Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

Koupil jsem si TV Samsung QE43QN90B a zapojil DVB-T2 a satelitní přijímač VU+ ZERO 4K s kartou od Skylinku. Je zajímavé že obraz přes pozemní síť je kvalitnější něž přes satelit. Přemýšlím jestli nemám satelit prodat a koupit dekódovací modul CAM 803. Nemá někdo s tímto modulem zkušenosti?

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

kvalitnejsi v pozemaku je jen ČT jinak je to děs a běs :))) po vsech smerech 👍
a cam 803 nagra je na sat skylink 👍

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 1 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medard 1

Já mám u všech z pozemního kvalitnější obraz. Nevím jestli to není kvůli televizi.

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

A to si ještě za tu “kvalitu” nechává Skylink platit nejen od diváků, ale i většinou od provozovatelů...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 2 550
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

Kvalitnější můžeš mít max. ČT programy. Ostatní vysílají v pozemáku v SD, kdežto na satu v HD. Asi máš nějaký problém s HW, např. propojení receiver - TV nebo máš třeba nastavené špatné rozlišení output signálu na receiveru. Možností je víc...

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (27,5w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011
Příspěvků: 481
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mtz7601

Nevím prostě je to tak. Sat je propojen s TV kvalitním hdmi kabelem nainstalované image VTi 15. Nevím jestli je možnost že by si to ta nová TV dokázala nějak vylepšit.

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

A výstup ze Zero máš nastavený jak? 4K? Nebo 1.080p? 1.080i? Jiný?

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (27,5w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011
Příspěvků: 481
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mtz7601

V nastavení jde maximálně 2160p a to tam mám. Vlastně se to nezmění i když jsem zkoušel 1080p nebo 1080i.

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

a jak udelas napr z 720p napr 4K ? asi čáryfuk 👍 :))) pozemak je proste f.ck y.u

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 1 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

@medard 1

Ale on to píše naopak, že pozemák má lepší obraz. Což je nesmysl. Maximálně ČT a i to je diskutabilní. Já nepoznám rozdíl ČT z DVB-T2 a z 23.5E.

Zgemma H9 Combo / Gibertini 105cm + motor Amiko DM3800 (90e - 50w) / Toroidal T90 (28,2e - 1w) / Mascom OP 85cm (27,5w) / Praha

mtz7601
Registrace: 11/2011
Příspěvků: 481
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mtz7601

ale vzdyt to pisu. vzdyt reaguju na to ze podle nej je pozemak lepsi :)))
tak ja teda jednoznacne poznam rozdil ČT z T2 a z kabelovky Vodafone. a T2 ma rozhodne mnohem lepsi obraz. ale je to jenom jedina ČT ktera je v pozemaku lepsi nez neco jineho.
a jestli nevidis rozdil mezi T2 a A3 tak opravdu nevim co na to rict :)))

medard 1
Registrace: 2/2021
Příspěvků: 1 268
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

udělej pokus a napiš výsledek,zapoj sat koax do tv a nalaď skylink,koukni na čt24 na to netřeba karta,napiš rozdíl

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 575
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Mám to složitě všechno protažený obývací stěnou a nejde to jednoduše udělat. Vlastně jsem položil otázku o zkušenostech s modulem CAM 803. To o kvalitě obrazu bylo jen konstatování jak to funguje v nové TV. Chci VU+ ZERO 4K prodat a zůstat jen na pozemáku nebo koupit ještě ten modul.

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

no diskuze se rozjela spíš o kvalitě vysílání T2/S2,modul ti z obrazem nic neudělá

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 575
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

ale bude to mit jednodussi nez nejakou dalsi krabicku

matchboxx
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 2 523
Odpověď v diskusním vlákně
 

@matchboxx

to ano,pokud jen kouká

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 575
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Dneska už jen koukám. Už mě přešlo různé nahrávání a lovení sat. družic po nebi. První přijímač jsem koupil v roce 1991 v Německu a byl to Amstrad. Pak jsem si vyrobil polární závěs a natáčení atd.

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

jasný,já spíš nechápu proč máš s2 horší t2

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 575
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Já to taky nechápu. Jsem už starší člověk slabší zrak a začal jsem to zkoumat až když mě upozornila rodina a návštěvy.

Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 102
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

zažil som u zákazníka očnú vadu, každý si musel nastaviť obraz podľa svojho gusta---

zoly
Registrace: 9/2012
Příspěvků: 333
Odpověď v diskusním vlákně
 

to Lapid

Pokuď tě musela na nekvalitu upozornit rodina,tak asi navštívit očaře......

Jinak VU+4k je určitě lepší jak tuner v tv.....ten ve 4K asi nebude. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 3 763
Galerie: Kamil_k4
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

Pokuď kouknu na Očko na plátně,tak je mi na zvracení.....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 3 763
Galerie: Kamil_k4
Odpověď v diskusním vlákně
 

Kvalita obrazu

satelit nastaviť na výstup 1080i50,kvalitný HDMI kábel,podľa návodu od TV zasunúť HDMI kábel do správnej zásuvky !

garbanka
Registrace: 8/2009
Příspěvků: 591
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kvalita obrazu Sat - DVB-T2

@mtz7601: tak to ani náhodou, rozdíl ČT u Skylink a T2 je patrný na první pohled (T2 na 75" na integrovanem tuneru, S na VU+).

Jantars
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 572
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mtz7601

To je obrovský omyl! To, že je něco v rozlišení 1080 ještě zdaleka neznamená, že je to kvalitnější než 720 nebo 576. Zcela zásadní vliv totiž má datový tok, a ten má SkyLink naprosto otřesný! 20 programů v H264 na jednom transponderu je prostě trošku přes čáru. Příkladem budiž Canal+ sport, který je sice HD ale datový tok má 2Mb/s. To musí být samý čtverec!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 586
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

Placnout TV na zed a pak tam nemoct ani pokusne strcit koax do sat tuneru je taky dobry... kam davate rozum, lidi? :)))
Proste zkus to co uz psal piere - porovnej CT24 z VU a CT24 z interniho sat tuneru v TV a budes vedet... bez toho nema cenu tady debatovat, problem muze byt taky v nejakem nastaveni toho hdmi vstupu v TV, ale obecne at se tady diskutuje o cem chce, ja jsem jeste v praxi nevidel zadnou TV, ktera by davala obraz z vlastniho interniho tuneru horsi, nez z jakehokoli externiko tuneru pripojeneho k dane TV pres hdmi

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 112
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra