Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Existuje nějaké relé/switch DiSEqC nebo nějaké řešení?
(monoblok quad nejde jednoduše realizovat)

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Xmux

K tomu, že takové relé existuje jsme se dopracovali. Že už se neprodává, je jiná situace...
https://shop.atoselektro.cz/prepinac-emp-s2-1ect12v-1-s-112-e-12v-_d2062.html

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Tomik535

To jsem psal, ten receiver má i kabelový tuner s placenou službou a pomocí RF modulátoru se signál posílá do TV rozvodu

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Tomik535

Ten HDD přehrávač je multimediální centrum Dune HD, které jediné umí přehrávat .iso a .avi soubory z NASu

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mmiriboy

Parabola je za hřebenem a montáž se prováděla rozebráním střechy - posunutím tašek, před montáží protiparové fólie

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Tak ho nech jen na tu kabelovku přes RF do rozvodu(beztak by takto měl/mohl jít nonstop) a přidat druhý sat přijímač/cam do té TV(pokud má S tuner).
Nevím no, připadá mi to jednodušší a hlavně blbuvzdornější, než tam bastlit ten vypínač (to si mohou dovolit jen Číňani..), popř. kdo si hraje, samozřejmě nezlobí :lookaround:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

teda zajímavé čtení

,přidám další b.lb.ej nápad,kup si novou parabolu a dej ji jinam,kam dosáhneš bez plošiny,tu starou tam klidně nech

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 999
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

tak na to snad neni potreba plosina .....

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

No předpokládám, že když už tam má jednu parabolu tak těžce přístupnou, tak tam nikde jinde žádné lepší místo není :)) Není tu krásně..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Tomik535

Tak to v podstatě jede po většinu času

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@pierrepetr

To se tam rovnou může dát ten monoblok quad, za ten hřeben jedině porušit tu protiparovou ochranu a posunout tašky, nebo plošina

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

tu paropropustnou folii normalne zase zalepis nejakou izolackou a fertig. vubec nechapu co resis.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Nebo za hřeben Spidermana

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

@bublajs

A to se mně právě vůbec nechce

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

standartni postup pri reseni prostupu skrz izolacni vrstvy.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

No zalígrovat si parabolu na střeše na věky nedostupnou... na to už musí být hlava... :))) Pokud tam není nic víc kromě parozábrany, tak rozfiknu, zalepím a nic se neděje... jak psal bubla - co řešíš?????
Nechceš, radši si vymyslíš hromadou přepínačů v obýváku a pak ti odejde MB nebo hne vítr s parabolou a stejně budeš volat vrtulník..? :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Uvnitř toho relé od EMP-Centauri je přesně to stejný jako u toho relé od dxc :-) a je docela možné, že je to přesná kopie, protože proč vymýšlet něco, co už je vymyšlený, protože to EMP používali dx-eři k přepínání H a V FM antén dokud bylo ke koupi. Dxc začal to svoje relé vyrábět až už to EMP nebylo k sehnání. A to napájení napětím pto LNB ti tam dxc na objednávku bez problémů dodělá, takže nikdo nemusí nic bastlit a máš hotový výrobek do kterýho zapojíš koaxy a funguješ jak jsem už popsal. To je celý.

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

tak ještě jeden bl.b.e.j nápad,na to další místo dej androidbox a skylink live

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 999
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Mrkni na mail, mám novou superuhfku :-)

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Xmux

no s tím DXC nevím - ten EMP přepínač 12V jsem kdysi měl a ten průchozí pro sat byl, zatímco přepínač DXC inzeruje "Možnost dálkového napájení přepínače po svodu" - z čehož mně logicky vyplývá, že nemůže tudíž být ss průchozí pro LNB a proto jsem hned prvně psal o nutnosti drobné vnitřní úpravy (zajistit průchod ss napětí pro LNB)

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Keď spomínate ten 12V prepínač, tak aj firma Spaun má/mala vo svojej ponuke takéto prepínače pre sat rozvod signálu. Presný názov toho prepínača si nepamätám, ale na nete je dostupný katalóg ich produktov, čiže dá sa dohľadať a potom aj následne niekde objednať, ak je oň záujem?!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 636
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Děkuji všem za spolupráci, zatím vyřešeno nahrazením F spojky redukcemi F/IEC, je s tím rychlejší manipulace.
Zbytek se bude řešit, až bude teplo (možná)

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Zeptám se tady, ať nezakládám nové téma
Existuje nějaká náhrada tohoto
https://pajtech.cz/pepna-dvb-t-irc-500-p-17420.html

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Jenom mi tak napadlo, kdy se vlastně budeš chtít dívat nebo kdy vlastně budeš mít čas se dívat, než to všechno popřepínáš, popřepojíš, popřešroubuješ, najdeš ten správnej ovladač, přepínač a kabel, zkontroluješ rozdvojky, prodlužovačky a konektory, poopravuješ chyby ostatních obyvatel domácnosti ve všech místnostech, aby všichni stihli vyhledat včas ten správný kanál se žádaným programem na správný lince a nespletli DVB-T s DVB-C nebo satelit s televizí, k tomu ještě DVD atd.

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 744
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

A tam u vás není žádný televizní technik, že to pořad tak kombinuješ?

Vu+Uno4KSe, parabola 90cm, motor SG 2500A, Nokia 8010, Chromecast, Skylink, Sledování tv, Magenta, Sweet, Eurosport Player, streamovací služby.

milde
Registrace: 2/2018
Příspěvků: 2 894
Odpověď v diskusním vlákně
 

@milde

tak chce ušetřit,budou vánoce

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Příspěvků: 27 999
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra