, sekce: Technika | |
Měřící přístroj AB cryptobox meterDobrý den.Máte nějaké zkušenosti s měřícím přístrojem AB cryptobox meter? Doporučili byste ho ke koupi? Díky za případné info. |
Miloš1
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 21 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68 | |
@A je toApropo!Inak toto škriepenie sa si začal ty! Dúfam že si to uvedomuješ, či? VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 3 888 |
@mmiriboyTak promin bracho |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 336 |
@A je to napísal......hneď vo svojom 2 príspevku v tomto vlákne:Nepoznas tak sa nevyjadruj Otazka bola na zkusenosti s tymto pristrojom a nie je podstatne co si "myslis" Hneď sa tu natískajú tieto otázky: - prečo si podľa teba nemôžem napísať svoj názor, aj keď konkrétne nepoznám tento model prístroja? To je tu na fóre snáď zakázané? To si ty tu zaviedol nejaké nové pravidlá, či čo? - myslím si, že je dosť podstatné, čo si myslím a ešte podstatnejšie, keď s tým vyjdem na verejnosť. To že som niekomu šlapol na kurie oko al-la "fanda AB-comu" je len dobre, aspoň vidia ostatní mizivú výšku tojho inteligentného kvocientu. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
@A je toAk tvoj posledný príspevok bol myslený úprimne, tak ho rešpektujem a zároveň sa ospravedlňujem za niektoré moje tvrdšie slová na margo tvojej osoby.Prajem pekný zvyšok večera. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
a kde je Milos1Uz ma to nebavi,kaslem na toHlavne,ze sa pan tazatel ani raz nevyjadril Ma to na haku |
A je to
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 336 |
a kde je Milos1?Nuž, teraz som to spätne pozeral a príspevky od nicka Milos1 sa tu objavujú iba sporadicky, keď nerátam poslednú jeho tému, tak tam mal mesačnú pauzu (od 6.1.2023) a predtým trojročnú pauzu (1.1., 15.1. a 16.1.2020).VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Pro mě je ten měřák zklamání.Mám ho asi dva a půl roku. Kupoval jsem ho jako náhradu za SatLink WS-6906, který nemá S2. Za mě zklamání - při nastavování paraboly reaguje pomaleji, takže musím točit pomaleji. Ale hlavně, některé frekvence mě prostě neukáže, přestože tam prokazatelně jsou. Například na 10°E - je možné, že je nějak "přehlcen" signály ze sousední 9°E.Něco jako spektrák je vtip. Lovím feedy, takže jsem si pořídil Metek HDD s pořádným spektrákem. To je paráda. Jenže ten stojí moc. Takže základem je, na co tazatel ten měřák potřebuje. Když si chce naladit HotBird nebo některou Astru tak mu určitě postačí. Možá ten AB cryptobox prodám. |
fferrdda
Registrace: 2/2023 Příspěvků: 64 |
RE: Měřící přístroj AB cryptobox meterTen Metek nevypadá zle, trochu mi připomíná Planary. Jak funguje demodulace satelitních feeds, musíš znát jejich symbolovou rychlost, nebo si jí měřák sám zjistí po najetí do spektra? Nemáš někde video, jak je rychlé spektrum? RBW se nastavuje pouze automaticky, nebo si ho můžeš měnit libovolně?On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 1 671 |
@fferrdda píše:Takže základem je, na co tazatel ten měřák potřebuje.Môj odhad, keďže doposiaľ sa autor tohto vlákna ešte neukázal, ja to usudzujem podľa jeho príspevkov spred 3 rokov, vtedy mal parabolu natočenú na Thor - operátor Digi, alias Telly - pravdepodobne sa mu jedná o presnejšie nastavenie paraboly na tejto pozícii?! Ale, ako vravím, autor vlákna je "nezvestný", tak kľudne sa môžem aj mýliť. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
@Varos107Mám ho pár týdnů, můj první takový lepší, učím se s ním zacházet.Demodulace feedů - normálně najedu markerem na vrchol signálu a pokud lockne, tak ukáže f, SR, providera, MER, CBER, Power. Co mi teda trochu vadí, že neukazuje polarizaci při volném spektru. Tu si měním napájením RF. RBW si můžu měnit šipkou na kompase 0,1 0,2 0,5 1,0 2,0 5,0 MHz. Videa - na YouTube zadej Metek HDD jsou tam asi tři videa ve španělštině. |
fferrdda
RE: Měřící přístroj AB cryptobox meterNa ty videa jsem koukal, ale živé spektrum nevidím nikde, pouze fotky ve videostopě.Demodulace: OK, tak to má být. Je fajn i NIT. Manuální volba RBW je nadstandard. Každopádně zajímavý kousek, gratuluji. On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
RE: Měřící přístroj AB cryptobox meterzměna polarizace napětím na RF vstupu je přece super řešení. Je škoda, že není neustále vidět hodnota napětí na RF, to je praxe výrobce. Nebo spíš funkční zpětná vazba montér-výrobce. Naopak je fajn, že vidíš ve spektru kmitočet nosný a zároveň mezifrekvenční.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
ferdahttps://www.parabola.cz/album/foto-1720/takhle to ukazuje Kathrein - vše potřebné. Napětí a odběr proudu na tlačítku vedle... Popis fotografií: [1] MSK - feed - demodulace On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
@Varos107Děkuju. Hračka je to pěkná... |
fferrdda
@Varos107Já vkládat fotky nemůžu.To živé spektrum - na YT je video Dievo MK1000 tutorial, což je podle vzhledu i menu ten stejný měřák, akorát pod jinou značkou. V čase 1:47 je tam spektrum Hot Bird. |
fferrdda
RE: Měřící přístroj AB cryptobox meterZ těchto videí je patrné, že je tam výpočetní limit HW. Čím vyšší SPAN, tím jde rychlost rozmítání znatelně dolů(SAT i TERR). RBW je automatické, mění se zároveň s ruční změnou SPAN. V rámci jediného SPAN měnit RBW nejspíš nejde, to mě zajímalo. Tohle je ale běžná věc i u dražších přístrojů. Planar umožňuje pro jeden SPAN tři hodnoty RBW, což je naprostý unikát u přístrojů této cenové kategorie. Jinak tvůj přístroj vypadá celkem dobře.On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
@fferrddaMyslím, že by si mohol cez ... :https://www.zippyshare.com/sites/index_old.jsp Ťiež som tak trochu zvedavý... Môj starý Satlook Lite leží už niekoľko rokov v šuplíku, práve preto, že nenie DVB-S2... Aj keď používať sa ešte stále dá... DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 069 Galerie: Maneto |
@ManetoNa zippyshare mě antivir hlásí nějaký problém, tak jsem na: ulozto tečka cz dal soubor Metek HDD ve formátu pdf. Nechci dávat odkaz - v pravidlech je zákaz odkazů. Do souboru jsem dal fotky obrazovky s popisem.Hned na prví stránce uložto je okénko "Hledat soubory na Gozo" a tam stačí zadat Metek HDD. Jinak to uploadovat neumím. |
fferrdda
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68 | |
Zpět na předchozí stránku | |
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |