Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Koupě nové tv oled

Čauky chci koupit novou tv oled mám vyhlídle dva typy Sony 65A90j a Sony 65A83
k chci pouze na sledování filmů ve 4k ne na hry poradíte mi někdo kdo má tyto tv jakou

brumla
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 88
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Koupě nové tv oled

nejenom Sonka dnes uz vsechny tv resp znacky jsou spotrebak. 👍
tak v Plzni ma asi ten prodavac nejaky problem se Sony,asi zhrzena milenka. 👍
jinak Planeo byvalo kdysi kvalitni ale drahy, no a dnes uz je jenom drahy.

medard 1
Registrace: 2/2021

Podle legislativy EU musí být od loňského roku například TV, monitory, pračky, ledničky atd. vyráběny pro životnost 8 let a víc, musí mít dostupné náhradní díly ještě 10 let po skončení výroby, a ty díly musí být snadno vyměnitelné atd.... Zdroje dochází, musí se šetřit

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

no kdyz to rika legislativa EU tak to bude asi urcite pravda :))) ona ta tv mozna bude i fungovat i po tech 10ti letech ale jestli na ni take jeste pujde koukat. kazdopadne to bude znamenat dalsi zdrazeni a zvyseni ceny vyrobku.
a uz vidim jak svoji 65" tv zenu nekam do servisu, uz jenom ta preprava, plus cena servisu, a cesta zpet, a jsme minimalne na 10ti tisicich, a pak ji doma pustim a bude to nastejno jako kdyz ji odvazeli, a to se vyplati. :))) 👍 tak vzhuru do legislativy EU, musime setrit, teda se setrit. 👍

medard 1

Gůglím nahoru dolů a potvrzení o legislativě, která nařizuje životnost 8 let nějak nemůžu najít. Zdroj tvrzení?

torny
Registrace: 3/2018

Vy sa tu natahujete a chlap si uz TV dávno kúpil... ;)

Kimlo
Registrace: 1/2017

SONY umi dneska jen 3 veci velice dobre. fotaky, playstation a mobily (v japonsku je nakously jabko az za nima).
televize jsou drahy. nic jinyho. ale pokud nekdo vlastni vic veci z ekosystemu tak to maj odladeny opravdu na jednicku. otazkou je, jestli to ma smysl

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@MMorous

Jestli to bylo na mě, ten román, tak to souvisí s OLED a vypalováním obrazu. R^

OrHoro
Registrace: 4/2010

@OrHoro

Vypalovani obrazu na OLED? Leda tak v roce 2014... Dnes se pise rok 2023.

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@Jean Reno

psat si muzes co chces, bohuzel realite ses minul velkym obloukem. tahle vlastnost je meritelna. s tim nic neudelas. alr oko se da zblbnout velice rychle :)
mimochodem, proc myslis ze se vyvijeji derivaty OLED ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@torny

Bez urážky, asi googlíš špatně, já to včera vygooglil do 5 minut. Vím to už delší čas, ale než jsem to včera napsal, ověřil jsem si, že se to vztahuje i na televizory. Tady je tuším nějaké omezení na odkazy, nemíním pročítat pravidla, takže odkaz dávat nebudu. Je mi vlastně jedno, jestli ti to potvrdím odkazem, nebo ne ....

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

@bublajs

a kdo tedy vyrábí dobré televizory konkrétně jsem vybíral OLED ? SONY, Panasonic, možná Hisence ?
Jistě SONY jednu dobu vydělávalo na Playstationech, mobilech a spotřební elektronika šla na druhou kolej. Já měl kdysi CRT SONY Trinitron, a to byl na tehdejší dobu špičkový obraz, i životnost, poslední CRT TV, koupila si ho i kdysi sestra už byl šrot, podobně šly do kytek i TV od Nokie. Kde jsou SONY ES-pritové přístroje .... asi nikde, aspoň jsem je nikde neviděl v nabídce. Ale z čeho vybírat ?

geronimoh

@geronimoh

sony trinitron byla revoluce, nic takoveho ale tedka nemaji.
pokud bych dneska resil tyvku a nemusel resit cenovky, tak spis QDOLED ale masivne bych vahal, jinak bych spis resil microled. tam fakt k zadny takovy degradaci jako u OLED nedojde ani omylem a svitivost je mnohem lepsi.
kdyz vidim testy 2 roky starejch OLED panelu po nejaky zatezi a ty panely maji meritelnou degradaci, tak bych to nechtel. ale jako chapu ze kdyz si nekdo nafouk ego takovou investici, tak popre uplne vsecko, klidne i tu vedu a bude tvrdit uplne cokoli :)))

bublajs

@bublajs

Realite som sa minul velkym oblukom? Ha ha! Naopak, mam vlastnu skusenost.
Mam LG OLED 65" od Vianoc 2017. TV ide priemerne 5-7 hodin denne, povacsinou filmy, takze logo TV kanalu je tam nehybne 90-120 minut, potom sa zmeni TV kanal. Alebo aj nie a logo je tam dalsich 90-120 minut.
Po vypalovani ani stopy. Ani naznak. A ze som to uz podrobne skumal na zaklade urban legend z diskusneho fora...
Tot moje vyhybanie sa realite velkym oblukom :)))

Jean Reno
Registrace: 2/2022

@bublajs

No já nevím, jestli ta zmínka o popírání byla na mně .... nevím, že bych něco popíral. Chtěl jsem OLED už roky, ale PDP Panasonic tehdejší nejvyšší řady VT hrála ( a ještě hraje ), a tak jsem se k tomu odhodlal až loni.
Jestli ten Samsung QD-OLED má být odpověď z čeho vybírat, tak já vybíral do 50" a žádný Samsung QD-OLED jsem neviděl, a v čem bych si pomohl, když je to slále panel OLED + potenciálně poruchového něco navíc ? I SONY má větší telku s dalším přisvícením OLED panelu, ale já nepotřebuju vyšší jas. Tvá věta že nedojde k degradaci je úplně mimo, to ještě nikdo neví, to se uvidí až za pár let

geronimoh

@Jean Reno

No podobně vypalování hrozilo u Plasmy, a já po 11 let intenzivního provozu nemám ani náznak že by se něco vypálilo, ale uznávám, že Plasma a OLED nejsou vhodné třeba na hry, i když já hraju jen šachy na LCD :8)

geronimoh

vedet znamena merit

vedet znamena merit. degradace OLED panelu je meritelna. cim vic panel sviti tim vic k ni dochazi. to neni chyba, to je vlastnost. tahle vlastnost se resi pouzitim ruznych pomocnicku jako jsou kvantovy tecky atp.
dokonce i u tech plazem je meritelna degradace.
vsechno je to o tom jak kvalitni metodu pouzijete. nekdo stavi vsechno na pavede oka+mozku nekdo si vezme kalibrovanej meric a zmeri to. to je veda. takovy videa na webu jsou, kdo to nevidel, tak pak operuje pavedou.

bublajs

@bublajs

a ze se ten OLED panel pravidelne cisti a vybrusuje ti urcite nic nerika ze ?
pro normalniho zakaznika neni dulezite co a kde nekdo nameril ale to co vidi, a zadne vypalovani tam neni.!
pokud TY mas doma neco vypaleneho tak je to jen a jen tvuj problem. 👍

medard 1

@geronimoh

kup si SONY z Belgie, bude to o neco drazsi a slozitejsi s dopravou, ale vyplati se to. a jestli chces LED nebo OLED to uz je tvoje rozhodnuti. kazdopadne bych se snazil vzdy vybrat ten nejlepsi model pokud to teda mas domu na kazdodenni koukani a neee nekam na chalupu. 👍

medard 1

Já vám děkuji za vaše názory dnes jsem telku přivez sony 65 a 90 j cena byla 49900 Kč obraz teď porovnáváme s televizí Sony 65 a 8 kterou mám dva roky ty jsou na obrazu hodně znát samozřejmě výši jas ale i barvy a detaily v obraze je vidět že se to hodně posunulo vpřed.

brumla
Registrace: 3/2006

A8 byla dobra, a A9 jeste lepsi. 👍 tak prejeme pekne pokoukanicko, a at dlouho slouzi, stejne jako zdravi. 👍

medard 1

@medard 1

Já nic nesháním, koupil jsem před měsícem a půl Sony XR-48A90K

geronimoh

@brumla

Gratulace - až přestavim obejvák tak pudu taky do druhý do sonky 65

MMorous
Registrace: 10/2019

@geronimoh

tak pardon to patrilo brumlovi asi jsem to prehledl 👍

medard 1

@geronimoh

Musím potvrdit že v nastavovacím menu u TV SONY je na výběr Google TV nebo normální TV - včera brácha přivez novou Sonku a bylo to tam. Dali jsme samozřejmě Google a dál to nezkoumali

MMorous
Registrace: 10/2019

@MMorous

Já dal taky Google, a dál to nezkoumal, i když tam je dle reklamy nějaké promo, využívám ji spíš jako monitor. Ostatní řeším přes AVR, PC, sat.přijímače combo ....

geronimoh
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 88

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra