ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Postup při ladění satelitu na TV

Budu připojovat parabolu přímo na TV a používat v ní modul od Skylinku. V návodu jsou dvě možnosti a neví která je lepší. Buď zapojit satelit na TV a vybrat družici a naladit kanály nebo zapojit hned modul a pak ladit.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Postup při ladění satelitu na TV

Můžeš tak i tak ten modul na to vliv nemá
uživatel
Fera74
Registrace: 9/2022
Příspěvků: 16
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Fera74

Jde o to že v návodu k TV od Samsungu je když při ladění zvolím Skylink pak nejdou seřadit kanály.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Postup při ladění satelitu na TV

samozrejme, prtz jsi zvolil fastscan od skylinku.
uživatel
Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Příspěvků: 69
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Bohemia cz

Tak že je lepší fastscan vypnout a ladit manuálně?
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

1. akú máš TV? 2. Máš správne nasmerovanú parabolu ? 3. Máš jednoduché LNB alebo Monoblok na 2 družice ?
Fastscan to neovplyvní ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 3 141
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dzordzo

TV je Samsung a jednoduché LNB s dobře nasměrovanou anténou. Jde mi o to že měním satelitní přijímač za modul v TV a dost zmatečný návod co byl k TV a mám rád srovnané kanály podle sebe. Ještě to nemám zapojený.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

No ono ty TV ze sat tunerem jsou porod samo o sobě,nechtěl bych to ani zadarmo. :O

Skylink//13°+16°+19.2°+23,5°+39°+42°+52°+0,8°w+30°w//Octagon SX88+ SE WL
uživatel
jackino
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 5 052
Galerie: jackino
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

Při ladění si nevybereš Skylink ale jiný satelit nebo satelit 23.5E.Nevím přesně co Ti to nabídne.Prostě při nabídce ladit Skylink se tomuto ladění vyhnout.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv Finlux s Smit CA-Modulem.Příjem pozic 80E - 45W.
uživatel
Jarous
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 640
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Postup při ladění satelitu na TV

Nevím jak Samsung, naposledy jsem ladil Philips a Panasonic a postupoval jsem tak, že automatické ladění jsem pustil s odpojenou antenou a transpondery potom naladil ručně. Mám tím naladěny jen programy, které chci. Potom přetažení do oblíbených a seřazení. Jinak souhlasím, raději settopbox.
uživatel
torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 195
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

proc nanualne ? staci automaticky nebo blind scaninng. ale rucne to jde samozrejme take.
uživatel
Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Příspěvků: 69
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dzordzo

jaaak ze to fast scan neovlivni ? kdyz tam da fast scan skylinku tak mu to seradi programy tak jak si to usmyslel skylink. a to on nechce.
uživatel
Bohemia cz
Registrace: 3/2022
Příspěvků: 69
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Jarous

Našel jsem na netu návod a asi to tak udělám. Připojím jen parabolu a nastavím satelit a dám naladit kanály. Pak vypnu TV a připojím modul do TV.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

Zase bláboly. Přečti si po sobě co píšeš a na co se vlastně ptáš.
Ten Skylink budeš ladit přes Sat tuner v TV , nebo přes externí satelitní přijímač?
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 326
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lapid

Na Samsungu bych poradil, Skylink naladit pomocí Fastscan. Vždy budeš mít aktuální seznam programů, když budou nějaké změny. Sice ti nepůjdou programy přesouvat podle sebe, jak jsi výše zmínil, ale jsou vcelku logicky uspořádané a dá se na to rychle zvyknout. Anebo je pak možnost vytvoření Favoritní skupiny programů. Uložíš do ní všechny své oblíbené programy a setřídíš podle sebe... Ale ne vždy je to možné..každá TV to má jinak. Liší se to model, od modelu.
uživatel
john72
Registrace: 7/2011
Příspěvků: 89
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

bez fast scanu

ladit tv je porod ,trvá to dlouho a pak si třídíš programy u tří kafí,nakonec budeš spokojen,než ti přidají novou stanici,pak jedeš znova,nebo jestli ti dovolí,tak ručně,nemluvím o problémech s novou tv,prostě něco rozhrabeš a musíš dát továrko,šup a jedeš znovu,nebo reklamace,šup a znovu,fastscan je ideální,na seznam si rychle zvykneš,nebo do oblíbených v nouzi
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 510
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@Lapid

jo a modul do toho netahej,ten pouze dekoduje,na ladění netřeba
uživatel
pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 510
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@Bohemia cz

Blind scan je dobrá rada, jenže kolik uživatelů dneska ví co to vlastně je.
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 3 770
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@Lapid

Podle charakteru tvého dotazu ti doporučuju používat fastscan (aut.ladění) a necrcat se s ručním laděním - přesně jak píše pierrepetr, nic neměň, na dané pořadí programů si zvykneš a nekomplikuješ si život v případě nějakých změn atd... Jestli máš nový Skylink modul CAM803 tak si můžeš vybrat jestli použiješ fastscan ladění pomocí modulu nebo to necháš na TV, já Samsungy neprovozuju tak nevím... výsledek bude asi stejný...
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 094
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

RE: Postup při ladění satelitu na TV

Nastavit manuální ladění, nastavit frekvenci 12344H, zapnout vyhledávání sítě a začít ladit. Existuje pak několik programů na editaci seznamu kanálů, kde se dá určit pořadí TV stanic.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * RTL-SDR Dongle * NAS
uživatel
Dusan
Registrace: 9/2004
Příspěvků: 1 114
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@pierrepetr

Tak jsem to všechno hned zapojil a dalo mi to na výběr jestli chci fastscan s modulu nebo TV. Dal jsem z modulu a už si s tím řazením poradím. Na podpoře Samsungu mi poradili že mám zapojit satelitní anténu do zdířky MAIN. Ještě je tam jedna SUB. Problém je že mi zmizelo pozemní vysílání. V poradně Samsungu si s tím nevěděli poradit a prý mi odpoledne zavolá nějaký odborník od nich.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@Lapid

No jestli chceš používat v Samsungu kombinaci DVB-T + SAT tak přeji hodně úspěchů při přepínání (... z toho se uživatelsky zvencneš a svůj starý combo box budeš vzývat do nebes.. :))) )
uživatel
lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 094
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

RE: Postup při ladění satelitu na TV

Samsung neznám, ale u Sony jsem si s tím taky hrál a byl tam další problém, a sice max. počet uložených kanálů. Když jsem to naladil a začal třídit do oblíbených, v určitým okamžiku už to do oblíbených dál nešlo, nebylo už místo v paměti.
Mrkni, jestli Samsung k tomu dává nějakej editor, kde si můžeš settings upravit v počítači, já to u SONY rychle vzdal. Přijímač je přijímač, těch pár ušetřenejch korun za tu práci a nestojí.
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 326
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@lance

To máš pravdu. Teď se mi náhodou podařilo přepnout na pozemní a satelit zase nejde. Asi vypěním a po neděli koupím levný sat. přijímač kam půjde ten modul.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@lance

Přepínání funguje bez problémů. Nevím, jakou verzi Tizenu máš, ale při správném nastavení vše funguje, jak má. Obvykle bývá problém mezi hlavou a dálkovým ovladačem...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * RTL-SDR Dongle * NAS
uživatel
Dusan
Registrace: 9/2004
Příspěvků: 1 114
Odpověď v diskusním vlákně 3dny
 

@Dusan

Už jsem na to přišel jak to přepínat, ale snad to pochopí i manželka. Mám TV Samsung QE43QN90B a nejde to přepnout jedním tlačítkem.
uživatel
Lapid
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 96
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra