![]() |
|
Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reproduktorů?Zdravím, je nějaká možnost vyvést zvuk z TV Sony KE-75XH9096 aniž by se vypnuly repro v TV? Když tam zapojím sluchátka tak se repro v TV vypne. Hledal jsem v menu - nastavení zvuku a není tam nikde možnost zapnout TV reproduktory součastně i se sluchátkovým výstupem. Totéž když to připojím přes optiku. Buď jde zvuk přes optiku jako externí zařízení zvuku ven bez TV repro a nebo hrají jen repro z TV bez opiky. Potřebuji obojí součastně. Možná ale existuje nějaký způsob jak by to šlo o kterém nevím. (bez rozdělávaní TV) Neporadí někdo?DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 324 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
@hmmm"Dnes už stejně nikdo k TV dráty na sluchátka nepoužívá,..."Ale používa, to by si sa čudoval. A má to aj jednu výhodu, netreba ich nabíjať. "Škoda že výrobce neumožnil oddělenou regulaci pro repro v tv a i sluchátka zvlášt. Je to jen soft. záležitost takže je otázkou jestli to tam přidají nebo ne." To teda nie je len softvérová záležitosť. Keby to bolo len softvérom, tak by to určite mali, pretože by ich to prakticky nič nestálo. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@MMorous"Regulovat najednou a odděleně hlasitost v reproduktorů v televizi a normálních kabelových sluchátek z jednoho DO - to asi ani normálního člověka nemůže napadnout. To by vyžadovalo především 2 koncové zesilovače na sluchátka a 2 regulátory hlasitosti nebo SW přepínání, což TV obvykle nemívají. To se řeší regulátorem hlasitosti na sluchátkách nebo přes lokální zesilovač."A prečo by to normálneho človeka nemalo napadnúť? Má to svoje obrovské výhody a ľudia to aj využívajú. Hlavne keď je v rodine staršia, alebo menej počujúca osoba. Samozrejme. Hardvérové vybavenie TV musí obsahovať dva zosilňovače a to výrobcu niečo stojí. A predstav si, že niektoré značky TV to práveže obvykle mávajú. "...ať si diskutující projasní pojem..." Ja mám v tom jasno. Takto to funguje v Panasonic, Philips, GoGen: Zastrčím konektor sluchátok do TV. Hlasitosť reproduktorov TV si upravujem ako chcem na DO tlačítkami Volume + a -. Hlasitosť sluchátok si ľubovolne upravím (nastavím) nezávisle na hlasitosti reproduktorov TV v menu prijímača v položke "Hlasitosť sluchátok" kurzorovými tlačítkami na DO. Takto to funguje u Panasonic, Philips, GoGen,... Že to takto nefunguje u SONY (a iných), za to ja nemôžem! A ak si niekomu prišliapol na kurie oko, tak jedine sebe. |
Frank11
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...To, co je standard u vás v obýváku není standard obecný. Sám používám výhradně kabelová sluchátka, protože toto spojení a přenos signálu je nejkvalitnější. A televizorů s výstupem jack 3,5mm se vyrábí stále dostatek. Jen nesmí TV vybírat hňup...On Air: KWS Varos106, Kathrein MSK120, Kathrein MSK200/MT, Kathrein CAS124, UNAOHM EP3000
|
Varos107
Registrace: 8/2021 Příspěvků: 2 065 |
![]() |
|
@MMorousNeodolal som ešte ešte tomuto Tvojmu oznámeniu:"A pro ty. co pořád nechápou co tady popisuji - ještě jednou: - moje TV SONY má výstup na sluchátka - tento výstup nemá žádný plíšek nebo spínací konektor, který při zasunutí sluchátkového stereokonektoru mechanicky trvale odpojí reproduktory TV" Takže pre tých čo nechápu, presne takto isto to má aj Panasonic, Philips, GoGen a iné. Ďalší postup nezávislého nastavenia hlasitosti som popísal v predchádzajúcom príspevku. A ešte čo sa týka toho experta od SONY. Ako sa ľudovo hovorí, ako som nakúpil, tak predávam. Či má pravdu neviem, on sa vyjadril, že najnovšie modely TV od SONY takúto možnosť už nemajú. Som celkom ochotný tomu aj veriť, pretože výrobcovia sa v súčasnosti snažia ušetriť výrobné náklady buď menej kvalitnými súčiastkami, alebo oklieštením hardvérového vybavenia o ktorom predpokladajú, že to ich zákazníkom nebude až tak chýbať. Však prípadne nech si dokúpia ešte niečo naviac, čo treba aj nabíjať a čo sa môže aj skôr pokaziť ako klasické sluchátka. |
Frank11
![]() |
|
@Varos107Presne tak! Neviem prečo niektorí zovšeobecňujú svoj "štandard", ako keby len to bolo správne riešenie a všetci by to tak mali mať. |
Frank11
![]() |
|
@Frank11Funguje to aj u TV Sony KD-49X8309C... Pripojím 3,5 mm Jack doku s vysielačom bezdrôtových slúchátok Sony MDR-RF895RK k televízoru a nastavím si nezávisle na sebe hlasitosť reproduktorov v TV pomocou diaľkového, podobne nastavím v menu TV aj hlasitosť sluchátok a ešte môžem nastavovať hlasitosť a ďalšie úpravy zvuku, ako redukcia šumu okolia a hlasový režim priamo na slúchatkách... Ono to bude totiž od konkrétneho modelu TV ako som už raz poznamenal...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
@Frank11@MMorous - Prochazel jsem v TV uplne vsechna nastaveni a odelenou regulaci na sluchatka tam proste nikde nevidim a ani zadne dalsi pod menu apod. Nastaveni zvuku je tam dost, spise pro AV receiver, spozdeni zvuku apod. Telku mam rok a neco a je v zaruce.@Frank11 - Kdyz pripojim bluetooth sluchatka bezdratove tak zadny kolik nikam nestrkam jako u dratovych a hlavni reproduktory se taky vypnou. Nevypina je zadny plisek jako ve starem 3.5jack konektoru. Takze je to softwarova zalezitost. A jak pises ze by to tam meli ze by je to nic nestalo tak ja si myslim ze stalo. Je to zamerne protoze existuje jeste vyssi model SONY 9005 ktery je o hodne drazssi a ten zrejmne oddelenou regulaci ma jak tu bylo psano. Vyssi model musi mit neco lepsiho a hlavne neco navic nez nizssi model. Tim ze nejaka funkce chybi te donuti si koupit vyssi model proto ten vyrobce to do nizsiho modelu neprida, aby prodejem vyssiho modelu vice vydelal. Moje telka je uz rady KE ma 4K HDR Processor X1 a Android 10. Ty prvni byli rada KD a meli vyssi spotrebu. Za nekolik let az bude koncit podpora teto TV, treba uvolni soft ktery to umozni. Tim ale ze tam budu mit mini zesak s optikou me tohle uz nevadi. Pokud ma TV optiku tak si ji pripojis do externi krabicky a muzes mit nezavisle regulovana sluchatka pres BT nebo i kabel jak jsem psal. Kdybys ty sluchatka pouzival denne pres kabel tak by bylo uz obtezujici zapinat jeste dalsi krabicku kvuli sluchatkum ale pokud neni v rodine osoba ktera spatne slysi je to jedno. DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@Frank11Tak tyhle modely s 3,5 jackem na sluchátka mi unikly. Možná 3,5 má i chorvatský VIVAX. Philips mívá dost velkou podporu zvuku, ale o Panasonicu nic nevím.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Jak jsem včera diskutoval tak mi ráno nešel v telce zvuk, protože jsem si to někde přepnul. Tak jsem to znovu nastavil a nedalo mi to:- Vytáhl jsem doma z televize jack který mám druhým koncem v zesilovači a připojil sluchátka. Regulace hlasitosti v televizi funguje normálně přes DO a do sluchátek jde trvale signál o stejné hlasitosti. Takže výrobce SONY nejspíš předpokládá, že máš sluchátka se samostatnou regulací SONY má teké mechanická tlačítka, starší modely nahoře, já je mám postranně a nejnovější modely to mají zespodu. Ovládání - 3mi tlačíty ovládáš vše. Prostředním několikerým stiskem navolíš funkci a nahoru nebo dolů přidáváš nebo ubíráš/kanály, hlasitost atd..... To je dobrý vědět, když si chceš někde v showroomu televizi vyzkoušet. Přepnul jsem na audio a funguje to stejně jako přes DO |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...Nemožnost oddělené regulace repro a sluchátek bude dána HW takže s tím už nic neuděláte, pokud to chcete, musíte na to myslet už při koupi TV. Panasonic forever!![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 390 |
![]() |
|
@hmmmMáš v tom chaos! Najprv napíšeš toto:"Škoda že výrobce neumožnil oddělenou regulaci pro repro v tv a i sluchátka zvlášt. Je to jen soft. záležitost takže je otázkou jestli to tam přidají nebo ne." A potom toto: "Kdyz pripojim bluetooth sluchatka bezdratove tak zadny kolik nikam nestrkam jako u dratovych a hlavni reproduktory se taky vypnou. Nevypina je zadny plisek jako ve starem 3.5jack konektoru. Takze je to softwarova zalezitost." Áno, to, že po pripojení bluetooth sluchátok sa vypnú reproduktory v TV je softvérová záležitosť. Ale oddelená a nezávislá regulácia zvuku slúchatiek a TV reproduktorov v žiadnom prípade nemôže byť softvérová záležitosť!!! Ďalej. Ja som nikdy nič o nejakom "plíšku", ktorý vypína repro v TV nepísal!!! S tým začal @MMorous. Ja som len napísal, ako sa dá zistiť, ktorá TV jednoznačne nemá nezávislé ovládanie hlasitosti v sluchátkach. Čo konkrétne spôsobuje vypnutie TV reproduktorov po zasunutí Jacku do sluchátkového výstupu u drahších TV neviem. Ale viem, že keď to urobí, tak v žiadnom prípade nemôže mať nezávislé ovládanie zvuku!!! " Je to zamerne protoze existuje jeste vyssi model SONY 9005 ktery je o hodne drazssi a ten zrejmne oddelenou regulaci ma jak tu bylo psano." Máš pocit, že Tvoj TV bol príliš lacný na to, aby mal nezávislé ovládanie zvuku? No ja neviem, TV v takej cenovej kategórii by to (aspoň podľa mňa) mal mať. A pozor, TV nie je mobil. Kvalitu obrazu a vyššiu vybavenosť určuje hardvér, nie softvér. No a ak si si prečítal ostatný príspevok @MMorous-a, tak si musel pochopiť, že vlastne ani on nemá nezávislé ovládanie hlasitosti v sluchátkach. Dokáže síce nastaviť, aby mal zvuk súčasne v reproduktoroch TV a na sluchátkovom výstupe, ale potom už nedokáže korigovať hlasitosť toho sluchátkového výstupu. Len externe zosilňovačom. |
Frank11
![]() |
|
@MMorous"Regulace hlasitosti v televizi funguje normálně přes DO a do sluchátek jde trvale signál o stejné hlasitosti. Takže výrobce SONY nejspíš předpokládá, že máš sluchátka se samostatnou regulací".No jo, nejspíš jo. Tak díky, Broňa. |
Frank11
![]() |
|
@Maneto"Funguje to aj u TV Sony KD-49X8309C".No jo, bejvávalo. Čo bolo niekedy, nemusí byť dnes. |
Frank11
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@Frank11 - možná se pletu s tou oddělenou regulací HW SV ale co jsem přišel na tu optiku že mne to jde regulovat nezávisle je mě to už šumafuk. Co jsem pořeboval funguje.Pokud se chystáš koupit nějakou TV, tak se hlavně neřiď tím aby měla oddělenou regulaci na sluchátka ale obrazem, zvukem, v mém případě jsem se řídil i spotřebou. Mám zapnutý světelný senzor který upravuje jas a funguje u te Sonky perfekně. Nepotřeboval jsem přes den nebo večer přidávat nebo ubírat, vše si to nastavuje podle okolního světla na výbornou. Večerní film klidně pod 100W, tmavé scény i pod 50W. Měřil jsem to po zakoupeni a na uhlopříčku 189cm jsem se spotřebou spokojen. Přes den kdy září i kolem 200W ale za tu velikost to stojí. Videa na youtube 4K jsou nádhera. Když jsem to pustil známemu tak zůstal z otevřenou pusou. Za mne bych šel do SONY a Android TV znova. Co ji mám se mne nestal jediný zásek nebo něco podobného jak někteří popisuji že musí telku vytahovat ze zásuvky apod. To bych ji hned vrátil ![]() DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmta automatika je super,škrtnu zapalovačem a obraz blikne |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
RE: Výstup zvuku z TV Sony bez vypnutí reprodu...@pierrepetr - tak máš doma nějaký křáp. Mne nic neblikne, regulace je velmi jemná, nepostřehnutelná. Když otevřu nebo zavřu žaluzky, tak se obraz přizpůsobí plynule. Když byla TV nová měl jsem to vypnuté, ale pak mě začalo vadit že večer moc svíti a když jsem ubral, přes den to bylo zase málo. Zapnul jsem tuto funkci a nemůžu si senzor a tuto funkci vynachválit, maji to dobře udělaný. A ješte to jde přizpůsobit a senzor ridí sám podle světla a o nic se nemusím starat. Na Pilipsu to mám taky a taky nic nebliká..DM 920UHD, DM 7020 HD, DM 7020s, SG2100
|
hmmm
![]() |
|
@hmmmjá mám všechny automatiky vypnutý,nejsem de.b.il.,abych potřeboval robota |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@hmmm"Pokud se chystáš koupit nějakou TV, tak se hlavně neřiď tím aby měla oddělenou regulaci na sluchátka..."Ďakujem za radu, ale pri výbere TV je u mňa nezávislé ovládanie sluchátok požiadavkou číslo 1. |
Frank11
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93 | |
![]() |
|
![]() |