Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Koupě televizoru

Poraďte nový televizor. LAN, červené tlačítko a satelitní tuner.
Dobrá kvalita. Děkuji za odpověď.

navrami
Registrace: 12/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

@medard 1

Mě taky štvou SD programy v televizi. Lepší by bylo alespoň HD. 4K v klasickém CZ tv vysílání není. Tak na co si v dnešní době mám kupovat novou tv. Abych hledal exotické programy v cizí řeči? Nebo jak se v Africe mrouskají tygři? Rv

Petor58
Registrace: 11/2021

@Petor58

Máš samozrejme pravdu, Okres na severe ani Sedemnásť zastavení jari si asi v 4K už nevychutnáš. Na ten televízny zážitok ti bude stačiť aj TV Rubin. Vlastne ten už bol farebný, takže radšej ešte niečo staršie.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

@JanM

Pokud budeš jen tak sedět a čekat, až ti někdo pustí 4K program, tak se 4K v nativu jen tak nedočkáš.
A jestli vrchol tvého umění je najít video na Youtube, tak to klobouk dolů....
Podle některých přítomných by jsme do dnes jezdily na koních-na co auto, dojedu tam stejně, že?

.......

jito
Registrace: 12/2005

RE...

kupoval som tv cca 2 tyzdne naspat

50" Samsung QE50QN90B (neoQled) ... zatial spokojnost

Samsung ma aj tvoj rozmer 43" Samsung QE43QN90B

splnuje vsetko co potrebujem ...

nech sa dari, ahoj ;)

ps: nie som velky zastanca Samsungu, ale ak nepojdem od oled (cenovo vyssie, tak aktualne nic ine ako Samsung cloveku neostava)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

@Petor58

No neviem ako ty, ale mnohí sme zažili TV ešte v jednej farbe a na spočítanie programov nám stačili dva prsty... O niekoľko dní budem mať "double years of Christ" a najvyššiu kvalitu obrazu si chcem aj ja stále vychutnávať... Nerozumiem, prečo by to mala byť výsada len mladších...
Streamovaciu platformu NETFLIX mám od roku 2014 cez Londýnsky účet v ponuke Premium pre štyri 4K zariadnia... Na Slovensko sa dostal s obmedzeným množstvom titulov a aj to len v originále v roku 2016... Až v roku 2019 pribudol CZ dabing /nie SK/...Stream Disney+ sa objavil u nás až v júny 2022, tak si veľa času na jeho sledovanie asi nemal... Amazon Prime Video sa na Slovensko dostal približne v roku 2016, no až v roku 2021 pribudli CZ titulky...
No občanku predsa máš, tak či s niekým zdielaš názor, alebo sa s ním stotožňuješ, je len a len tvoja vec... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

@Maneto

Měl jsem vše co vypisuješ. Na konec jsem si nechal jen Amazon Prime Music. Ty filmy mám na Archiv czsk.

Petor58

@black13a

Máš pravdu, ale na stromě ještě nežiji. Možná by jsi se divil.

Petor58

RE: Koupě televizoru

Patřím tu k nejmladším ale nepřipadám si že bych žil v jeskyni. Nicméně pro mě je důležitější obsah než kvalita, takže kvalitu beru tu nejlepší kterou se mi podaří sehnat. Někdy je to Full HD, někdy PAL a někdy VHS kvalita z Youtube. Stejně tak se nebudu dívat celé dny na teleshopping na 19E jenom proto že je ve 4K.

To nejlepší co mám kromě pár BluRay je nejspíš základní balík Fransatu, což je Full HD 1080i s bitrate 5-7 Mbit. Jo ještě jsou tu Němci na 19E s 9 Mbit bitrate a 720p rozlišením, kvalita mi připadá tak stejná. Přes Full HD se moc nedostanu ani na internetu, tedy ve službách co používám. MYTF1 má maximálně 1280x720 se 2 Mbit, france.tv a VTM.Go mají tuším Full HD kolem 3-4 Mbit. Ještě občas stahuju z Youtube, tam je to mezi VHS kvalitou a 1080p. Kromě už jsem většinou rezignoval i na čekání na CZ dabing, u takové Fort Boyard bych se u nových dílů ani nemusel dočkat. Takže Full HD s francouzským zvukem bez titulků je u mě zcela normální stav. Česky mám pouze DVB-T2, pirátské ripy z ulozto a taky DVD a BluRay

Jak správně říká @jito, sedím a čekám až nastane aspoň jedna ze dvou věcí
1. Až France TV nebo TF1 spustí řádné vysílání ve 4K. To by pak totiž byla taková Fort Boyard nebo Star Academy ve 4K. No když Fort Boyard začínala v analogu a prošla přes SD a FHD, proč by nemohla být ve 4K. Existuje tu kanál Fransat UHD ale nevím co vysílá. I když to není zas tak nereálné, kdysi tu byla zpráva že LOH 2024 už mají být ve 4K. Ale nevím na čem to bude.
2. Až se někde v Evropě objeví použitelná VOD služba, abych mohl konečně přejít z klasické TV na streamování TV pořadů. Měla by mít katalog France TV a TF1, kvalitu obrazu minimálně stejnou jako sat a časově neomezenou dostupnost pořadů. A to nejdůležitější, aby se dala platit s českým bankovním účtem.
Do té doby je zřejmě nereálné abych měl většinu obsahu ve 4K. Nechce se mi kompletně měnit žánrové požadavky abych měl Netflix nebo Amazon Prime. I když to Disney+ už by možná za pokus stálo, ale pokryje mi tak 10%.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@navrami

máš oči?asi ano,jinak bys chtěl rady na rádio,zajdi do obchodu,koukej a moc se neptej podavačů,já když budu cokoliv shánět,nikdy se nebudu ptát tady,ani nikde na netu,každý máme doma to nejlepší na světě,jinak bychom to snad nekupovali

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Koupě televizoru

@navrami

zdravim, aky je dovod uhlop 108?, nezmesti sa 55?, v tejto uhlop nekupis nic dobre a uz vobec nie v zmysle cena vykon, napis aka najvacsia uhlop je u teba mozna a rozpocet, ci sa na tv pozera aj z boku, lebo v mnohych domacnostiach to tak skratka je a ci pozadujes napr android v tv-kodi, iptv..., na satelit odporucam box a nie tv, ako si na tom s enigmou?

peterkozel
Registrace: 10/2019

@petersk

Ahoj, nezlob se, ale nemohl jsem Ti dříve odepsat na tvůj komentář. Skončil jsem jak jsem trochu napadl toho dřevěnýho panáka, co pořad hledá F1 zdarma. Tvůj citát:
Koupě televizoru 30.09.2022, 13:27.10 
"Musíš počkať na kolegu milde, on Ti napíše čo má doma a to je najlepšie" (měl jsem citron) Děkuji, že jsi mě zvednul sebevědomí.😆
Ale jinak o tv se zatím nezajímám. . Mám starý Samsung UE55F6740SB a šlape ještě dobře. Až budu něco kupovat, tak si poradím i bez tohoto fora.

Vu+Uno 4K Se, parabola 90cm, motor SG 2500, Nokia 8010, Skylink cz sk, Magenta tv, Sweet tv cz sk, Sledování tv, SkyShowtime, Netflix, MAX, Disney+, Prima+, IPTV.

milde
Registrace: 2/2018

@milde

Ani za 2 týždne na blacklistu si to nepochopil, čo som s tým myslel?

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra