![]() |
|
Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reproduktorů?Zdravím, je nějaká možnost vyvést zvuk z TV Sony KE-75XH9096 aniž by se vypnuly repro v TV? Když tam zapojím sluchátka tak se repro v TV vypne. Hledal jsem v menu - nastavení zvuku a není tam nikde možnost zapnout TV reproduktory součastně i se sluchátkovým výstupem. Totéž když to připojím přes optiku. Buď jde zvuk přes optiku jako externí zařízení zvuku ven bez TV repro a nebo hrají jen repro z TV bez opiky. Potřebuji obojí součastně. Možná ale existuje nějaký způsob jak by to šlo o kterém nevím. (bez rozdělávaní TV) Neporadí někdo?DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Kdyz jsem videl reakce myslel jsem si ze delam nekde chybu ale myslim ze asi ne. Problem nastava pouze pri prijmu pres antenu, pres Dreambox je to jedno tam to funguje dobre. Chtel jsem ale aby to fungovalo primo z TV. Idealne kdyby mel nekdo stejny typ teto tv doma. Ty modely se trochu lisi mezi sebou. Jeste se na to podivam ale moc tomu neverim ze pujde oboji soucastne. Ja jsem z TV velmi spokojeny vcetne zvuku je super ale je skoda ze bez recevieru to nejde vytahnout primo z tv. Alespon sem na to neprisel. Vetsinou se divam pres dreambox a tam to slape ok, tak ten receiver neni nutny ale chtel bych aby to fungovalo i bez nej primo z tv. Asi napisu na podporu. Idealne kdyby tu stejnou TV mel tady nekdo doma a potvrdil ze to nejde soucastne.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmTo je furt dokola. Podle mě to Sonka umí, chyba je v nastavení. Av stojí řádově 10 litrů a víc, kupovat to na sluchátka je nesmysl. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@MMorous - ale ja to nechci na sluchatka. Pres ne to jenom zkousim aby se dal vyvest zvuk na 2 bedynky a nevypinaly reproduktory v TV. To stejne i s optikou ale pri pripojeni se vypne zvuk z TV kdyz prepnu na audiozarizeni a to nepotrebuji. A dela to i BT sluchatka. Nejde oboji zaroven. Potrebuji jeden vystup zvuku z TV. Na kvalite tak nefrci.Receiver poridim mozna pozdeji tak bych uvital nejakou radu na nejaky solidni na domaci kino. Sluchatkovy vystup pres mini zesak na ty bedynky ted staci ale chtel bych aby to fungovalo i bez Dreamboxu. Pokud by to melo jit kde pak delam chybu v nastaveni? Je tam vystup zvuku Reproduktory TV nebo audio zarizeni. A kdyz prepnu i sluchatka BT tak repro TV vypne. Cili softwarova zalezitost DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@Varos107"Tvé požadavky spousta TV přijímačů neumí."Ale na druhej strane to veľa TV prijímačov bez problémov zvláda, napr. Panasonic, Philips, GoGen a iné. Preto je dôležité si overiť pred nákupom aj to, či TV dokáže poskytovať zvuk s nastavením hlasitosti aj cez slúchatká nezávisle od reproduktorov TV. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@MMorous"To je furt dokola. Podle mě to Sonka umí, chyba je v nastavení".Možno sa mýlim, ale ani ja som nikde (manuál, návod, internet) nenašiel zmienku o tom, že by tá TV mala nezávislý sluchátkový výstup. Ja osobne by som taký TV ani nekúpil. Manželka má sluchový hendikep a TV počúva výhradne cez sluchátka. No a ja si upravím hlasitosť v reproduktoroch TV (ak nesledujem niečo cez optikou pripojené domáce kino 5.1) tak, ako to mne vyhovuje. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11 @hmmmMy máme léta jenom sonky a není problém. Těžko tohle ověřovat na krámu ale postup jsem popsal snad jasně._ Ozubené kolečko _ Zobrazení a zvuk _ Audio výstup _ Mám tam 7 menu: ---Reproduktor _ zaškrtnu TV reproduktory ---Výstup pro sluchátka/Audiovýstup **Podmenu--Sluchátka, tak to jde jen do kabelu přes regulátor hlasitosti DO, repráky TV jsou vypnutý **Podmenu--Audiovýstup pevný .... to je správně. Potom mohu regulovat nezávisle hlasitost v TV a nezávisle hlasitost knoflíkem zesilovače, kam jde konstantní signál **Podmenu nastavitelný tak hraje jen TV Další položky v menu Audiovýstup: Zvuk do TV reproduktorů, Bluetooth a kabelových sluchátek - vypnuto Upřednostnění audiosystemu - vypnuto Ovládání domácího kina - bez AV recieveru neřeším Cynchronizace . . zapnuto PCM neřeším -Pozn.. výstupy jsou u SONY aktivní jen když je zapojenej kabel. Doporučuji kabel PCM vytáhnout, přečíst si co jsem napsal a začít znovu Moje TV je XF9005 2 roky stará. Před tím jsem měl 10 let taky Sony a nikdy problémy se zvukem ani s propojením ARC do AV recieveru nebyly. Pokud vím, tak stížnosti tohoto typu byly hlavně na Samsungy. SONY je špičková značka a moc bych se divil, kdyby to tazatelova televize za 45 000,- neuměla. Chyba může být buď v kabelu nebo v nastavení. Může být také poškozený konektor v televizi použitím chybného konektoru, což se stává, když tam někdo strčí vícepolový konektor typu Nokia apod. |
MMorous
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...V konektoru chyba neni. Chova se to stejne i pres optiku i BT sluchatka. I kdyz tam mam nastavene TV reproduktory a strcim tam sluchatka tak zacne jit zvuk z nich a regulace funguje ovladacem hlasitosti na sluchatka. Kdyz jdu ale do nastaveni zvuku a vsude, nikde v menu tam sluchatka nejsou i kdyz je mam pripojene. Porad je tam zvolena volba TV reproduktory ale zvuk jde ze sluchatek. Mam jen volbu v audio vystupu bud TV reproduktory nebo audio zarizeni, zadne podmenu tam neni. A pak v nastaveni zvuku je to hdmi arc a nastaveni k av receivru a dalsi veci. A kdyz zapnu BT sluchatka tak zvuk z repro vypne a hraji BT sluchatka. Asi je to vlastnost protoze jsem prolezl uz vsechna nastaveni a proste to tam neni. Mohl by to mozna vyresit update, ale ten jsem mel na TV nedavno a nez bude dalsi tak tak za pul roku. TV mam jeste v zaruce a mel jsem ho za top cenu vcetne slevoveho kodu, jinak bych do nej asi nesel. Pak byla k mani i vyssi rada ale byla o cca 10t drazssi a mensi uhlopricku tak jsem radeji sahnul po tehle. Pro me potreby dostacujici, ale s tim audio to podelali. Zkusim napsat na podporu a jinak audio ven jen pres Dreambox nebo telku rozdelat. V planu mam i ten AV receiver ale moc se me zanej tolik davat nechce moji se to moc nelibi kvuli cene![]() Jaky by jste ten AV poradily? Model? Mozna ho tajne koupim a uz nic nenadela. ![]() ![]() ![]() DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmKonkrétny model AV receiver je ťažké poradiť, každý má iné preferencie... Sám používam starý 28-ročný Sony TA-F 419 stereo zosilňovač... Ten však využívam s veľkými repro bedňami AQ pri počúvaní hudobných kanálov... Tvoj probém našťastie nemám, lebo môj 8-ročný TV Sony KD-49X8309C má pri zavesení na stene tiež výborný zvuk a umožňuje nezávisle na sebe cez / Action menu / Obraz a zvuk / Reproduktor alebo Audio system, prípadne / Action menu / Hlasitosť slúchadiel, ovládať, t.j. nastavovať hlasitosť a vypínať zvuk... Stáva sa pravidlom, že u novších modelov sa nepoužívajú výhodné vlastnosti tých starších... Zažil som si to od čias kotúčových magnetofónov...Jedniné čo by som ti snáď vedel poradiť, nekupuj najnovší model... Už tento rok, alebo nabudúci pôjde cena dole, no nekupuj ani lacný z Bazáru, pre jeho vyššiu spotrebu... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...AhojTaké řeším podobný problém se zvukem s televize. Když připojím soudbar přes optiku tak nehraje |
BR872
Registrace: 4/2023 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
@hmmmZkus ještě vyndat konektor od sluchátek a zakázat Bluetooth a optiku a podržet tlačítko zap/vyp na DO. Televize by se měla vypnout a restartovat Android.Nebo továrko. A ještě poznámka - asi před rokem s kolegou nešla rozjet Optika k Av Rec., TV byla TCL. Večer mi kolega volal že to uchodil, menu bylo schovaný na posledním řádku a my se k němu nedorolovali. |
MMorous
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@Maneto souhlasim. Jinak ta telka ma nadherny zvuk. Od 65" a vyse to Sony delaji super. Aby si nekdo nevysvetloval ze ta TV ma spatny zvuk, tak za me jsem lepsi zvuk z zadne TV tak kvalitni prostorovy jeste neslysel. Netvrdim ale ze nejsou lepsi. 75" je uz hodne velika TV a na ty jejich vymozenosti je tam na to prostor. Zrejmne si v Sony rekli ze k ni uz neni nic treba ale ja to zrovna potrebuji kvuli vytazeni zvuku jinam. Dival jsem se na ty receivery a libil by se me kolem 20ti.tis. a to za to ted nedam. Vetsina modelu AV receiveru od Sony je zastarala, takze by chtelo se poohlidnout asi jinam, ale na to opravdu min. kolem 20ti tis. a finance ted potrebuji na jine veci. Zvuk budu nyni tahat pres Dreambox. Nepotrebuji to kazdy den tak me to netrapi. Pokud se pres Dream divam je to dokonce lepsi nez to tahat z telky. Ale chtel bych to poresit primo z TV nebo pozdeji receivrem. Pisnu na podporu a uvidim co napisou. Treba to opravi update. Nebo ji po zaruce rozdelam a poresim to svym pripojenim, to neni zadny problem.![]() DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmMá ta televize audio kalibraci ? Nedavno jsme kupovali jeden z posledních modelů a tam se to dělá přes mikrofon DO |
MMorous
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@MMorous - BT muzu zkusit vypnout ale optika vypnout nijak nejde. V menu to tam nikde neni. Optika se asi zapina a kdyz prepnu vystup zvuku z TV reproduktory na audio zarizeni - tak zacne hrat - na vyzkouseni pujceny soundbar. Jak prepnu vystup zvuku na TV reproduktory, soundbar vypne, tak usuzuji ze tim se vypina i optika. To tovarko by jinak neuskodilo protoze TV mela nedavno velkou aktualizaci. Akorad s tim budu met pak praci nez to dam do puvodniho stavu a vse nastavim a naladim zpet. Ale kdyz mam cas tak me to i bavi.![]() DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Jo nejaka audio kalibrace tam je. A mikrofon v ovladaci taky je a funguje perfektne.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmHledej a vytrvej a určitě na to přijdeš. Musí to jít. Sony není žádná srágora jako Samšunt apod. Že je optika zapnutá trvale je blbost.Když začne hrát Soundbar, tak nic nevypínej, jenom ho ztlum a zesil repráky v tv přes DO. |
MMorous
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@MMorous - priznam se ze to jedine jsem nezkousel kdyz hral soundbar zesilit ovladacem. U sluchatek ale jo, tam to zesilovalo hlasitost ve sluchatkach ten ovladac. Az budu vecer doma zkusim pustit soundbar a zesilit ovladacem. Ale po pravde moc tomu neverim. Aby soundbar hral musim v TV a vystupu zvuku prepnout na audiozarizeni, jinak nehraje. A kdyz prepnu TV repro vypne. Ale vyzkousim a pak i to tovarko jestli bude cas.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@MMorousTak základný problém od ktorého sa to všetko možno odvíja je ten, že keď do zdierky pre slúchatká zastrčí konektor, automaticky mu odpojí TV reproduktory. To by fakt taká drahá TV robiť nemala. To zrejme nie je o nejakom nastavovaní.Spomínam si, že aj nejaká LG (už neviem konkrétny model) mala ten istý problém. Ak sa zastrčili slúchatká, automaticky vyplo reproduktory na TV a prestal fungovať aj optický výstup. No ale to je LG a asi nebola až taká drahá ako tá SONY. Však vyskúšaj na svojej SONY zastrčiť hocijaký jack (ak nemáš klasické slúchatká) do sluchátkového výstupu, či TV reproduktory ostanú hrať. Tiež by ma to zaujímalo, či má skutočne nezávislý sluchátkový výstup. |
Frank11
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@Frank11 - Kdyz pripojim BT sluchatka taky se zvuk z TV vypne a nikam nic nestrkam. Tam nejsou jen bedynky jak na stare TV je tam slozitejsi aparatura kvuli kvalitnimu poslechu. Totez pres optiku, zalezi co mam v TV preple takze si nemyslim ze u teto TV by to ovlivnoval jack 3.5mm.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmVšak preto by som sa chcel dozvedieť, či SONY v týchto cenových kategóriách majú nezávislý sluchátkový výstup. Ak automaticky vypína zvuk v TV pri zasunutí sluchátok, tak jednoduchá nemá nezávislé sluchátkové obvody. A preto sa vždy, aj pri navolení BT sluchátok, odpoja reproduktory v TV. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11Mohu Tě ubezpečit, že tomu tak není. Tenhle system se praktikoval v minulým století - byl tam plášek, který to rozpojil. Dnes je tam elektronikaElektronika také odpojuje repro v případě aktivace Bluetooth reproduktoru . Možná že tam je zakopanej pes |
MMorous
![]() |
|
@MMorous"Tenhle system se praktikoval v minulým století".Ako povieš. Ale mohol by si, prosím, odskúšať to, o čo som Ťa poprosil? Ďakujem. |
Frank11
![]() |
|
Toslink rozbocenie?Ahojte.Ako tak citam, nepomohlo by mozno TOSLink rozbocenie? Ja som asi 2 tyzdne dozadu zapojil "toslink rozdvojku" NEDIS ASPL2512BK. TV mam starucku dobrucku Samsung PS50B550, Sony soundbar HT-SF200 + HT-SF-150, napojene cez opticky kabel s pouzitou rozdvojkou vyssie. Bud si zapnem oba repro soundbary naraz alebo len jeden. jeden SF-200 je pod sedackou, ten ma subwoofer v sebe. Druhy ten SF-150 je pod telkou. Mam to takto, ze ked decka idu spat, aby ich to moc nerusilo. (Bohuzial detska je vedla obyvacku a 10cm tehlo stena..) Ked zena zehli tak staci repro pod telkou.. Neviem ci som uplne presne pochopil o co ide zadavatelovi, ale pridavam svoju skusenost a mozno to pomoze nasmerovat niekam dalej.. Este jedna vec, ak je soundbar via Bluetooth, daju sa pripojit aj bluetooth sluchadla, zeby to slo naraz cez bluetooth? Proste spravit "rozcestnik" za TV ked ta to limituje.. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
@MopkyModrej zub se páruje. A elektronika v okamžiku napárování kanálu televizní repro vypne. |
MMorous
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Tak jsem se na to dival a zkousel a zjistil jsem ze ta optika nakonec funguje soucastne i s tv repro. Ve volbe zvuku jsou jeste posuvniky k zesileni a musi byt tusim zvoleno PCM. A tak jsem to zkusil zesilit posuvnikem v te nabidce a soundbar zacal hrat i kdyz bylo zvoleno TV reproduktory tak super. U sluchatek to tak ale nefunguje. Kdyz je pripojim pres kabel tak ovladac zesiluje zvuk ve sluchatkach a pres Bluetooth se to chova stejne ovladac zesiluje bt sluchatka. V nastaveni zvuku ale zadna dalsi hlasitost neni, tak pak zkusim jeste tovarko, neuskodi po tom updatu ale mam tuseni ze to bude vlastnost. Vzhledem k tomu ze to potrebuji na bedynky a ne na sluchatka, tak to poresim nejakym mini zesakem s optikou a hotovo.DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Mám také Sony z r.2016, a volil jsem cestu nejmenšího odporu. Za 1400Kč starší zesilovač Denon AVR-1905, po optice z TV bezdrátová sluchátka (ne bluetooth) Sony MDR -RF855RK, a je klid. Hlasitost do sluchátek si řídím DO zesilovače, zbytek rodiny ať si s hlasitostí TV repro dělá co chce. Kdyby se náhodou rozjel zvuk, mám spdif i koax zpožďovačku Felston, protože dříve asynchronní signál ze satelitu nebyl nic mimořádného. Výstup z TV samozřejmě PCM, žádné DD. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
![]() |