Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Philips 65OLED807

Ahoj všem dcera si chce koupit novou tv řekl jsem jí ať si vezme oledku dostal jsem tip na tuhle Philips 65OLED807 cena je docela příznivá za 44000 ptám se vzít tenhle typ a nebo i jiný chce Filipa s ambilightem je to rok 2022 a nebo vzít i starší a taky kvůli to mu jestli je už nějak vyřešený vypalování panelu viděl jsem to na LG a docela mě to vystrašilo já ji zatím doma nemám oledku mám sice Filipa Nano s 5 letou zárukou osmičkovou řadu 55 Nano cell a za mě zatím spokojenost funguje jak má.Díky všem za radu a zkušenosti.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85
Odpověď v diskusním vlákně

@hobo

Kdo chce kvalitu - vybírá nejspíš mezi SONY-LG-Samsung
Phil v téhle trojce obvykle nebývá.
Samsung zde byl mockrát kritizován za špatný tuner, absence sluchátkového výstupu, ...
Tak zbývá SONY a LG
Kdo chce špičku, jde do SONY, ale musí si přístroj umět vybrat a mašinu nastavit.
Řada uživatelů si koupí OLED a myslí si že je King a píše sem hlouposti
Ještě vloni se hromadně kritizoval Android, dneska všichni chtějí android
A potom jsou uživatelé, co chtějí diskutovat pořád a o všem a někdy se zapomínají. Napřed si pořídím pořádný audio, a potom diskutuju o zvuku. Kalibrace zvuku na nových SONY TV funguje, ale co z toho leze je samozřejmě poplatné vestavěným reproduktorům. Když si vezmete pravítko a změříte si tloušťku tenkého Oledu a normální LEDky, tak zjistíte, že např. OLED 55 má hloubku 4.3 cm a na Ledce naměříte 15-16cm. Co z toho vyplývá - zcela jiný prostor pro reproduktory. Sony umělo už i u starších modelů 2-3 roky zpátky prostorové stereo, navíc s vibrační zadní dekou. Teď přidalo kalibraci přes mikrofon v DO. Jaké z toho leze spektrum - to je samozřejmě jiná a nelze to porovnávat s třípásmovými sloupy v sestavě 5.1. V tom máte pravdu. Že ta kalibrace funguje, to je pravda, zkoušel jsem to na 2 televizích, ale velmi záleží na prostoru okolo televize. Když jí obestavíte skříněmi a nemáte okolo alespoň 15-20 cm, tak ten zvuk žádnou kalibrací nevylepšíte.
Velikost obrazovky - co k tomu říct. Malý auto, i když má ABS, EPS, navigaci, kamery, hlídání tlaku v pneu a já nevím co ještě, pořád je to malý auto. No a velká televize je velká televize a malá televize je malá televize.
HD není FullHD a a že naši provideři šetří a Němci, Italové, FR . . . mají mnohdy lepší obraz, to je jiná, datové toky atd.
Za mě ale SONY je špička, jako první používají procesor s umělou inteligencí a audiokalibraci
A ještě k Atmos. To funguje taky, je to asi 2 roky jsem slyšel v Plzni na krámu LG. Efekt byl pěkný, ale co z toho, když v tom nikdo nevysílá. To samé 5.1. Moje sestava se na 5.1 sama přepne, ale musí to provider vysílat. Mám poznatek, že např. Pro7 ve stejný čas vysílá stejný film na několika satelitech a providerech. Na Astře 19 má audio 5.1, na A23 jede stereo. Co k tomu říct ? Že to někdo zapomněl zapnout? To potom můžu mít televizi za milion . . . .

MMorous
Registrace: 10/2019

RE: Philips 65OLED807

No a potom sú ľudia, ktorí majú svoju značku, lebo s ňou majú predchádzajúce dobré skúsenosti a potom si vyberajú napr. iba Philips, bez ohľadu na povedačky v diskusiách. Totiž všetko je to o osobných preferenciách. Každý výrobca má svoje portfólio, ktoré je veľmi podobné ich konkurencii, takže aj keď vyberáš iba z jednej značky, je z čoho vyberať.

Spacer
Registrace: 9/2017

@Spacer

Správně. Zvyk je železná košile. Někdo má LG a zase koupí LG, jiný Samsung, jiný Philips.
Ale SONy zase předběhl dobu. Tím myslím Procesor s umělou inteligencí a kalibrací zvuku. Než to ostatní značky dohoní, tak zase bude mít něco nového.
V segmentu Foto je to podobně.

MMorous

@MMorous

Ale já mám Oled SONY konkrétně KE-48A9 tak o čem se tedy vede řeč.Ale zároven jsem si koupil i Philips do druhé místnosti,protože jsem měl před lety nejvyšší řadu LCD Led konkrétně řadu 9,která byla v té době jedna z nejlepších co se dalo u nás koupit po stránce kvality obrazu.200Hz plné zadní podsvícení s lokálním tlumením atd.Takže jsem i díky poměrně velmi kladnému hodnocení vestavěného soundbaru zakoupil uvedený Philips-nebudu si pořizovat další druhou poměrně drahou audio sestavu.Jinak já při každé koupi TV nikdy nepoužiji přednastavené režimy obrazu.Vždy při nastavování obrazu na všechny vstupy a tuner sedím přilipený u obrazovky hodně hodin a nastavuji podle mojich očí.A nikdy bych vubec neuvažoval o Samsungu nebo LG to opravdu ne.Sony jsem kupoval už od LCD s trubicema,ale vždy minimálně druhé nejvyšší řady za ceny,které dnes stojí velké a kvalitní OLED TV.Takže já jsem fanda Sony o tom žádná.Ale proč ne zrovna ten Philips s naprosto totožnou kvalitou obrazu+bonus poměrně poslouchatelný zvuk.Tot vše. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

vypalovani obrazu

a kdyz uz jsme tedy u toho ogaři vypaluje se i tabulka seznamu radio oblibene ? ja to tedy vzdy vypinam, ale zajimalo by me jestli se muze vypalit i tato tabulka.

medard 1
Registrace: 2/2021

Philips 65PUS8507/12

Mám Panasonic neoPd plasmu a teď jsem koupil Philips 65PUS8057/12
mám pocit, že ta plazma má lepší obraz než ta Ledka a ještě dotaz, nejdou přehrávat filmy, fotky a hudba přes USB, které mám na externím HDD, nenačte obsah disku.

rodra
Registrace: 10/2010

RE: Philips 65OLED807

Phila neznám, ale Sony má 2 vstupy USB, jeden se musí zaregistrovat/ flešku nebo HDD/ a pak je na nahrávání a jinde pak flešku nepřečteš, jenom v televizi
Druhej jede normálně na Flešku i DHDD.
Já to ale přehrávám do televizi po síti přímo z pécečka přes aplikaci VLC. Soubory nemusí být přímo v pecečku, klidně i přes USB.

MMorous

@MMorous

zkoušel jsem obě USB a nic, nenačte obsah

rodra

@Frank11

Souhlas, mám tu samou plazmu z 2009 a schválně jsem ji připojil ke kameře a spustil obraz z hledáčku na obrazovku... to co jsem viděl na zahradě v reálu bylo úplně stejné i na obrazovce... žádné omalovánky, věrný obraz

rodra

@kanon69

Mám rok 806, předtím 804, vypalování je nesmysl, řekne si o péči, když je třeba, obraz je exellentní, němci ARTE, ARD, ZDF nemá chybu, Netflix 4K s Vision nádhera. Android podporuje KODI, kdo má-zná. Ano jednou za čas restart, max 6 do roka. Už se těším na 808, a ambilight je boží, dokoupil jsem další žárovky a užívám si kino.

bulon
Registrace: 6/2009
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 85

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra