Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve čtečce

Dobrý den všem,

včera odpoledne mi zničehonic přestala "hrát" Skylink karta v interní čtečce přijímače Vu+ SOLO SE s image OpenATV. Jde o Irdeto kartu, která doposud fungovala ve čtečce, ale jen u oscamu DOSCAM 0.25.

Karta je aktivní, programová nabídka je zaplacená, jen včera po restartu přijímače odpoledne prostě programy přestaly hrát. DOSCAM v logu vyhazuje Error activating card. ATR: 00 00 ERROR: Could not read reader-convention.

Podobný error mi kdysi psalo v jiné verzi oscamu. Ale u DOSCAM 0.25 fungovalo vše bez problémů, až do včera.

Vím, že obecné doporučení je používat kartu v modulu, ale právě dokud to šlo ve čtečce, tak jsem ji chtěl ve čtečce. Navíc ji nechci zasouvat do modulu neboť vím, že pak už ji nikdy nerozjedu ve čtečce.

Má někdo podobnou zkušenost, že by Vám to takhle přestalo hrát doslova z hodiny na hodinu?

Děkuji a zdravím

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

Ja mel jednu kartu, kterou jsem nejakou dobu nepouzival. Dal jsem ji do ctecky, zaplatil reaktivaci ale nerozbehla se. Citelna byla, stare zapisy tam byly. Sel jsem do autorizovaneho shopu, kde se mi na ni podivali a dali ji na jeden den do certifikovaneho prijimace. Pak volali i na Skylink a resili stav karty. No vysledek byl, ze se proste nekdy stane, ze karta "umre". Z meho pohledu asi nefungoval zapis, jen cteni.
Zkusil bych to dat na nejakou dobu do Skylink ready prijimace nebo modulu. Tim bych zjistil, zda vubec funguje...

Skylink CZ, Skylink SK v šuplíku, HBO Max + SkyShowtime

faust
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 1 128
Odpověď v diskusním vlákně
 

@faust

Díky za radu.
Předpokládám, že zápisy fungovaly, jelikož jsem kartu rovněž reaktivoval po delší době, a normálně vše naběhlo. Jen jak říkám, včera odpoledne po resetu přijímače začala čtečka hlásit error. Kdyžtak navštívím autorizovaný shop, nicméně nechci dávat kartu do modulu zatím, protože pokud vím, Skylink ji následně zablokuje pro jakékoliv další využití v uničtečce.

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

https://www.parabola.cz/forum/topic-98969/2/

DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E

Judithka
Registrace: 1/2020
Příspěvků: 397
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Judithka

Díky za link, toto vlákno jsem četl, nicméně u mně je problém v tom, že karta normálně fungovala, a vše přestalo jít až po jednom tvrdém rebootu přijímače, aniž bych kartu vyndával. Nicméně budu zkoušet ještě rebooty případně zkusím vyměnit image přijímače, případně další věci. Dám vědět, kdyby se to znovu rozjelo.

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

OK.Jestli je spravne vlozena karta,tak asi jedine preinstalovat.

DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E

Judithka
Registrace: 1/2020
Příspěvků: 397
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Nebo (pokud je to ICE karta), zkus ji flashnout do Cryptoworks fromátu a pak zpět do Irdeto ... toto jsem kdysi musel udělat ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 5 826
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

ATR: 00 00 nie je problem karty, ale citacky

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 103
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Je to ICE karta nebo nová M7 karta s uniblokem?

Lansence
Registrace: 4/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

Jk33

Pro jistotu bych ještě vyčistil vaničkou do uší namočenou lékařským lihem čip na kartě, muže tam být lehká oxidační vrstva s prachem a tím muže docházet ke špatnému kontaktu plíšku ve čtečce a čipem karty. Taky se ten cip čistil gumou nejlépe gumovou pryží, kdy se lehce přejíždělo gumou přes čip a pak se to ještě otrelo suchým hadříkem, aby tam nezůstala nečistota. Když to nenabehne, tak muže být problém i v samotný čtečce jak zde bylo psáno. Kartu bych zkusil načíst i v jiném přijímací pokud je možnost. Třeba s CRW kódováním.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

Oprava má být vaničkou do uší.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

Oprava má být vatickou do uší.

HYPER
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 8 938
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: odpovedi

Lansence: Je to ICE karta, nikoliv M7 karta.

ivo2001: Netuším, jak se to flashuje do CRW a zpět, ale zkusím si o tom něco přečíst, ať mám přehled, díky za tip.

HYPER: Díky, teď nemám k dispozici jiný přijímač s uni čtečkou, nicméně mám ještě jednu ICE kartu, zkusím ji oživit a vložím do čtečky ať vím zda ji přijímač alespoň načte. Díky tomu alespoň zjistím zda může být chyba ve čtečce.

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

A čo tak skúsiť použiť niečo iné na čítanie karty ako doskam?

Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 4 428
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Kasr

Zkoušel jsem několik verzí oscamu, i scam, ale nešlo to ani v jedný... resp. přestalo to fungovat před pár lety. Kartu vždy načetlo, tvářilo se že to běží, ale obraz nebyl. Poslední cca rok to spolehlivě šlo jen v doscamu.

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Vypadá to že budeš muset kartu dát do modulu, certifikovaného příjímače nebo do speciálního oscamu který bude s tvou kartou fungovat. Nebo mi pošli email a dám ti nabídku.

Lansence
Registrace: 4/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lansence

Rád bych kartu využíval v čtečce, dokud to bude možné. I proto jsem ji zatím nevložil do modulu, aby nedošlo k zablokování pro použití mimo modul.
Kam Ti můžu poslat email? Fungují Ti privátní zprávy zde?

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Asi budeš muset zadat email zde, privatni zprávy mi nefungují.

Lansence
Registrace: 4/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Vypadá to že se tvá karta už zablokovala takže je jedno jestli vyzkoušíš modul nebo se zařídíš po svém.

Lansence
Registrace: 4/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Provozovatel ti na kartu pošle uniblok přes zápisy a je vystaráno.

Lansence
Registrace: 4/2022
Příspěvků: 17
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lansence

OK, diky za info, kdyžtak napis mi na .me a uvidime.
Text zeditoval moderátor petr33. Datum editace: 21.02.2024, 07:29.59

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Lansence

L2B funguje ve ctecce s oscamem.

DM900, Merlin, Technisat Technicorder SC, 1°W, 13°E, 19,2°E, 23,5°E

Judithka
Registrace: 1/2020
Příspěvků: 397
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink Irdeto přestala náhle fungovat ve...

Cudujem sa, ze to pod tym historickym Doscam vobec este islo...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006
Příspěvků: 4 515
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

Problém je ve stavu čipu, pokud to není celá čtečka, jak psal Enosat..vyčistit dle HYPERa nebo ještě přitlačit kartonem..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 1 215
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jk33

skúsil si poslať zápis ? ked ju vytiahneš a vložíš reaguje na to prijímač? vie že je bez karty?a ked vložíš vypíše že je v irdete, na skúšku do iného prijímača, email tu neposielaj na to sú iné fora

Duzu
Registrace: 7/2005
Příspěvků: 1 109
Odpověď v diskusním vlákně
 

@všem

Rád bych se poděkoval za všechny tipy a rady. Dnes jsem zkoušel různé postupy, i několik verzí oscamu, a vypadá to, že chyba bude přece jen ve čtečce. Oscam kartu najde, ale nedokáže ji přečíst, a stejná chyba se opakuje i u druhé karty, kterou ještě mám. Budu tedy předpokládat, že se porouchala čtečka, a budu muset přehodnotit svůj postoj k použití modulu :-)
Ještě jednou díky všem za pomoc.

jk33
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 323
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra