![]() |
|
Koupě nové tv oledČauky chci koupit novou tv oled mám vyhlídle dva typy Sony 65A90j a Sony 65A83k chci pouze na sledování filmů ve 4k ne na hry poradíte mi někdo kdo má tyto tv jakou |
brumla
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 289 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 88 | |
![]() |
|
RE: Koupě nové tv olednejenom Sonka dnes uz vsechny tv resp znacky jsou spotrebak. 👍tak v Plzni ma asi ten prodavac nejaky problem se Sony,asi zhrzena milenka. 👍 jinak Planeo byvalo kdysi kvalitni ale drahy, no a dnes uz je jenom drahy. |
medard 1
Registrace: 2/2021 Příspěvků: 2 160 |
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledPodle legislativy EU musí být od loňského roku například TV, monitory, pračky, ledničky atd. vyráběny pro životnost 8 let a víc, musí mít dostupné náhradní díly ještě 10 let po skončení výroby, a ty díly musí být snadno vyměnitelné atd.... Zdroje dochází, musí se šetřitDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledno kdyz to rika legislativa EU tak to bude asi urcite pravda![]() a uz vidim jak svoji 65" tv zenu nekam do servisu, uz jenom ta preprava, plus cena servisu, a cesta zpet, a jsme minimalne na 10ti tisicich, a pak ji doma pustim a bude to nastejno jako kdyz ji odvazeli, a to se vyplati. ![]() |
medard 1
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledGůglím nahoru dolů a potvrzení o legislativě, která nařizuje životnost 8 let nějak nemůžu najít. Zdroj tvrzení? |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 665 |
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledVy sa tu natahujete a chlap si uz TV dávno kúpil...![]() |
Kimlo
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 631 |
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledSONY umi dneska jen 3 veci velice dobre. fotaky, playstation a mobily (v japonsku je nakously jabko az za nima).televize jsou drahy. nic jinyho. ale pokud nekdo vlastni vic veci z ekosystemu tak to maj odladeny opravdu na jednicku. otazkou je, jestli to ma smysl Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@MMorousJestli to bylo na mě, ten román, tak to souvisí s OLED a vypalováním obrazu.![]() |
OrHoro
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 915 |
![]() |
|
@OrHoroVypalovani obrazu na OLED? Leda tak v roce 2014... Dnes se pise rok 2023. |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 821 |
![]() |
|
@Jean Renopsat si muzes co chces, bohuzel realite ses minul velkym obloukem. tahle vlastnost je meritelna. s tim nic neudelas. alr oko se da zblbnout velice rychle :)mimochodem, proc myslis ze se vyvijeji derivaty OLED ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@tornyBez urážky, asi googlíš špatně, já to včera vygooglil do 5 minut. Vím to už delší čas, ale než jsem to včera napsal, ověřil jsem si, že se to vztahuje i na televizory. Tady je tuším nějaké omezení na odkazy, nemíním pročítat pravidla, takže odkaz dávat nebudu. Je mi vlastně jedno, jestli ti to potvrdím odkazem, nebo ne ....DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
@bublajsa kdo tedy vyrábí dobré televizory konkrétně jsem vybíral OLED ? SONY, Panasonic, možná Hisence ?Jistě SONY jednu dobu vydělávalo na Playstationech, mobilech a spotřební elektronika šla na druhou kolej. Já měl kdysi CRT SONY Trinitron, a to byl na tehdejší dobu špičkový obraz, i životnost, poslední CRT TV, koupila si ho i kdysi sestra už byl šrot, podobně šly do kytek i TV od Nokie. Kde jsou SONY ES-pritové přístroje .... asi nikde, aspoň jsem je nikde neviděl v nabídce. Ale z čeho vybírat ? DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
@geronimohsony trinitron byla revoluce, nic takoveho ale tedka nemaji.pokud bych dneska resil tyvku a nemusel resit cenovky, tak spis QDOLED ale masivne bych vahal, jinak bych spis resil microled. tam fakt k zadny takovy degradaci jako u OLED nedojde ani omylem a svitivost je mnohem lepsi. kdyz vidim testy 2 roky starejch OLED panelu po nejaky zatezi a ty panely maji meritelnou degradaci, tak bych to nechtel. ale jako chapu ze kdyz si nekdo nafouk ego takovou investici, tak popre uplne vsecko, klidne i tu vedu a bude tvrdit uplne cokoli :))) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsRealite som sa minul velkym oblukom? Ha ha! Naopak, mam vlastnu skusenost.Mam LG OLED 65" od Vianoc 2017. TV ide priemerne 5-7 hodin denne, povacsinou filmy, takze logo TV kanalu je tam nehybne 90-120 minut, potom sa zmeni TV kanal. Alebo aj nie a logo je tam dalsich 90-120 minut. Po vypalovani ani stopy. Ani naznak. A ze som to uz podrobne skumal na zaklade urban legend z diskusneho fora... Tot moje vyhybanie sa realite velkym oblukom ![]() |
Jean Reno
Registrace: 2/2022 Příspěvků: 1 821 |
![]() |
|
@bublajsNo já nevím, jestli ta zmínka o popírání byla na mně .... nevím, že bych něco popíral. Chtěl jsem OLED už roky, ale PDP Panasonic tehdejší nejvyšší řady VT hrála ( a ještě hraje ), a tak jsem se k tomu odhodlal až loni.Jestli ten Samsung QD-OLED má být odpověď z čeho vybírat, tak já vybíral do 50" a žádný Samsung QD-OLED jsem neviděl, a v čem bych si pomohl, když je to slále panel OLED + potenciálně poruchového něco navíc ? I SONY má větší telku s dalším přisvícením OLED panelu, ale já nepotřebuju vyšší jas. Tvá věta že nedojde k degradaci je úplně mimo, to ještě nikdo neví, to se uvidí až za pár let DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
@Jean RenoNo podobně vypalování hrozilo u Plasmy, a já po 11 let intenzivního provozu nemám ani náznak že by se něco vypálilo, ale uznávám, že Plasma a OLED nejsou vhodné třeba na hry, i když já hraju jen šachy na LCD![]() DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
vedet znamena meritvedet znamena merit. degradace OLED panelu je meritelna. cim vic panel sviti tim vic k ni dochazi. to neni chyba, to je vlastnost. tahle vlastnost se resi pouzitim ruznych pomocnicku jako jsou kvantovy tecky atp.dokonce i u tech plazem je meritelna degradace. vsechno je to o tom jak kvalitni metodu pouzijete. nekdo stavi vsechno na pavede oka+mozku nekdo si vezme kalibrovanej meric a zmeri to. to je veda. takovy videa na webu jsou, kdo to nevidel, tak pak operuje pavedou. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
@bublajsa ze se ten OLED panel pravidelne cisti a vybrusuje ti urcite nic nerika ze ?pro normalniho zakaznika neni dulezite co a kde nekdo nameril ale to co vidi, a zadne vypalovani tam neni.! pokud TY mas doma neco vypaleneho tak je to jen a jen tvuj problem. 👍 |
medard 1
![]() |
|
@geronimohkup si SONY z Belgie, bude to o neco drazsi a slozitejsi s dopravou, ale vyplati se to. a jestli chces LED nebo OLED to uz je tvoje rozhodnuti. kazdopadne bych se snazil vzdy vybrat ten nejlepsi model pokud to teda mas domu na kazdodenni koukani a neee nekam na chalupu. 👍 |
medard 1
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledJá vám děkuji za vaše názory dnes jsem telku přivez sony 65 a 90 j cena byla 49900 Kč obraz teď porovnáváme s televizí Sony 65 a 8 kterou mám dva roky ty jsou na obrazu hodně znát samozřejmě výši jas ale i barvy a detaily v obraze je vidět že se to hodně posunulo vpřed. |
brumla
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 289 |
![]() |
|
RE: Koupě nové tv oledA8 byla dobra, a A9 jeste lepsi. 👍 tak prejeme pekne pokoukanicko, a at dlouho slouzi, stejne jako zdravi. 👍 |
medard 1
![]() |
|
@medard 1Já nic nesháním, koupil jsem před měsícem a půl Sony XR-48A90KDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
@brumlaGratulace - až přestavim obejvák tak pudu taky do druhý do sonky 65 |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@geronimohtak pardon to patrilo brumlovi asi jsem to prehledl 👍 |
medard 1
![]() |
|
@geronimohMusím potvrdit že v nastavovacím menu u TV SONY je na výběr Google TV nebo normální TV - včera brácha přivez novou Sonku a bylo to tam. Dali jsme samozřejmě Google a dál to nezkoumali |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
@MMorousJá dal taky Google, a dál to nezkoumal, i když tam je dle reklamy nějaké promo, využívám ji spíš jako monitor. Ostatní řeším přes AVR, PC, sat.přijímače combo ....DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 88 | |
![]() |
|
![]() |