejí do češtiny. Nedovedu si představit podobnou diskuzi na slovenském webu a sebe, jako obhájce češtiny ve slovenském éteru. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
@Shumi21co je to christiř a velblouda ? jsem Cech ale tyto slova opravdu neznam. a s tema mesicema,jsem rad ze je mame takto po cesky pojmenovane, dezenber,oktober,jun,januar,mi opravdu nic nerika.![]() |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Jsou stanice NOVA SPORT 3-4 české stanice?dezenber ti,ani nič nemôže hovoriť,i ja som z toho vedľa. |
stamar
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
@pedro![]() |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 093 |
![]() |
|
@acceNějak se tady s nima roztrhl pytel![]() Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@kristian1Oni se svezli z těma 90%. Měli to bez práce.Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.
|
milde
Registrace: 2/2018 Příspěvků: 3 823 |
![]() |
|
@acceJa cesky jazyk v slovenskych televiziach vitam.Akokolvek su nase republiky rozdelene, spolocne puto tu stale je. A verim, ze aj bude. Tak ako si nedokazem predstavit niektore klasiky (Marecku, podejte mi pero, nebo Tri orisky pro popelku, nebo...), tak rad prepnem na ceskych komentatorov pri sportovych prenosoch. Mrzia ma vyhlasenia typu "Ať se na českých stanicích mluví česky a na slovenských slovensky." - rovnako tak, ako zaslepene nacionalisticke vyhlasenia typu "Shumi21". Obidvaja pisatelia robia obom narodom hanbu. |
romanss
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
![]() |