![]() |
|
Příjem DAB ve středních Čechách?Chci se zeptat zkušenějších, je možný příjen německých stanic ve středních Čechách v DAB?Na FM to možné není z důvodu přecpaného pásma našimi silnějšími stanicemi, ale jak je to na DAB? |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
pokračování-tak jsem si tu Violu 2s taky koupil 2)10. Přestože rádio je zkonstruováno na malé buřty (a ty mají stejnou délku jak tužkovky), rádio funguje i na dobíjecí NiMh tužkovky (používám ty z IKEA), jen je nutno si uříznout (např. z tlustší zahradní hadice 3/4") dvě asi 10cm dlouhé trubičky, a po dvou do nich ty tužkovky zasunout a tohle celé do rádia. (alternativně místo hadice lze použít instalační vodovodní plastové trubky patřičné světlosti a průměru)11. při připojení originál/dodaného spínaného zdroje 6V/1A se příjem prakticky nezmění/nezhorší/nezlepší. 12. paradoxně mi nejvíc vadí, že ovládací točítka (TUNE a VOLUME) jsou obráceně než bych očekával, tj. TUNE je nalevo, a Volume je napravo. Taky vypínač je tlačítko nejvíc vlevo, působí to na mě jako kdyby návrhář panelu byl levák. 13. zvuk rádia je zcela vyhovující, přednastavené ekvalizéry jsou funkční, ale nakonec jsem stejně po několika dnech skončil u ekvalizéru NORMAL, tj rovná charakteristika (poslouchám hlavně mluvené slovo), na muziku je asi nejlepší ROCK. Ani na největší hlasitost skříňka nedrnčí/nechrastí, zvuk není zkreslený, na žádný ekvalizér, na tom si dal návrhář záležet. 14. položený mobil hned vedle rádia nijak příjmu nevadí, zato notebook pokud je blíže než asi 90cm od rádia, tak příjem zruší/zaruší, přičemž na vzdálenost 1m a více už není s notebookem problém. Na závěr děkuji papajasovi za tip, všem ostatním za příspěvky. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: Příjem DAB ve středních Čechách?U mna na na 5 prvkovu anyenu od Iskry ide aj radio 91,1 Radiozurnal z Klete co ke 350Km samozrejme su dni, ze to vypadna na niekolko dni, ale ked ro ide tak aj s rds co je pecka.... |
Jogy
Registrace: 9/2024 Příspěvků: 63 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 52 | |
![]() |
|
![]() |