Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

síla a kvalita signálu - jak zlepšit

Přijímač od Telly, parabola 90 cm, 1 LNB, síla 100 procent, ale kvalita kolem 30 %. Měřeno přístrojem přes menu systemové informace. Obraz kostičkuje. Co mám dělat? točit LNB? měním li horizont, nebo svislý úhel okamžitě klesá síla a nevidím nic. děkuji

Roman1952
Registrace: 2/2022
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54
Odpověď v diskusním vlákně

RE: síla a kvalita signálu - jak zlepšit

Pro "relativně kvalitní" amatérské nastavení paraboly podle ukazatelů v přijímači je nezbytné, aby celá parabola byla snadno přístupná (např. na balkóně) pro výše uvedené navrhované manipulace, a od antény byl výhled na "teploměry" na obrazovce.
Pokud se to dělá systémem pokus - omyl, a běhá se od antény k přijímači a zpět, bude nastavení paraboly prakticky nemožné. Pokud manželka stojí u přijímače k křičí na tatínka stojícího u paraboly "dobré, špatné, ještě trochu, zpět atd.", tak se akorát ti dva spolu pohádají, ale nejlepší kvalitu nenastaví.

Standa3
Registrace: 1/2006

Kedysi dávno som pár parabol nastavil obyčajným analógovým "pipákom" a doteraz bez problemov.
Akurát trošku trvá trafiť správnu druzicu.

Kasr
Registrace: 8/2008

@Roman1952

takový problém jsem řešil také a nechtěl jsem připustit,že ten smrk mi vadí.Nakonec jsem talíř přestěhoval o 5 metrů na bok a je to Ok. po čase to bylo zase ,ale lnb

korkoran
Registrace: 10/2006

@Standa3

to je pravda,teď mám Fubu na skoro na rovné střeše 3m nad zemí a mám tam zásuvku a beru sebou 19 tv

korkoran
Registrace: 10/2006

a co se tyce ty manzelky ktera na vas vola dobry spatny, tak tu je krasny reseni v podobe videohovoru, kdy jeden foun (notebuk atp) natocite na tyvku s teplomerem a druhej podobnej pristroj mate sebou. pak muzete pracovat jak chcete, zatimco vam manzelka pripravuje neco na zub :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

V dnešnej dobe, keď každý druhý satelitný prijímač ide pod Enigma2, nie je nič jednoduchšie ako spojiť sa sním cez IP adresu pomocou mobilnej apky SignalMeter... Posledné paraboly, aj na motore som už inak nenastavoval a nie úplne lacný 250 Euro merák leží v šuplíku... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Standa3

už několikrát jsem použil nejlevnější a nejrychlejší donastavení paraboly,rychle zaškolím důchodce u tv,budete mě říkat čísla kvality až vám zavolám,na střechu beru jen šroubovák ,kombinačky,kudlu,izolačku a klíče 10,13,14 a mobil,je to asi na 5 minut,všem to jede spoustu let a je to téměř za hubičku

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Hmmm, tak tímto způsobem by mě práce za 1/ nebavila, 2/styděl bych se říci o peníze, 3/nevěřím, že se takto dá odvést kvalitní práce, 4/ začátek konce řemesla. A kdo se tímto živí, má potřebnou techniku k dispozici.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107
Registrace: 8/2021

@Varos107

souhlasím,není to zábava,ale za dvě stovky i s cestou to nikdo nezvládne,navíc výsledek je stejný,jako machrovat na důchodce s měřákem za 60tisíc a říci si dva litry,to bych se styděl zase já

pierrepetr

Za dvě stovky i s cestou se to zvládnout opravdu nedá:)) A machrovat s cenou měřáku? S tím jsem se nikdy nesetkal, ani neslyšel, že by to někdo dělal.

On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000

Varos107

nejaky merak aspon ten najlacnejši by sa určite hodil na taketo ladenie. :lookaround:

jopo166
Registrace: 1/2009

Každou chvíli je něco slušného k dostání

https://www.ebay.com/itm/185555868171?hash=item2b33fdda0b:g:nhcAAOSwjL5jC3eE

Varos107

@Varos107

Mame aj u nas dobre meraky,
napr. AB CryptoBox Meter za 80€ R^
a netreba kupovat na ebay,hlavne
nie za take peniaze Rv

A je to
Registrace: 4/2019

To není měřák, to je hračka.

Varos107

@Varos107

Tvrdis ty
Je to plnohodnotny kvalitny merak
Mam ho doma a som uplne spokojny
A usetril som 600€
:)))

A je to

@A je to

Ano myslel som niečo take lacne ako pišeš.

jopo166
Registrace: 1/2009

hoši

v dnešní době to platí,ale třeba v roce 2010 to bylo jinak s cenou,co se týká mé zkušenosti s opravou na dálku přes mobil,je to ideální v nepřístupných a nepříznivých podmínkách třeba na vánoce chce děda koukat,parabola na komíně šikmá střecha,námraza atd. -10°c,to jinak nejde,za 5minut toho máte plný brejle,samozřejmě nové montáže se dají plánovat a připravit i podle počasí,pak měřák najde uplatnění,jesli budu na střeše,když to jinam nejde,hodinu o nic se nejedná

pierrepetr

A je to

Je to hračka. Plnohodnotný měřák, měří parametry signálu coby BER před a za korekcí, modulační chybovost,kalkuluje rezervu příjmu před QEF, má čítač neopravených paketů, měří DC proud do konvertoru, analyzuje obsah streamu, měří bitrate a především, má kvalitní spektrální analýzu. Ta hračka toho umí z tohoto seznamu kolik?

Varos107

@Varos107

Ale antenu som s tym perfektne nastavil :8)
A to je hlavne
Nepotrebujem pristroj pre profika

A je to

@Varos107

Možnosť merania: Sila signálu, kvalita signálu, SNR, PWD, BER.

Praktickým je zabudovaný kompas, výhodoua u tejto cenovej kategórii je možnosť zobrazenia konštalačného diagramu a spektrálneho analyzéru.
Meranie DiSEqC prepínačov a DiSEqC motorov. (DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a USALS).

Samozrejmosťou je zvukový indikátor signálu a pre lepšiu prácu na slnku má aj veľký dvojciferný displej s hlásením o kvalite signálu.

Staci v pohode R^

A je to

Chápu. Souhlasím.

Varos107

@pierrepetr píše:

...už několikrát jsem použil nejlevnější a nejrychlejší donastavení paraboly,rychle zaškolím důchodce u tv,budete mě říkat čísla kvality až vám zavolám...
Takýto "primitívny" spôsob som použil naposledy snáď 10 - 12 rokov dozadu.
Potom boli časy, keď som používal malú LCD tv a malý stb. Umiestnil poblíž paraboly a nastavoval p. Toto tiež už nepraktizujem!
Potom som používal istý čas Schwaiger sf 9000 a teraz už dlhodobo Deviser S30. A úplne mi to postačuje na to, že paraboly chodím nastavovať možno raz za mesiac, nakoľko mnoho ľudí v našej obci prešlo na internetovú TV (po obci je optika), tak tých opráv, nastavovaní parabôl je oveľa menej, ako tomu bolo po minulé roky. A v podstate ten Deviser mi úplne vyhovuje a zatiaľ nemám v pláne kupovať iný drahší profi merák. Nemá to zmysel.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

jak píšu,jsou montáže,kde je problém i dosáhnout na efko LNB bez risku svého života,někde prostě měřák nemohu připojit a jsem rád,že dotáhnu matky třmenu napravo nalevo na max signál,někdy jde o život,když to tam nějakej de.bi.l tak namontoval

pierrepetr

Jak píše @Maneto, aplikace v mobilu úplně stačí pro domácí soukromé nastavení paraboly. Opičky u toho nepotřebuji. Pak sám vidím na tv jak funguje. Něco jiného je když se s tim živím. Abych si koupil jako lajk sat přijímač za 7000Kč a k němu přístroj na nastavení paraboly za 60000Kč. To je trochu do nebe volající😧

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@Roman1952

Orež už konečne tie borovice... ;)

Kimlo
Registrace: 1/2017
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra