Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Existuje nějaké relé/switch DiSEqC nebo nějaké řešení?
(monoblok quad nejde jednoduše realizovat)

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

a už jsi zkusil ten rozbočovač. S ohledem na nařízení EU v stand-by je spotřeba 0.5W a na LNB nejde nic. Aby tam nějaké napětí bylo, musíš mít vypnuto hluboké stand-by.Na změření ti stačí voltmetr a 5 min. práce.Loop je u poloviny přijímačů blbě udělaný-rozbočovač na feritu, dělá díry v pásmu.Rozbočovač za 100,- je podle mne levnější jak plošina. ;)

RAFI007
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 884
Odpověď v diskusním vlákně
 

@RAFI007

Psal jsem, že současně můžou být v provozu oba přístroje, i když každý v tu chvíli zpracovává jiný druh signálu - TV i receiver, který má i C tuner, takže jednoduchý rozbočovač použít nelze

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

@lance, v prvním příspěvku píše, že nikdy nepoběží současně a v dalším (který už jsem nečetl), zase že mohou být zapnuté oba najednou ;P Njn, že se tu vůbec ještě se.ru ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Pak jsem to upřesnil, mohou být zapnuté oba najednou, ale každý používá jiný zdroj signálu.
Taky se divím, že se tady ještě s....e, když jsem psal, že přes loop nechodila jedna polarizace.

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

To je pochopitelné, že nechodila, to není žádné překvapení.
Ideální svět by byl, kdyby jsi svá upřesnění či své podmínky uvedl hned v dotazu, aby bylo tudíž hned JASNÉ, co vlastně potřebuješ. Protože JASNĚJŠÍ to začalo být až po nějakém tvém druhém upřesnění a tudíž celé stránce zbytečné snahy ostatních.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Mám ještě k dispozici výpis příspěvků pro adminy (díkybohu za něj, přesněji p. Vyleťalovi), který funguje trochu jinak než "klasický" a snadněji se stane, že některá pozdější upřesnění či dodatek přehlédnu, neb při odpovídání na otázku nemusím pokaždé celé vlákno znovu rolovat. Takže se omlouvám, facku od lanceho musím s pokorou přijmout :-) a doufám, že mě díky ní zase dlouho nenapadne zde někomu ještě cokoliv radit :-)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

uz se tady stava takovou normou, ze tazatel chce radit, nedava informace a jeste ma plky ze to je tva volba ze s nim ztracis cas ....
bez prace a zadarmo ...

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 8 807
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

To se určitě nezmění, tím se netřeba trápit ;) I proto už něco napíšu 2x za rok, z toho jednou přehlédnu a bác.. lance nespí! :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Ten přepínač z dxc obsahuje vf relé bratru za 400, takže cena je odpovídající. Ta "páčka" na přepínači je pouze vypínač, který spíná napájecí napětí 12V pro cívku relé, přivedené přes klasický napájecí konektor 5,5/2,1 , kterej je na druhé straně té "krabičky", naproti té "páčce". Čili na tom přepínači nepotřebuješ žádné úpravy, zapojíš tři koaxy a přepínáš. Jestli páčkou na krabičce nebo vypínačem na přívodním kabelu 12V nebo přímo 240V před trafem (ať už mechanicky nebo dálkově), to už je na tobě.

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Ještě mě napadá jedno řešení, které by asi ale vyžadovalo "úpravu" přepínače (a to ti po telefonu dxc klidně řekne, jestli by to šlo provést), napájet ten přepínač přímo napětím 13/18V pro LNB. Při vypnutém "podružném" přijímači je relé bez napětí a je "trvale" připojen "hlavní" přijímač, jakmile zapneš "podružný", "automaticky" se to přepne na něj.
Což mi připadá absolutně "nejelegantnější" způsob pro tvoje "účely". :-)

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Xmux

Zdarec, vidíš, že on to nechápe a ani se nad tím nezkusí zamyslet.. to je pak marný něco radit, bude tu z toho vlákno na 10 stran a výsledek u něj nula ;)
mimochodem vnitřní úprava asi bude potřeba páč si myslím, že to není ss průchozí ! To pro sat potřebuješ ;)

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Tomik535

jaká facka?? :))) nějakej přecitlivělej ne? :)))

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Že by to rele bylo připojené přes kondíky? Protože jinak napájení LNB musí projít.

torny
Registrace: 3/2018
Příspěvků: 446
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Primárně to ss průchozí bude a i kdyby ne, "vyhodit" blok. kondíky je to poslední. Úprava pro hentoto "použití" bude v tom odebrat napájení pro cívku ze vstupu (v tomto "obráceném" způsobu použití výstupu), který je bez napětí NO. Plus možná nějaký stabilizátor 13/18v na 12V, pokud to relátko těch 18V "nezvládne" (což by ale asi i mohlo). Ale to všechno bude dxc vědět z hlavy :-)

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Xmux

To by asi šlo, určitě by to šlo třeba zapínat z USB, pokud by se to spínání upravilo na 5 V.
Zase na druhou stranu, wifi zásuvka od TP Link se dá sehnat za 2 kila + 12 V zdroj k tomu...

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Chápu to naprosto dokonale a vaše rady byly tady ze všech zdaleka nejrelevantnější

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

proč mi vykáš? ;) Já zas nějak nechápu co vyřešíš "zapínáním z USB" to USB budeš zap/vyp dálkově jak? :lookaround:

lance
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 5 284
Odpověď v diskusním vlákně
 

@melmus

Být tebou, zkonzultuju s dxc tu variantu, co jsem popsal poslední. Jestli je podružný přijímač ve stand-by bez napětí pro lnb, pak to bude pracovat zcela samo, bez jakýchkoli další vyfik.ndací :-)

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

@lance

Přes USB by to zapínal HDD přehrávač, který je v sestavě pomocí D. O.

melmus
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 131
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Tomik535

Dotaz zněl sice stručně, ale jednoduše: "existuje nějaké relé"? Když už ses blahosklonně uvolil k tomu, "věnovat" svůj superdrahocenný čas reakci na tento dle tebe st.pidní "dotaz" a připadají ti informace nedostatečné, tak si o ně napiš :-) Samozřejmě, když si před tím pročteš "celé" vlákno, jestli se tam ty info už třeba neobjevily. Blábolit o tom, že "nemáš" čas rolovat celý vlákno a pak MÁŠ čas napsat osum příspěvků celkem o h.vně je st.pidnější než ten prvotní dotaz.

Xmux
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 330
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Další deme.nt, co neumí číst. Nikde nepíšu o stupi.ditě dotazu, ale o jeho nepřesnosti/neúplnosti. A taky hledám, kde jsem napsal, že se mi nechce rolovat.
Pochopitelně tudíž nečekám, že pochopíš větu "mám jiný výpis reakcí".

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

To je zase počteníčko. Nemyslím si, že by se Ti nepovedlo udělat to jak píšeš. Budou s tím ale starosti, kdoví jak to amatérsky zbastlíš a jestli to bude stabilní. Taky kdo to bude obsluhovat, kolik přístrojů a kabelů tam vlastně budeš mít. Spíš bych zapojil víc hlavu nebo bych to svěřil odborné firmě která ty rozvody umí a zamyslel bych se nad kabelovou trasou.

MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 1 743
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Škoda, že nevíme důvod, proč musí být oba přijímače zapnuté současně, i když třeba oba současně nevyužívají sat. signál. Můžeme se jen domnívat, že druhý přijímač je třeba combo s dvbt a po zapnutí je pochopitelně na vstupu lnb napětí i při používání pozemního tuneru. Pak se nabízí řešení, zda bych místo toho nezvolil "dvě krabičky" zvlášť a jednoduše jednu zap/druhou vyp. Popř. využil dvbt tuner té televize, pokud ho má, což ví jen bůh sám. Nebo třeba potřebuje mít seznam sat/pozemních kanálů společně (chápu), což mu to kombo dovoluje, ale to taky jaksi nevím. Tak si pak říkám, zda má na takovéto téma ještě smysl reagovat ;)
Vždyť furt je tu přece ještě ta plošina..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Krabička za pětikilo je (aspoň pro mě) jednodušší, než bastlit vypínač/přepínač, který je ještě pak potřeba nějak ovládat a jak už někdo napsal, 12V výstupem z stb to nemusí jít tak jednoduše, jak to v menu může vypadat. Ale co, však mám ještě jakýsi starý rekordér z usb, tak proč ho na to přepínání (když už na nic jiného) ještě nevyužít. No není tu krásně.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Příspěvků: 15 118
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Monoblok 23+19 Twin na 3 přijímače

Mne stále nejde do hlavy tá potreba použitia plošiny?! Kde vlastne presnejšie je tá parabola na streche namontovaná? A tiež by ma zaujímalo, že montér, ktorý robil prvotnú inštaláciu paraboly, si doniesol svoju plošinu, či použil nejaké horolezecké laná uchytené trebárs o komín, či ako to vlastne bolo?!
Alebo nebodaj vrtuľník?!
:))) :)) :)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy z E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010
Příspěvků: 3 636
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra