Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

Fransat oscam - zprovoznění

Zdravím, koupil jsem kartu fransat PC6 a zkouším rozjet oscam. Karta je aktivovaná (aspoň jak potvrdil prodejce) ale oscam mi nejede. Zatím jsem nainstaloval oscam 1.20 rev: 11517 z feedu ve VTI, nakopíroval jsem oscam.conf a oscam.server do /etc/tuxbox/config, ale stále to nejde. Co dalšího je ještě třeba udělat?

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hugocz

Log po vložení karty píše tohle. Asi to vypadá na neaktivovanou kartu
2019/10/31 06:46:46 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] card detected
2019/10/31 06:46:46 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] ATR: 00 00
2019/10/31 06:46:46 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] ERROR: Could not read reader-convention
2019/10/31 06:46:46 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] Error activating card.
2019/10/31 06:46:47 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] ATR: 00 00
2019/10/31 06:46:47 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] ERROR: Could not read reader-convention
2019/10/31 06:46:47 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] Error activating card.
2019/10/31 06:46:48 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] ATR: 00 00
2019/10/31 06:46:48 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] ERROR: Could not read reader-convention
2019/10/31 06:46:48 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] Error activating card.
2019/10/31 06:46:48 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] THIS WAS A FAILED START ATTEMPT No 1 out of max allotted of 1
2019/10/31 06:46:48 6BDB0EC6 r (reader) fransat [internal] card initializing error

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Ujasněme si pojem "neaktivovaná karta" . Teď se nebavme o tom, jestli jsou na kartě nějaké platné zápisy. Karta se vůbec ve čtečce nerozběhne. ATR musí dát vždycky. Takže buď je karta ve slotu vzhůru nohama, nebo špatné parametry čtečky. Máš v přijímači dva sloty? Není karta v tom druhém?

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 954
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hugocz

Slot mám pouze jeden a karta je čipem nahoru.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Tak mi posli konfigurak a ja jednu kartu zkusim (ve Vu+ Zero 4k). Mam 2, tak jednu muzu obetovat :)

drhans
Registrace: 12/2009
Příspěvků: 615
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Nechci se hádat, ale já mám přijímač VU+Ultimo4k, ten má dvě interní čtečky a do obou se karta dává čipem dolů.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 954
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hugocz

Dal jsem ji tedy čipem dolu a zda se že se chytla. (aspon podle webif). Pořád ale nevidim obraz.
Zde vypis logu po vložení a restartu oscamu
2019/10/31 17:07:38 17419010 r (reader) fransat [internal] type: Viaccess (non-standard atr), caid: 0500, serial: ##########
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [internal] providers: 5 (FFF400,041950,041960,041970,041980)
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [internal] Maturity level [7]= older than 7 years
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [internal] ready for requests
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [internal] found card system viaccess
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [viaccess] THIS WAS A SUCCESSFUL START ATTEMPT No 1 out of max allotted of 1
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [viaccess] card detected
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [viaccess] serial: ##########
2019/10/31 17:07:39 7092469D c (dvbapi) PMT6: Trying connect to enigma CA PMT listen socket...
2019/10/31 17:07:39 7092469D c (dvbapi) socket connect error (errno=2 No such file or directory)
2019/10/31 17:07:39 17419010 r (reader) fransat [viaccess] provider: 1, id: #####################, sa: ########, geo: empty
2019/10/31 17:07:40 17419010 r (reader) fransat [viaccess] provider: 2, id: ############################, sa: ########, geo: FF FF FF FF
2019/10/31 17:07:40 17419010 r (reader) fransat [viaccess] provider: 3, id: ###########################, sa: ########, geo: FF FF FF FF
2019/10/31 17:07:40 7092469D c (dvbapi) PMT6: Trying connect to enigma CA PMT listen socket...
2019/10/31 17:07:40 7092469D c (dvbapi) socket connect error (errno=2 No such file or directory)
2019/10/31 17:07:40 17419010 r (reader) fransat [viaccess] provider: 4, id: ###########################, sa: ########, geo: FF FF FF FF
2019/10/31 17:07:41 17419010 r (reader) fransat [viaccess] provider: 5, id: ###########################, sa: ########, geo: FF FF FF FF

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Tomu sa hovorí czech made hack. Borci prišli na to, ako sa vkladá karta do boxu. Chlapi klobúk dolu.

baltik
Registrace: 6/2019
Příspěvků: 321
Odpověď v diskusním vlákně
 

@baltik

Kde bych na to jinak přišel? Doteď jsem jel pouze na FTA.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

Funkční Oscam

Vypadá to že oscam již pracuje. Jediné co zatím neufunguje jsou některé funkce HbbTV. Děkuji vám za spolupráci.
https://www.parabola.cz/album/foto-1451/
sekce Album: Funkční Oscam na Fransatu
Popis fotografií:
[1] Funkční Oscam na Fransatu


T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Neboj oni ten aes key brzo zmeni nebo jeste drive ti poslou kill instrukci za sharing a z karty bude skrabka a pak si muzes udelat dalsi fotecku :-)

koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 830
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

V takovem pripade tu mam v záloze ještě jednu kartu (prodejce mi udelal akci 1+1 zdarma), ktera ale neni aktivovana. V takovem pripade už bych si ale koupil oficialni box. Funguje to tak některým zdejším nickům (prozrazovat je nebudu, ale lze je dohledat v předchozích vláknech) a i prodejce potvrdil že lze bez problému kartu sdílet mezi dva programy. Možnost nahrávat jeden program a sledovat jiný umožňují i některé oficiální boxy. Čas ukáže který z nás dvou má pravdu. R^ R^ R^

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Ano nektere prijimace a moduly umi dualdecrypt, ale pokud to budes s sdilet s vice lidma tak bude problem a kartu zlikvidujes, ale to je tvuj problem. Navic ten aes key uz je dost dlouho stejny, nektere programy ze zakladu uz maji jiny, tak jako 4K kanaly, takze dockej casu :laughing:

koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 830
Odpověď v diskusním vlákně
 

@koudelka

Pravda UHD nejede. Nevim kde jsi vzal takovou blbost že bych to chtěl sdílet po síti s více lidma. Myslel jsem interní sdílení mezi tunery v boxu VU+. Až někdo změní AES tak koupim oficialni box a bude vymalovano.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

No zacal si tady somrovat jak rozchodit oscam, nekdo ti poslal funkcni config a jses frajer s foteckama a zasiras album. Ted v jinem vlakne somrujes kam zmizely programy z TP 11596, protoze neumis vyhledat podle NIT :laughing:

koudelka
Registrace: 4/2009
Příspěvků: 830
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Pane Koudelka, pozor, ať Vám nepraskne žilka z toho vzteku, že někdo, kdo ví, poradil někomu, kdo nevěděl. A on pak nemusel kupovat zbytečně modul, do kterého jste ho škodolibě tlačil. Tedy já jsem si modul koupil, protože jsem chtěl placenou nabídku. Ale lhát, že to bez něj nejde, je poněkud dehonestující. No, někdo takovouto veřejnou hanbu prokazatelně unese. :-)

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 954
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hugocz

R^ R^ R^

decmen
Registrace: 2/2008
Příspěvků: 1 852
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

jako nestranně..zajímavá diskuze..nemám kartu, ale jak říká pan koudelka..změní aes key ..na to pozor..

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012
Příspěvků: 1 217
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hugocz

Já jsem chtěl Fransat skutečně jenom jako zálohu pro případ vypnutí MIS, plus možnost používat Fransat Connect. Placenou nabídku nepotřebuji. A to že to panu Koudelkovi bez modulu nejde a dal tak jistému prodejci vydělat téměř trojnásobek ještě neznamená že to bez modulu nepůjde nikomu. Samozřejmě že strčit kartu do modulu a následně modul do boxu by možná zvládla cvičená opice. Já jsem zvolil složitější ale levnější cestu použitím Oscamu. Ještě jednou děkuji všem za spolupráci.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Nevím jak může změna družice ovlivnit změnu AES, ale připadá mi že s uvedením Eutelsatu 5 West B možná k nějaké změně dojde.
Ještě trocha teorie: co je vlastně tak tajného na těch AES keys že se nikde nedají oficiálně najít? Pokud mám fyzicky kartu tak je to naprosto legální.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Fransat oscam - zprovoznění

Z pohledu fransatu a jemu podobným to bohužel legální není. Oni vážou provoz karty na firemní přijímač nebo modul proto, aby si přivydělali na hardware. A o tento zisk je oscam připraví. Jinou otázkou je, jak moc je legální vydírat uživatele a nutit je kupovat vybrané přijímače, které mívají pochybnou kvalitu. Ale to by byla filozofická diskuze o kapitalizmu na dlouhou dobu. Prostě AES key není "úplně" veřejný a pokud ho změní, musí jej někdo pracně znovu zjišťovat. A s postupně zvyšujícím se zabezpečením to nemusí být práce na chvíli.

Offset Laminas 2700, Ortho Mode Transducer,2x LNB NJR2842, VU+Ultimo4K

Hugocz
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 954
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Hugocz - oficiální boxy

Na konkrétní boxy vážou předevšim HbbTV. Třeba takový Skylink má kavalitu boxů ještě dobrou, kde funguje Diseqc i USALS, i když Enigma to samozřejmě není. Zajímalo by mě, zda tu má někdo zkušenosti s oficiálními boxy Fransatu.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Odpověď v diskusním vlákně
 

@JanM

takže Canal+ France se musí doplácet? A na kartě prakticky jede co v MIS FTA?

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Příspěvků: 3 001
Galerie: gunter
Odpověď v diskusním vlákně
 

@gunter

Prakticky jo, ale mi se nechce čekat až ten MIS někdo zakóduje nebo přidá T2-MI. Navíc jsem chtěl HbbTV Fransat Connect.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Příspěvků: 4 087
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra