Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Existuje nějaké relé/switch DiSEqC nebo nějaké řešení?
(monoblok quad nejde jednoduše realizovat)

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

"...Představoval jsem si to tak, že na přístroji, který by měl být aktivní příjem, by se ručně spustilo v menu 12 V"
... jako Hurvínek válku :)))
- za prvé tu možnost 0/12V máš určitě jen na sat přijímači a nikoli na TV, ale to je detail, samozřejmě by ti stačilo zap/vyp 12V jen na přijímači, ovšem pokud ten tvůj přijímač má vůbec výstup těch 12 V :-) Hodně přijímačů má totiž tohle jaksi pouze v menu (z historických důvodů...) přičemž ale fyzický výstup těch 12V na přijímači chybí... Ale OK, předpokládejme že máš takový přijímač. Ale stejně je to kravina chodit do menu a nastavovat 0/12V v menu instalace satelitu... (navíc když tam máš 2 družice 23 + 19 takže za chvíli v tom budeš mít chaos...) To už lepší řešení popsal Rafi - rozbočovač s diodama a nepoužívaný přijímač/tv vždy "opustit" na nějakém "spodněvertikálním" programu....
Stejně nakonec zjistíš, že nejrozumnější (kromě výměny TWIN za Quad MB) jsou ty 3 IEC spojky a přepojovat to ručně nebo si dobastlit nějaký kolíbkový přepínač třeba přímo do pixle toho sat přijímače... :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Tak si tam dej přepínač antén s relátkem, zdroj zastrč do IR (wifi) zásuvky z lídlu a můžeš přepínat jak o život :-) I s jedním DO, když si pořídíš programovatelnej .-)

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Xmux

No, a teď bych prosil tip na nějaký ten přepínač antén s relátkem. Našel jsem pouze manuální s omezeným kmitočtovým rozsahem do 900 MHz nebo radioamatérské s PL konektorama (to vem čert, dá se zredukovat), za raketu

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

vygůgli si "anténní přepínač s relé dxc" - ten by šel použít s drobnou úpravou, kmitočtový rozsah neřeš, přes sepnuté kontakty relé to proleze...
k tomu tu spínanou zásuvku musíš dát někde viditelně na oči pro IR DO, budeš mít další DO na stole (TV, sat, přepínač anten)... paráda, proč jednoduše, když to jde složitě :))) :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

už se to psalo,normální rozbočovač sat,nebo z loop jiného přijímače,na co 12v ? vypneš koukáš jinde

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 999
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

Přes loop jsem to měl, chodí pak jenom jedna polarizace nebo se musí na přijímači naladit kanál s tou druhou polarizací
No nic, zkusím tam výhledově protáhnout tři 5 mm koaxy a dát monoblok quad

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Po dvoch stranách tejto témy ťa KONEČNE?! napadlo urobiť najrozumnejšiu, najjednoduchšiu a najspoľahlivejšiu vec - riešenie o ktoré si na začiatku vôbec nestál. A zároveň tak ignoroval rady všetkých nás, ktorí sme ti o tom vraveli na základe našich mnohoročných skúseností.
Zato za mňa Rv
Ale budiš, aj "návrat strateného syna sa ráta", t.j. nech ti takéto riešenie slúži k tvojmu úžitku.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 636
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Vzhledem k tomu, že se musí objednat plošina, tak to rozhodně to nejjednodušší řešení není.

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

a proc ta antena neni na miste kam se dostanes ???

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Pokud tam není nějaký (nevhodné slovo)ní stb s trvalým napájením lnb, tak to přes loop musí chodit stejně jako přes rozbočovač. Může jen stačit přepnout ho po vypnutí do "hlubokého spánku" (apod). Každý, kdo k tomu trochu čichnul, ví o co jde.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Musí takto chodit bez omezení H/V polarizace (13/18V).

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Po vytažení ze sítě/vypnutí síť. vypínačem, by loop výstup nemusel zůstat průchozí, pak tedy jen rozbočovač a deme.ntní stb vypínat natvrdo.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Pokiaľ je to tvoj dom a ty si trebárs majiteľom domu, či jeho synom, zaťom atď, tak hádam máš nejaké to slovo v rodine a vieš si presadiť svoj názor. T.j. premiestniť parabolu na iné, dostupnejšie miesto, či? Alebo ani to sa nedá, tak ako s tými 3ks koaxov vedených od paraboly, hmm?
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 636
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

A ešte spomeniem fakt, že mnohí z nás tu debatujúcich majú svoje paraboly tiež aj na streche domu, ale tie paraboly sú umiestnené tak, aby bol k nim bol možný prístup. Napr. cez strešné okno, alebo cez rebrík umiestnený na streche atď. Podobne je to aj u mňa doma, napr. potrebujem omiesť parabolu od snehu? Za 10 min nemám čo robiť a to mám obidve paraboly namontované na streche. A nepotrebujem ani plošinu objednávať, či požičať a ani rebríky rozťahovať. Všetko sa dá, len treba chcieť.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 636
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

a to fakt nejde zapojit tak, ze tam hodi dva unicable a dole kde to jde to disekama rozdeli ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Stejně by musel plošinu, jedno kvůli čemu tam poleze. Pokud nepotřebuje souběžný příjem, tak to měl dávno za 5min vyřešené tím rozbočovačem když mu loop korektně nefungoval.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

nepotřebuje sice souběžný příjem sat. programů, ale jasně psal, že oba přijímače jsou souběžně zapnuté, takže loop nebo rozbočovač mu to jednoduše nevyřeší

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

btw kombinaci diseq a unicable taky neumi kazdej srot ze ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Myslím že nejlepší řešení navrhl Xmux. Když si pořídí wifi zásuvku a Anténní přepínač s relé (vygůgli), vejde se do 1500,-Kč, což bude levnější než přistavení plošiny.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 446
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Našel jsem tohle, bohužel, už se nevyrábí
https://shop.atoselektro.cz/prepinac-emp-s2-1ect12v-1-s-112-e-12v-_d2062.html

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Ten Anténní přepínač s relé má obchod DX com za 790,-Kč skladem.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 446
Odpověď v diskusním vlákně
 

@torny

Tam jsem našel jen s ručním přepínáním, takže by se tam muselo dát místo přepínače relé

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Pozvat si anténáře ať vyzkouší a případně zařadí multipřepínač.

DeNiro
Registrace: 6/2022
Příspěvků: 419
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Když na obchodě dxc dáš vyhledat "Anténní přepínač s relé", zobrazí se se zmíněnou cenou.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 446
Odpověď v diskusním vlákně
 

@torny

Ano, tenhle, musel by se upravit pro externí napájení nebo zařadit napájecí výhybku. Ten, co jsem sem dával stál polovinu a nebylo by třeba žádných úprav...
https://www.dxc.cz/eshop/antenni-prepinac-s-rele/

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra