Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

TCL 43S5400A - seřazení kanálů

Zdravím, babičce jsem pořídil tuto TV. Naladil jsem kanály z DVB-T, které se mi podařilo seřadit. Následně jsem naladil z integrovaného tuneru i FTA kanály z Astry 19,2E. Moje otázka zní. Jak seřadit za sebou kanály jak z DVB-T, tak ze satelitu? Moje představa je taková, že budu mít třeba našich 20 kanálů a hned po přepnutí tlačítka mi naběhnou Němci.

Abych koukal na satelit, tak musím ručně změnit tuner (cca 4-5 zmáčknutí na ovládači) a pak mi tam naběhne můj seznam kanálů, které jsem tam setřídil.

Dříve používala televizi od Hyundai, a tam problém nebyl, tam to šlo.

Tahle dodatečná volba tuneru mi prijde docela složitá, když to bude chtít střídat.

Díky za rady, pokud je vůbec nějaké řešení u této TV.

spartann
Registrace: 2/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TCL 43S5400A - seřazení kanálů

.raz som to ladil a mal som dosť.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra
Registrace: 2/2006

Tak ono samo o sobě některé TV je hrůza a děs na tož ještě sat tuner.

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Tohle umí tv s operačním sys. linux.Třeba tv Finlux 43FUF9060.Jiné značky v této cenové kategorii asi ne.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

tak to pak nevím, proč stará televize Hyundai to uměla bez problému

spartann

Zkus na to program ChanSort.
Staci stahnout, rozbalit (klidne na flashku) a spustit.
V TV by mela byt volba ulozeni seznamu kanalu na usb (a zpet).

yardac
Registrace: 2/2015

@Jarous

A taky Hisense.

krupino
Registrace: 10/2008

Sprav si najprv zoznam obľúbených /označ jednotlivé stanice ako obľúbené/, potom budeš už vidieť, že ktoré chceš zoraďovať. Už budeš mať menej staníc. A tie zoraďuj. No trvá to dosť dlho to je pravda. Ak si hotový ulož zoznam staníc na flashku lebo pri každom ladení Ti to rozhádže.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

V oblíbených se to nerozhází, jen je potřeba vyměnit stanice za ty se změněnými parametry, např. při přelaďování.

konas
Registrace: 12/2014

@Jarous

TCL 43S5400A ale právě linux má.

konas

@konas

Ale pre istotu nech si to uloží na flashku. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@spartann

"Tahle dodatečná volba tuneru mi prijde docela složitá, když to bude chtít střídat."

Pri modeloch TLC s ktorými som sa stretom som žiaľ žiadnu ľahšiu metódu nevidel. Iba zobraziť bočný zoznam kanálov, prebojovať sa nadol k voľbe tunera a tam si ho zmeniť. Dosť obtiažne, musíš diaľkové stláčať viackrát, namiesto jednoduchého prepínacieho gombíka: SAT-CABLE-ANTENNA. Staršie telky takým boli na svojich ovládačoch vybavené a tu sa na to nejak zabudlo. Každopádne, veľmi nepraktické.

Streamingový obsah z: Netflix, Max, Prime Video, SkyShowtime, Apple TV+, Disney+. Lineárne: DVB-T, SAT (1°W - 28.2°E). Iné: VOYO, Magio GO.

zmarian
Registrace: 6/2011

@konas

Co jsem koukal tak je to android.
Krupino ano na Hisense jsem zapoměl.
Spartann- nenapsal jsi model té staré tv tak nevíme jaký měla os.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

Ok, zkusím ten ChanSort, pokud přes to půjdou 2 tunery najednou dohromady seřadit. Jinak to byl hyundai flr39ts472smart

spartann

píšu tady dokola

televize se dnes nekupuje jen podle rozměru a ceny,ale předem rozmyslet,co to umí a jak je uživatelsky přívětivá,""""Abych koukal na satelit, tak musím ručně změnit tuner (cca 4-5 zmáčknutí na ovládači) a pak mi tam naběhne můj seznam kanálů, které jsem tam setřídil.""",no tohle umí super lowend Finlux

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Turci naštěstí tuhle značku nepotopili.

konas

@spartann

Pokud jsi to koupil přes eshop a potřebuješ to přepínání tak snad pokud to ještě jde vyměnit za ten Finlux.Přes ChanSort to seřadíš ale asi jak to natáhneš do tv tak se to přeskládá.Já loni kupoval v tuhle dobu tv a 3 týdny jsem strávil porovnáváním tv aby splňovala parametry které chci.Bohužel tento parametr vykazoval jen 1 tv Finlux a Hisense ale zas neměli něco jiného.Nejlepší na porovnávání je Datart který ty tabulky má slušně propracované a dají se zkopírovat do open calc a porovnávat.

Jarous

@spartann

Jak píše @petersk, nacpi to do favorites a tam to zkus seřadit.
Kdysi jsem se s tím pral taky na SONY, něco šlo přes ten jejich editor. TCL nevím, jestli editor vydali, zkus se poohlídnout.

MMorous
Registrace: 10/2019

@Jarous

Hisense je taky dobrá TV,ale nemá skylink live

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@MMorous

No vydali SetEditTCL ale ani to nie je bohviečo. Skoro je to tak dlho ako ručne na telke.

petersk

@petersk

U favorites je ještě jeden zádrhel. Televize má pro ukládání programů omezenou paměť a když ji zaplníš, další nepřidáš. Léta to nepoužívám, ale kdysi jsem si s tím hrál a bylo to na zabití. Nedoporučuju tam nahrát větší množství programů, protože potom se v tom ztrácíš. Tak do tisíce. Na Skylink a těch pár programů to ale stačí

MMorous
Registrace: 10/2019

@Jarous

Jaký OS bys asi očekával od staré Hyundai? Je to určitě prostá smart TV bez OS.

konas

@MMorous

Ale no, do obľúbených asi sa pridávajú tie programy, ktoré najčastejšie pozeráš. Alebo ako si povedal jeden provider. Veď je to práve nato aby si sa v tom nestrácal. Ináč čo si písal tak to platí všeobecne nie len u TCL. A nechcem Ťa uraziť ale čo si písal tak je nezmysel a blbosť.

petersk

@konas

U té staré tv jsem nenašel co má za os a stará zas tak není když je to modelový rok 2019 pokud se dá věřit uvedeným parametrům.

Jarous

Tých TV, ktoré umožňujú vlastné poradie DVB-T2 a SAT staníc je viac. Napríklad aj GoGEN. Mám pocit, že aj Philips umožňuje zmiešaný zoznam. Len treba ešte pred kúpou vedieť čo chcem.

Frank11

Vytvořit seznam

Mohl by se udělat takový seznam tv které tohle dovedou.Třeba formou ankety.Nebo i sem kdo má tv která to dokáže.
Tv Finlux které mají za velikostí obrazovky písmena FUF to umí.

Jarous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra