Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

TivuSat + Skylink

Dobrý den,
jsem zde na parabole nový, žil jsem s rodinou dlouho v Itálii a před dvěma roky jsme se vrátili, nyní bydlím v Trutnově a rád bych zde v Česku sledoval italskou televizi a zároveň Skylink, podle různých českých a italských forumu (hlavne zde na parabole) jsem pochopil, že bych asi potřeboval nějakou Multifocus parabolu a Multiswitch, koupil jsem si tedy parabolu Maximus T-80 a multipřepínač

EMP Centauri Multiswitch 17/12
https://shop.atoselektro.cz/multiprepinac-emp-ms17-12piu-6_d2037.html?gclid=Cj0KCQjwuMuRBhCJARIsAHXdnqOXc74ant3UZFhID5-fHPg37gQ0st89JzFHyk-Q_5o8ykmRpcLEPLYaAo3ZEALw_wcB

a dva LNB Schweiger Quattro 714401 -
https://www.conrad.cz/p/satelitni-konvertor-quattro-lnb-schwaiger-velikost-feedu-40-mm-1371942,

chtěl bych poradit, jaký si mám koupit přijímač?
Předpokládám že by měl být na dvě karty (Skylink a Tivusat).
V Itálii jsem pracovně dvakrát do měsíce a mluvil s prodejcem v Media Worldu, ten mi prodá jak přijímač, tak kartu a pravděpodobně rovnou zaktivuje (budu se řídit podle rady Francka který je zde na parabole expert na Itálii).
Poradil by mi nekdo jaky prijimac koupit(rad bych přijímal Skylink i Tivusat na kazde televizi a pokud mozno těch pár pořadů ve 4K), televizí mám doma asi 5, z toho 3 jsou 4K se sloty na CAM, počítám s tím, že si postupne ke kazde koupim prijimac.
Mám ještě dvě otázky jestli jsou velke rozdíly mezi LNB a jestli je tento Schweiger LNB Quattro 0,2 dostačující, pokud mi někdo poradí koupil bych případně i něco jiného např. nějaké Inverto. Instalovat si to nechám od odborníka(Satan apod), chtěl jsem si ale vše nakoupit dopředu. Poslední otázka by byla Maximus T-80 mi dovolí sledovat 4 satelity, budu mít na té parabole ještě dvě místa, co byste doporučovali ?

danfolt
Registrace: 3/2022
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

@danfolt

Mal som na mysli takéto niečo:
MULTI KANÁLOVÝ MENIČ JOHANSSON 9640 KIT (skús si dohľadať predajcu a popis výrobku cez net!)
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@danfolt

jeste se musim zeptat, proc zrovna Skylink ? z hlediska ceny a nejake mini cz nabidky ano, ale jako standartni provider a balicek tedy uz radeji ten Tmobile ...

medard 1
Registrace: 2/2021

RE: TivuSat + Skylink

Mal som GigaBlue prijímač na modul TivuSat a Digi sk. Obidve služby potrebujú CI +. Jedna šachta išla druha nie, v TV Strong ( viem nič moc) nebol však môj TivuSat sólo makal. Všetko som skúšal, možné aj nemožné z predajcom, proste nič, súčastne to proste nešlo. Tak ma napadá, skylink? Prečo nie radšej spojiť lacnejšiu alternatívu DVB-T s TivuSat? Ešte k TivuSat: naštvaný že mi to nespolupracuje, som modul s kartou TivuSat predal. Teraz ľutujem, zaujímavé programy tam boli. Sem tam mi to hralo. Už som rozmýšľal aj nad sky IT, ale to je trošku “finančne” iný level. :-/

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

@Tami

..ale čo lutuješ ked vieš, že tivu sat sa dá bez problémov pozerať

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

RE-Tivu+Skylink

Len taky maly dotaz...
A kde je napisane že karta je parovaná s modulom???
Ved Tivieš spraviť aj cez Os..m tak isto ako Skylink
Tak že načo box s dvomi CL?

stanowat
Registrace: 9/2004

@Maneto

taky jsi to zaplatil ne? to ze nekde neco koupis neznamena, ze to je legalni na 100%. A 4K funguje na vsech nyni prodavanych kartach :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

@danfolt

A s LAN káblami ste ako? Máte ho aspoň jeden natiahnutý na povalu? Ako je rozvod LAN káblov v dome?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

LAN kabely s CAT7 mam natahnute po celem dome, u kazde televize je natahnuty, tyto kabely maji zcela urcite husi krky takze temito protahnu ten druhy koaxilani kabel jak mi tady vsichni radí

danfolt

@danfolt

A máš ho natiahnutý aj na povalu?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@medard 1

No popravdě, jsem vubec netusil ze nejaky TMobile satelitní poskytovatel vubec existuje,(jak píšu nahore 14 let jsem žil v Italii, dva roky jsem zpet v Česku) a ten Skylink jsem myslel, ze je tak nejak NEJ, urcite kouknu i na TMobile a porovnám.

danfolt

@petersk

Peter, musím kouknout do překladače co to je poval :)

danfolt

@petersk

Aha podkrovi :) , ano všechny kabely jdou nahoru na pudu do switche a do rackove skrine

danfolt

@danfolt

Prepáč, áno podkroví alebo puda. Lebo je možnosť aj nastreamovať niečo cez IPTV protokol. V skratke z Multifokusu do diseq prepínača, na pudu dáš 2 tunerový linuxový box s E2 s dvomi CI+ čítačkami na modul. napr. Opticum AX 4K-BOX HD61 Twin. Box zapojíš do domácej siete pomocou LAN. Ten box bude server a nastreamuješ ho plnohodnotne na 2 zariadenia. Linuxbox nebude napojený na žiadnu telku, ovládať ho pohodlne vieš cez OpenWebif z hociakého prehliadača zo siete. Samozrejme do koľko zariadení chceš tak toľko tunerov. Ale je to pre Teba asi nepriechodné, keďže si už nakúpil dopredu zariadenia.
Čo Ti tu píšu s tým natiahnutím koaxu je tiež dobré riešenie.

petersk

RE: TivuSat + Skylink

Ještě bych se zajímal, aby mi na tom chodily Multistreamy /9E+5W/, lepší je mít přijímač na 2 tunery.
Zkus si omrknout VU+ UNO 4k SE

MMorous
Registrace: 10/2019

@danfolt

pingni ma na mail tokk(zavinac)tokk(bodka)sk cisto nahodou som minuly tyzden akurat rozchodil Tivusat a veselo pozeram na viacerych TV tuto to nebudem rozpisovat lebo sa do 2500 znakov nevlezem z komplet navodom :)))

tokk250
Registrace: 11/2020

@matchboxx

Reagoval som na to že pokiaľ nemám italské občianstvo, ani bydlisko v Itálii a italské rodné číslo, že to ide aj bez toho... A snáď som jasne napísal že som modul a kartu kúpil... Ty dokážeš niečo kúpiť a nezaplatiť za to...? Ja nie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

aha, no jen tak dale :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra